bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Denmark Down Under - Trädtoppspromenad, honungsglass & söta djur-överdos

Jag har nyligen bloggat om den australiska småstaden Denmark med sina närliggande stränder m.m., och nu kommer ett till inlägg med några fler besöksmål kring den lilla orten. 
Tillsammans med min småkusins familj som är bosatt här gick vi bland annat på trädtoppspromenad, åt den lokala specialiteten honungsglass samt besökte en småskalig djurpark.
 
Denmark Walpole tree top walk, Western Australia
The Valley of the Giants Tree Top Walk hittar man mellan Denmark och Walpole i Walpole-Nornalup nationalpark. Där kan man vandra bland 400 år gamla eukalyptusträdtoppar. Tyvärr finns det inga koalas i denna del av Australien, men om man har riktigt god tur kan man möjligtvis skymta någon härlig quokka. Det gjorde inte vi denna duggregniga dag.
Australien Denmark sevärdheter: Tree top walk
things to do in Denmark Western Australia: eat honey ice cream at Bartholomews Meadery / att göra i Denmark Australien, äta honungsglass
Vi gjorde även ett kort besök till Bartholomews Meadery, ett litet familjeföretag som specialiserat sig på honungs- och bibaserade produkter som t.ex. honungsvin/mjöd, honungsglass och en del annat. Vi gick loss på glassen förstås, som smakade riktigt gott faktiskt.
specialitet i Denmark Australien - honungsprodukter
att göra i Denmark Western Australia - djurpark och alpackor
Och så en dag hade jag önskat ett besök till Denmark Animal Farm & Pentland Alpaca Stud. Mest för lilla Nils skull för att jag resonerade att det kanske vore något som även han skulle uppskatta, men egentligen ungefär lika mycket för mig själv - jag hade nämligen aldrig sett alpackor i verkligheten förut! För inte kan väl livet bli komplett om man aldrig fått hälsa på dessa otroligt söta djur?
things to do in Denmark Western Australia - visit animal farm and see alpacas
Man fick gå in i deras inhägnad också, vilket var kul. En liten påse pellets som man kunde mata dem med ingick också i inträdet.
Men mindre kul när man höll på att hamna i skottlinjen för deras spottattacker. De var förvisso riktade till sina artfränder och inte oss människor, men det är ju vi som får skylla oss själva om vi råkar stå i vägen... Det var bara att fly fältet. Jag tycker dock fortfarande att de är bedårande djur.
denmark western australia animal farm
Förutom alpackauppfödningen (som jag antar är ställets huvudsakliga sysselsättning) så har de även en hel del andra djur. Det är antagligen ett rätt populärt besöksmål för skolgrupper, barnfamiljer och liknande, men denna dag var det bara vi och några andra turister på plats. Tempot verkar hur som helst vara ganska lugnt här så jag utgår från att djuren inte har så värst stressiga liv till skillnad från stora och mer välbesökta djurparker.
barnvänliga aktiviteter i Denmark västra Australien - djurpark
En av de bästa stunderna var ändå att få sitta inne bland marsvinen och kaninerna. Kaninerna var så gosiga att jag knappt visste vart jag skulle ta vägen.
se kängurur i Denmark Western Australia
Även den nykläckta kycklingen som en ur personalen visade oss och den lilla wallabybebisen höjde markant risken att dö söthetsdöden
baby wallaby i Denmark, Western Australia
kamel i djurpark i Denmark, Australien
Där fanns även en kamel, en åsna, en gris, getter, en emu och lite andra djur.
Denmark Animal Farm and Pentland Alpaca Stud
 
Har du gått en tree top walk någonstans? Vilka djur får ditt hjärta att smälta lite extra?
Taggar: Australien, Denmark WA, Western Australia, resor, restips;

Kommentarer :

#1: Jessica Högberg

Vilken fin djurpark💕 Söthetsdöden är ett faktum!

Svar: Ja verkligen :)
Maria

skriven
#2: Jossus Travelpics

Jag får aldrig nog av marsvin. Har tre st. och varje gång jag går in i djuraffären för att köpa hö får jag kämpa för att inte köpa hem några sötnosar till.
Men alpackorna hade jag ägnat tid åt också, så söta.

Svar: Kan förstå känslan :) Förut när jag regelbundet besökte djuraffär så blev det alltid en lång stund bland alla söta små djur som finns där ;)
Maria

skriven
#3: Amanda (Swedish Passport)

Men åh, lät ju som en urmysig utflykt! :)

Svar: Ja det var riktigt trevligt :)
Maria

skriven
#4: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

Så mysigt det ser ut där :). Det finns en som föder upp alpackor här i närheten. I Borlänge visserligen men det är ungefär 15-20 min att resa dit så är ganska nära. Väldigt söta är de verkligen så förstår att du blev charmad :D. Låter helt underbart att mysa med djuren så där :)

Svar: Men åh vad härligt! Ja jag älskar att få vara i närkontakt med djur :)
Maria

skriven
#5: Emma Engström

Det här uppskattar jag enormt att få se kan jag tala om, så otroligt fint och häftigt!! :D

Svar: Men vad roligt att du tycker det! :)
Maria

skriven
#6: Annie - Stora Små Äventyr

Häftigt med en trädtoppspromenad :D
Gulliga djur också! :D

Svar: Ja, sånt är alltid trevligt, detta är kanske min andra eller tredje jag gjort. I alla fall har jag tidigare gjort en trädtoppspromenad i Tyskland en gång :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :