bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Mitt fiktiva reseår 2020

2020 blev året då jag, liksom säkert många andra, inte lyckades göra en enda utlandsresa. Det blev förstås små miniresor och dagsutflykter inom landet (främst inom regionen jag bor i) och det var ju också trevligt och givande. Men jag kan inte låta bli att fantisera kring hur reseåret kunde ha sett ut om 2020 hade varit ett helt vanligt år. Kanske hade det sett ut ungefär såhär:
 
Vårresa till Skottland
Denna resa var faktiskt i stort sett färdigplanerad. Som tur gick det smidigt att få tillbaka pengarna från Finnair och allt annat kunde jag avboka kostnadsfritt. 
Om resan hade blivit av så skulle jag ha bott i en trevlig lägenhet i Edinburgh och upptäckt gamla stan, njutit av medeltidskänslan samt suttit på mysiga caféer och druckit te samt ätit scones dagtid och avnjutit god krogmat kvällstid. Jag skulle ha njutit av stadsvyn från Carlton Hill och gjort en vandring upp till Arthur´s Seat - en liten naturupplevelse alldeles intill staden. Jag skulle också ha gjort en dagstur till de skotska högländerna.
 
Imagen de Frank Winkler en Pixabay
 
Sommarresa till Portugal
På ett par veckor i Portugal hade jag satsat på att upptäcka både Porto och Lissabon, beundrat vackra kakelväggar, fotat fina spårvagnar och hittat mysiga gränder. Jag skulle dels bo på charmigt vandrarhem, men även i något fint botiquehotell eller i en studio. När jag en gång är i Porto skulle jag gärna besöka närliggande Praia da Costa Nova för de härligt färgglada husen. Algarvekusten vill jag inte heller missa; Praia da Marinha ser fantastiskt ut, och kanske Sagres som är lite mer avslappnat och mindre turistiskt. Ett par dagsutflykter med guide vore inte heller uteslutet.
 
Imagen de 2427999 en Pixabay
 
Imagen de Karl Egger en Pixabay
 
Höstresa till Marocko
En resa som jag funderat på i några år. Några dagar i Marrakech bland souker, härlig arkitektur, spa och bo på riad. Shoppa vacker keramik och arganolja. En utflykt till Atlasbergen och världsarvsstaden Aït Benhaddou finns också på önskelistan. Kanske en natt hos beduiner. Ett par dagar i hamnstaden Essaouira för lite härlig havsluft. Chefchaouen och Fes om förbindelserna är tillräckligt smidiga.
 
Imagen de sosinda en Pixabay
 
Övriga småresor
Kanske hade det också blivit en kort visit till Stockholm som jag inte besökt på några år. Alternativt möjligen ett återbesök till Tallinn. Jag hade som vanligt utforskat några nya platser i Österbotten (vilket jag förvisso också faktiskt gjorde i år) och eventuellt hade det kunnat bli en weekend i t.ex. Helsingfors som är en stad jag aldrig turistat riktigt ordentligt i.
 
Hur hade ditt reseår kanske sett ut om du hade kunnat resa som vanligt?
Taggar: 2020, resebloggar, resedrömmar, resigt, resor;

Kommentarer :

#1: Mia

Så många planer, oklart hur många som hade blivit verklighet även utan corona... :) Men åtminstone Erasmusresan till Polen på våren, det var definitivt. Tills det inte var det längre! Vi hade också ganska seriösa planer på en Englandsresa på försommaren - och en fjällresa i slutet av sommaren brukar det ju också bli... För länge sen hade jag fantiserat om att fira mina 40 år med en höstlovsresa till Medelhavet och så önskade jag mig en weekend i Stockholm till födelsedagspresent... Och så skulle det kanske också ha blivit en ny resa till Polen, en kick-off och planeringsträff för vårt nya projekt. Som sagt, väldigt tveksamt om allt det här hade rymts in ändå, men idéer var det inte brist på!

Svar: Ja det är svårt att säga. Hade inte corona hänt hade det kanske dykt upp andra omständigheter istället, vem vet :)
Maria

skriven
#2: FREEDOMtravel

Ingenting blev ju som planerat 2020 ... Vi skulle ha åkt till Tunisien i mars. Under sommaren hade vi planerat en lång husbilsresa i Europa. Önskar nu ett riktigt Gott Nytt år!!!

Svar: Nej det blev inte riktigt som tänkt... Men helt ok blev väl året ändå, för min del åtminstone :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :