bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Sommar 2019 - allt det där jag inte bloggade om

En del av sommarens händelser har jag redan bloggat om. Min korta jobbrelaterade resa till Umeå och min två veckor långa Balkanresa (Kroatien, Montenegro och Bosnien och Hercegovina). Eller ja, sistnämnda har jag ännu inte skrivit färdigt om, är faktiskt bara halvvägs genom resan på bloggen.
 
Jag har även bloggat om dagsutflykten till vackra Storkyro, mysiga bokbytarkojor, Juthbacka marknad och sommarens vandringar samt camping i min omfixade personbil.
 
Men allt annat då? Det mesta har ni som följer mig på Instagram fått ta del av genom bilder och stories som jag lagt upp, men sommarens små guldkorn förtjänar väl även att få synas i bloggen? 
 
Det har varit släktsammankomster, barnkalas, babyshower, bästa väns 30-års kalas, 60-års kalas. Finland vann VM i ishockey, en sport jag inte ens är intresserad av så blev överraskad av mitt lyckorus när jag såg dem vinna. Skålat in sommaren, hälsat på farmdjur, varit på små utflykter på jobbet. Tagit några dopp, sett några vackra solnedgångar, plockat blommor. Njutit av en vecka av ordentlig värmebölja, frusit när det sen plötsligt blev kallt igen. Umgåtts med kusiner, vänner och andra nära och kära, varit på Oravais sommarteater (helt fantastisk föreställning i år, igen). Skämt bort mig med manikyr och pedikyr, åkt till Tuuri för lite shopping, plockat bär, varit på landet, läst ut två böcker, kattmys... Kan man egentligen begära så mycket mer av en sommar?
 
HUR HAR DIN SOMMAR VARIT, NÅGRA HÖJDPUNKTER DU VILL DELA MED DIG AV?
 
solnedgång sommar 2019
En av flera vackra solnedgångar jag bevittnat. Kanske de skulle förtjäna ett alldeles eget inlägg
 
sommarblomster, dubbel regnbåge och Finland vinner ishockey VM 2019
Blommande träd och den dubbla regnbågen som kändes som ett väldigt gott tecken inför finalmatchen i ishockey. Och visst vann Finland!
 
Andra sjön, Nykarleby, Österbotten
Såhär roligt kan man ha det på jobbet ibland. Utflykt till Andra sjön och Nykarleby centrum (ner till vänster), efter att sommarens häftigaste åskväder dragit vidare.
Nykarleby Uusikaarlepyy: Allt kommer att bli bra / kaikki järjestyy ... sommarens första dopp 2019
Sommarens första dopp tog jag 7 juni.
 
får och välmående höns
Hälsat på vänner och deras härliga djur i Kantlax. Före detta storindustrihönor som nu lever ett lyckligare liv i ett småskaligt hönseri. Jag kan rekommendera att köpa deras härliga ägg som kommer i en vacker färgpalett i vitt, beige, brunt och grönt. En kastrerad bäss som är fromm som ett lamm, kattungar och en minigris som heter Oskar.
kattungar och minigris
naturens skatter: blåbär och smultron
Lite bärplockning hör också sommaren till. Även om jag inte har tålamod att plocka några längre stunder. Har i alla fall plockat, ätit och fryst ner en del jordgubbar, smultron, blåbär och hallon.
 
värmebölja och katter
Katter är också viktigt i mitt liv. Här en knaskatt hemma hos pappa, som tyckte det var på tok för varmt under den veckolånga värmeböljan då vi hade kring 30 grader. Bäst hållas i skuggan, eller på svalt golv inomhus.
 
skåla med skumpa / glass från Maj´s gelato, Jakobstad gamla hamn
Skål till sommaren. Ett av flera dopp, bl.a.vid Gamla hamn i Jakobstad. Ett antal glassar hör förstås också sommaren till. 
 
Tuuri kyläkauppa, Finlands största varuhus
Liten roadtrip till Tuuri kyläkauppa ("byabutik"), Finlands största varuhus med ett pampigt yttre som man nästan kunde förväxla med ett sorts palats. Finlands motsvarighet till Sveriges Ullared kanske man kan säga. Men det mesta är normalpris så egentligen är det inte ens särskilt billigt. Lite smått och gott köpte jag, och så luktade jag på alla möjliga sorts doftljus.
60 års fest kalas fotoidéer / shopping i Tuuri
Uppe till höger en bild från fasters 60-års fest. Rolig idé med tavelram för fotografering av alla gäster. Nedan det goda buffetbordet.
sommarmat, buffetbord
barnkalas, rosa, enhörningstårta
Jag har även varit på 7-års kalas och ätit smarrig enhörningstårta.
 
fest på Strampen, Vasa
Och firat en av mina bästa vänner som fyllt 30. Vansinnigt god mat på Strampen i Vasa!
Visit Vaasa - Strampen
 
Sommaren sista festlighet för min del: babyshower för en vän jag känt i många år. Tänk att du nu är mamma! Lillen hade bråttom så hon kom redan två och en halv vecka efter detta tillfälle.
babyshower inspiration
sommarbuketter av vilda blommor
Har njutit av de blomster som naturen haft att erbjuda. Vilda sommarbuketter och underbart doftande syren.
 
CatNMaus Cattery, nära Vasa Österbotten
Två gånger har jag hälsat på bästa vännen som föder upp egyptisk mau i Österbotten. Första gången var kattungarna ännu något vingliga på benen, andra gången hade de bara en unge kvar hemma och nu var det minsann fart på killen!
uppfödare egyptisk mau Österbotten, Finland
släktträffar och cafébesök - Visit Jakobstad
God fika på Fiika café i Jakobstad. Detta i samband med en liten släktsammankomst och mötet med en kusin från Sverige som jag aldrig träffat innan. Tidigare i sommar fick jag träffa en annan kusin från Sverige som jag inte heller sett sen jag var så liten att jag inte ens kan minnas. 
 
pedikyr och manikyr, sommar solnedgång
Sista dagen av min semester unnade jag mig lite härlig manikyr och pedikyr, för jag tyckte jag förtjänade det. Till höger sista solnedgången i juli månad.
 
summer countryside Finland / hemester
Sommaren närmar sig sitt slut och sädesfälten börjar ta sig. Till höger på cykeltur med kusinerna som jag hängt med en del i sommar.
 
Men så när man tror sommaren är slut så får man ett riktigt varmt avslut på augusti månad, kanske det är idag som vi får njuta av sommarens sista högsommarvärme? Dessa sista dagar av månaden passade jag och mamma på att fånga dagen med solrosor och glass vid stranden.
närodlade solrosor i Österbotten
 
Hoppas även hösten bjuder på härligheter!
Taggar: hemester, sommar 2019, staycation, Österbotten;

Kommentarer :

#1: Ann

Åh vilken härlig sommar du tycks ha haft :)
Och vilken fantastisk katt!

Svar: Ja det har varit en skön och lagom händelserik sommar :)
Maria

skriven
#2: TravelAnna

Åh, vilken innehållsrik och härlig sommar du har haft! Underbara bilder. :) Jag har inte haft tid att blogga mycket men kommer att skriva ifatt om resorna och upplevelserna framöver. För min del blev det New York och sen en bilsemester i Spanien/Portugal med familjen.


Svar: Ska bli roligt att läsa om dina sommarresor! :)
Maria

skriven
#3: Marika

Hihi ja tänk he, fast he e hon å int han ;))

Svar: Voi nää, skrev jag fel :D Måste genast rätta till..!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :