bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

9 tecken på att jag fortfarande inte kommit över Australien

Med inspiration från New York - My Bite of the Big Apple's lista "10 tecken på att du är en New York-nörd" följer nu en lista med tecken på att jag fortfarande inte riktigt kommit över tiden i Australien trots att det har gått två år. Har du något särskilt land du nördat in dig på?
 
Australiens röda mitt: Kings Canyon i Northern Territory
Kings Canyon, The Red Centre, Northern Territory
 
#1 Jag har ännu inte fått nog av Australiendokumentärerna som dyker upp på tv och på nätet nu som då. Har inställt att första kanalen som dyker upp då jag slår på tv:n är Kunskapskanalen, för där är oddsen störst att jag får återuppleva Australien för en stund. Jag älskar att känna igen platser och djurarter och konstatera att där har jag minsann varit och de djurarterna har jag stött på personligen.
Fast nu märker jag att det är mycket som går på repris som jag redan sett, så hittar tyvärr inte så mycket som är nytt för mig längre. Jag har även t.ex. kollat genom alla Netflixavsnitt om farliga djur i Australien.
 
#2 När någon är nojig över spindlar, ormar och dylikt hemma i Finland, så drar jag gärna mina spindel- och ormanekdoter från tiden Down Under. Det finns alltid något som är värre, större eller farligare i Australien. Speciellt gillar jag att skryta om krokodiler och valhajar. Fast valhajar är inte ens farliga, egentligen.
 
#3 Ibland campar jag i min bil för att jag vill återuppleva campinglivsstilen jag blev så förtjust i under vistelsen. Inte riktigt samma sak, men får duga!
 
#4 Jag blir alltid glad när jag hör Aussie English.
 
#5 Jag försöker fortfarande hålla utkik efter Bundaberg ginger beer här i Finland, men jag har inte lyckats hitta det i de butiker jag besökt än så länge.
 
Australien - regnskog och stränder i Far North Queensland
Där regnskog möter Stora barriärrevet i Cape Tribulation, Queensland
 
#6 Det finns ett antal låtar som jag för evigt kommer förknippa med mina Australien-roadtrips.
 
#7 Jag drömmer fortfarande om att lära mig spela didgeridoo. Kan bara göra en enkel baston än så länge.
 
#8 Jag har så mycket att berätta om Australien att jag ännu idag, ca 2 år senare, fortfarande inte har bloggat färdigt om vistelsen. Kanske har det delvis att göra med att jag velat dra ut på njutningen av att få blogga om landet så länge som möjligt, vill liksom inte sätta punkt än. Men jag bara måste bli färdig i höst känner jag, har faktiskt inte så många inlägg kvar.
 
#9 Min kängurunyckelring börjar se nött ut, men jag har inte haft hjärta att byta ut den än.
 
Australien Tasmanien: vattenfall och tempererad regnskog
Tempererad regnskog i Tasmanien
Western Australia outback - på camping och roadtrip i Australien
Camping och roadtrip i Western Australia
 
Åtminstone är jag inte längre förvirrad över vilken sida som är förarsidan på min bil, och jag förväntar mig inte att det ska hoppa fram känguruer ur buskarna eller lura krokodiler i vattenbrynet. Alltid något.
Taggar: Australien, blogglista, resebloggar, reselista, resor;

Kommentarer :

#1: Bosse Lidén

Det här håller inte. Du måste dit igen och fylla på med foton och nya upplevelser.
Jag går igång på foto nummer två. :D
Men får jag välja vill jag hellre till Nya Zeeland. Ibland grämer det mig att jag inte hälsade på min då bästa tjejkompis som bodde där. Ingen idé att gräma sig. Jag tackade nej till ett jobb på Cypern - en ö som jag kunde på mina fem fingrar och älskade. Öar. Jag går igång på öar. Små som stora. Men helst inga äckliga ormar.
Härligt inlägg du bjöd på.
Kram Bosse

Svar: Ja förhoppningsvis blir det ett återbesök en vacker dag, South Australia är ju fortfarande helt outforskat för min del :) Gillar du öar så låter ju Australien perfekt, inte nog med att det är som en enda megastor ö, det finns ju även en massa mindre öar runt kusterna, t.ex. Tasmanien som är en väldigt stor ö i sig, Phillip Island, Fraser Island, Magnetic Island, Rottnest Island m.m. ;)
Maria

skriven
#2: Christina

Min bästa vän har varit i Australien 2 ggr, skulle så gärna vilja åka dit jag med!

Svar: Åh vad härligt, hoppas du får tillfälle att joina i framtiden!
Maria

skriven
#3: Desirée travels

Kjenner meg igjen i flere punkter! Hvor lenge var du i Australia? Jeg har selv bodd og jobbet der i ett år, men det var før jeg startet opp reisebloggen, så det har liksom aldri blitt til at jeg har dypdykket ned i arkivet og laget massevis av innlegg - noe jeg jo virkelig burde, for det er et fantastisk land. Tror nesten jeg har litt ærefrykt? :) Haha. Australia, ass! <3

Svar: Jag var där i 9 mestadels fantastiska månader ❤️ Jaa, fler blogginlägg om Australien tack 😊
Maria

skriven
#4: Jessica Högberg

Ha ha, inte många kängurur i Finland... hoppas du får åka tillbaka <3

Svar: Nej verkligen inte. Fast det var ju en vit vallaby på rymmen på Åland typ i somras, hur otippat är inte det, man ska aldrig säga aldrig 😁
Maria

skriven
#5: Jessica Högberg

Haha, men en kan inte räknas till många;)

Svar: Nä, det stämmer förvisso ;)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :