bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Höstresan 2019 går till...

...Thailand! Som vanligt har jag försökt vara lite hemlighetsfull på bloggen, men av de alternativ på asiatiska resmål jag presenterade häromveckan så bokade jag och min vän alltså till slut ett flyg till Bangkok. Det var i princip det enda flyg vi hittade som inte hade toklång restid och samtidigt hade ett någorlunda lågt pris. Vi skulle ändå bara ha möjlighet till 9-10 dagar på plats så då vill man inte riktigt resa i 20-24 timmar. 
 
Bild av Markus Naujoks från Pixabay
 
Så vad är planen? Detaljerna är inte riktigt fastställda än, men tanken är att börja med ett par dagar i Bangkok för lite spa och sightseeing, jag vill gärna se några vackra tempel och lite cityvyer, sen ser vi vad vi hinner och orkar med i övrigt. Tror vi kommer gå på halvfart den första dagen på plats. Vi har redan bokat boende för denna första etapp, ett enkelt hotell som ser rätt så mysigt ut nära gamla stan och metro.
 
Sedan vill vi gärna ta oss till någon strandort eller ö för några dagar som inte ligger så många timmars buss/bilfärd från Bangkok. Tips någon? Jag tänker mig typ kring Pattaya eller motsvarande distans. Vi hade också funderat på någon djungelresort, men eftersom min kompis är gravid så undviker vi gärna de värsta myggzonerna i landet. Så det är bättre om det fläktar lite tänker vi.
 
Resan tänkte vi avsluta med att besöka ett par av Bangkoks bästa marknader på vännens begäran, eftersom hon gärna hamstrar på sig bebiskläder innan vi åker tillbaka hem. Kanske jag också fyndar något, men jag gissar jag snabbt kommer bli uttråkad så kanske jag kan passa på att öva människofotografering medans hon botaniserar.
 
Ja jag kanske skulle nämna att vi kommer vara där under andra halvan av oktober, det vill säga under wet season. Förhoppningsvis kommer det inte störa oss nämnvärt.
 
Dela gärna med er av tips och råd angående Bangkok och härliga stränder inom låt oss 3-4 timmars avstånd. Kanske någon även har några tips specifikt för min gravida kompis?
 
Photo via Good Free Photos
Taggar: Asien, Sydostasien, Thailand;

Kommentarer :

#1: Sarah

Det var ingen dålig höstresa :)

Svar: Nej verkligen inte :) Hoppas regnsäsongen har mattats av bara så vi inte regnar bort fullständigt ;)
Maria

skriven
#2: Madeleine Krans

Vi åker till Thailand i november och ska göra Sydostasien på tre månader! Koh Samet ligger bra till från Bangkok och verkar rätt paradisiskt! 😁

Svar: Åh härligt! Blev inte Koh Samet denna gång, för vi hittade en ö utanför Pattaya istället :)
Maria

skriven
#3: Jessica Högberg

Fy så härligt det låter, kan tyvärr inte komma med några tips men önskar Er en magisk resa <3

Svar: Tack ska du ha ❤️
Maria

skriven
#4: Mia

Wow! Thailand har varit ett av mina drömresmål sedan jag var liten, eftersom en av mina bästa vänner delvis växte upp i norra Thailand och något av det bästa jag visste var att få de där tunna flygpostbreven därifrån... Har dock aldrig varit dit, så inga tips - men ser fram emot att läsa om er resa senare!

Svar: Själv har jag fått höra massa positivt om Thailand via släktingar som under en period åkte dit varje vinter, ska bli intressant att se med egna ögon :)
Maria

skriven
#5: Marianne - Glimt av verden

Det høres herlig ut! Håper dere slipper unna de verste regndagene når dere er der nede :-)

Svar: Tack, det hoppas jag med :) Har läst en del motstridig information (vissa säger att det är värsta månaden, andra att regnsäsongen är mot sitt slut och lugnar ner sig i oktober) så ska bli intressant att se hur vädret verkligen är där borta..
Maria

skriven
#6: Christine - 29°

Så kul! :)

Detta hotell i Bangkok (länk nedan) tyckte jag var fantastiskt. Och de hade typ bästa frukosten jag någonsin fått på hotell. :)

http://www.29grader.se/2013/02/lebua-at-state-tower-hotel-bangkok.html

Svar: Tack för tips :) Vi kommer bo på ett enklare hotell i början av vistelsen, men de sista nätterna när vi är tillbaka i Bangkok, blir det 4,5-stjärnigt <3
Maria

skriven
#7: Ann-Karolin

Låter härligt med Thailand :) Blev lite nyfiken då du nämnde att den du ska resa med är gravid och började fundera vilka ställen man kan resa till som gravid. Har förstått av diskussioner med gravida vänner att det är lite begränsat vart man kan resa utanför Europa eftersom många områden (t.ex. just Thailand) inte rekommenderas pga. zika-viruset. Men gäller dessa rekommendationer längre?

Svar: Thailand lär inte vara ett högriskområde vad gäller just zika, och jag såg faktiskt inte en enda dagaktiv mygga under vistelsen (vilket zikamyggorna lär ska vara). Det är några år sedan landet senast hade några zikautbrott. Nu blev det ju tyvärr så att min vän inte kunde komma med trots allt, men om hon hade gjort det hade vi använt myggmedel hela tiden samt tagit en del andra säkerhetsåtgärder vad gäller mygg :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :