bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

9 sevärda platser i Singapore

Det är närmare tre år sen jag spenderade en vecka i Singapore, en mycket fin multikulturell och välordnad mikrostat i Sydostasien. Trots sitt rykte att vara ett dyrt land är det fullt möjligt att upptäcka även på budget om man t.ex. kan tänka sig ett billigare och enklare boende utanför de lyxigaste stadsdelarna, äter på hawkers istället för restauranger och besöker marknader istället för lyxshoppingcenter. Man kan ju förstås kombinera budget och lyx också för att få lite av alla världar.
Här kommer ett antal tips på sevärda platser i Singapore som jag besökte under min vistelse där. Gå gärna in på länkarna för att läsa mer om de sevärdheter som intresserar dig.
 
Little India
 
Den färgstarka indiska stadsdelen är väl värd ett besök, och även prisvärd vad gäller boenden. Ät indisk mat och få en lätt försmak av indisk kultur - fast ändå betydligt mindre kaotiskt än riktiga Indien kan jag tro! Här finner man även prisvärda och intressanta souvenirer. Besök moskéer och hinduistiska tempel, beundra tjusiga fönsterluckor i olika färger. Håll ögonen öppna efter gatukatter och skräp i gatuhörnen - hit ska man om man vill komma bort en stund från det annars så prydliga och polerade Singapore.
 
färgglada etniska stadsdelen
vackra moskén Abdul Gafoor Mosque i Little India, Singapore
upplev indisk kultur i etniska stadsdelen Little India, Singapore
 
Gardens by the Bay
 
En av de allra mest kända sevärdheterna i Singapore är denna 101 hektar stora park där man kan beskåda bl.a. fantastiska Supertree Grove, som är en ännu större upplevelse kvällstid. I parken finns det även ett par stora växthus - Flower Dome och Cloud Forest. Sistnämnda tyckte jag var speciellt besöksvärt och intressant med sitt 35 meter höga vattenfall och många våningar. Det är väldigt trevligt att strosa omkring i övriga delar av parken också, så här kan flera timmar lätt spenderas!
 
Supertree Grove, Gardens by the Bay nattbelysning - bästa sevärdheterna i Singapore
sevärt i Gardens by the Bay Singapore - växthuset Cloud Forest
ocbc skyway - trädtoppspromenad bland supertrees i Gardens by the Bay, Singapore
 
Merlionstatyn och hotellet Marina Bay Sands
 
Två sevärdheter och landmärken som hittas i Downtown som kan fångas på en och samma bild. Jag kostade aldrig på mig någon dyr lyxhotellvistelse i staden, men själva byggnaden (som man även skymtar på bilden ovan) är också rätt så cool att se på avstånd. Inuti finns dessutom lyxshoppingcentret The Shoppes, där man hittar en konstgjord kanal med gondoler, lyxiga märkesbutiker, afternoon tea-café m.m. Man kan även testa lyxig glass med teinfusion och äta relativt prisvärd mat på hawkern.
Merlion är ett mystiskt väsen som är till hälften fisk, till hälften lejon - detta väsen representerar Singapores identitet: historiska Singapores fiskebyar och "Lejonstaden" som Singapura betyder på sanskrit.
 
Singapores landmärken - Marina Bay Sands hotellet och Merlionstatyn
lyxshoppingcenter i Singapore - The Shoppes i Marina Bay Sands
smakupplevelser i Singapore, glass med teinfusion
 
Kampong Glam
 
Denna traditionellt malaj-arabiska muslimska stadsdelen är ett annat område som jag gillade starkt för sin orientaliska atmosfär, den goda maten, trevlig och prisvärd shopping och framför allt för vackra moskén Masjid Sultan som även turister får besöka. Idag är stadsdelen mer etniskt utblandad, men tusen och en natt-känslan finns kvar!
 
sevärda Masjid Sultan Mosque moské i Kampong Glam (muslimska stadsdelen) i Singapore
malaj-arabiska muslimska stadsdelen i Singapore - Kampong Glam (
ät mellanösternmat som t.e.x Döner i muslimska stadsdelen Kampong Glam i Singapore
 
Sentosa Island
 
Detta är en konstgjord ö som utgör en rolig liten dagsgetaway från storstadsvibbarna. Hit åker folk nog främst för temaparken Universal Studios och för stränderna. Jag skippade temaparken helt och körde all in på strandhäng och en liten sväng till Resorts World Sentosa-området för att bland annat botanisera bland sötsaker i godisbutiken Candylicious. Vad gäller stränder så blev min favorit Palawan Beach med sin söta hängbro och konstgjorda miniö. Det är också trevligt att avsluta stranddagen med en drink på Tanjong Beach Club.
 
hängbro vid Palawan Beach och konstgjorda miniön Palawan Island, Sentosa Island Singapore
sol och bad i Singapore - Sentosa Island getaway
Godisbutik Resorts World Sentosa Island, Singapore
 
Chinatown
 
Vad är väl en storstad utan ett Chinatown? Kineser utgör den största etniska gruppen i landet och denna stadsdel har en viktig historisk och kulturell betydelse för landet. Jag rekommenderar Chinatown för att äta god kinesisk mat (t.ex. på Maxwell Road Hawker Centre), besöka tempel och gå på marknad. Testa färskpressad sockerrör-citron-juice.
 
tempel i Chinatown, Singapore
smakupplevelser i kinesiska stadsdelen i Singapore
 
Clarke Quay och Fort Canning Park
 
Två områden som ligger alldeles intill varann. Clarke Quay är ett modernt och fräscht område vid floden där man finner pastellfärgade hus, restauranger, barer m.m. Det är även trevligt att gå vid floden kvällstid då det myllrar av liv. Fort Canning Park är en 18 hektar stor park som är trevlig att vistas i, emellanåt ordnas det även konserter och andra evenemang där. Parken bär även på en del historia som kan vara intressant för en del.
 
pastellfärgade clarke quay i Singapore
vackra parken Fort Canning Park i Singapore
 
Vad tycker du är mest sevärt i Singapore?
Taggar: Singapore, Sydostasien, reseinspo, resmål, restips;

Kommentarer :

#1: Emma Engström

Alltså WOW vad det här är häftigt alltså, Singapore vill jag till!! :D <3

Svar: Ja, en riktigt cool stad som man samtidigt känner sig trygg i :)
Maria

skriven
#2: Bland Kastruller och Vinglas

Superhäftigt! Singaporekanske man skulle fundera på. Fast vi vill gärna till Japan någon gång
Kram Kajsa

Svar: Ja det tycker jag verkligen, en mycket cool och speciell stad/land! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :