bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Bästisresan blir soloresa

Ja det var ju tänkt att jag skulle åka till Thailand med en av mina bästaste vänner, men så fick hon förhinder och reseförbud för bara några dagar sen. Så det blir helt enkelt en soloresa istället. Men det är jag ju van vid. Jag kan ändå inte förneka att jag varit ganska osugen på att åka dit överhuvudtaget nu de senaste dagarna, dels för att detta ju skulle vara vår kvalitetstid, och för att jag kanske hade valt ett annat resmål om jag planerat att åka själv från första början. Det har även varit lite stressigt då jag fått planera om en del av resan då jag t.ex. inte känner för att bo 5-stjärnigt ensam. 
 
Det konstiga är att jag någonstans kännt på mig hela tiden att det är något med denna resa som inte stämmer, och så fort vännen ringde så fattade jag att det var det jag haft på känn. Jag är faktiskt rätt så irriterad på mig själv för att jag försökte ignorera min magkänsla när den var så pass stark, men vem hade ens trott mig eller tagit mig på allvar om jag sagt något högt?
 
Nå, i skrivande stund väntar jag på flyget som ska ta mig från Helsingfors till Bangkok och jag känner mig ändå rätt så lugn och förväntansfull nu när jag landat i att jag åker dit själv. Jag har egentligen 3 huvudmål med resan som alla börjar på T: tempel, thaimat och thaimout. Hoppas på lagom mycket lugn och ro, mera sol än regn och lite mindre fläng än vad det brukar bli när jag reser. 
 
Ni följer väl min resa på Instagram @mariasmemoarer?
 
Berätta gärna om en resa du gjort som inte riktigt gått som det var tänkt.
 
 Photo via Good Free Photos
Taggar: Sydostasien, Thailand, resebloggar, semester, soloresenär;

Kommentarer :

#1: Eva på rucksack

Sååååå tråkigt! :( Men du gör helt rätt i att göra resan till din egen istället - så länge som du kan boka om hotellen kan du ju åka vart du vill! Det kanske till och med blir din bästa resa någonsin? ❤️

Svar: Ja exakt :) Fast det blev nästan samma resa som den vi planerat tillsammans, med ett par små modifikationer. Kanske inte mitt livs resa (Australien är onekligen lite svårslaget), men definitivt en jätteskön resa var det :)
Maria

skriven
#2: Madeleine Krans - First Morning

Åh, vad tråkigt, men säger som Eva, det blir nog en riktigt bra resa till slut ändå!

Svar: Ja verkligen trist. Men det blev faktiskt en fin resa ändå :)
Maria

skriven
#3: Vackralillavardag

Oj, förändringar i sista minuten är alltid tråkiga. Men du kom dig åtminstone iväg, vi skulle till Barcelona förra veckan, men valde att stanna hemma istället. Lite för livat där just nu när man har barnen med. Hoppas du får en fin resa!

Svar: Jo, framför allt kan jag bli rätt så stressad över såna här sorts plötsliga förändringar, om än det inte var så överraskande då jag egentligen kännt på mig att det var nåt som inte riktigt stämde. En jättebra resa blev det ändå :)
Maria

skriven
#4: Jennifer Sandström

Jobbigt när något man ställt in sig på tar oanade vändningar. Men hoppas att du får det riktigt bra ändå <3

Svar: Jo lite jobbigt och irriterande att behöva tänka om med vissa saker. Men det blev en riktigt skön resa till slut :)
Maria

skriven
#5: Bosse Lidén

Ibland tar livet nya vägar. Hoppas det inte är något allvarligt med din vän.
Förstår att du blev ställd. Min förhoppning är att det kommer något annat som kan vara lika bra när du gör en egen sammanfattning i framtiden. Önskar dig fina upplevelser.

Svar: Nej inget allvarligt på det sättet, bara tillräckligt för att hon inte kunde sätta sig i ett flygplan :) Tack ska du ha, det blev en riktigt bra resa till slut!
Maria

skriven
#6: FREEDOMtravel

Vad tråkigt! Hoppas att det inte var något allvarligt som gjorde att din kompis fick förhinder!? Förstår att det känts jobbigt att "ställa om", men hoppas att det blir en superfin resa ändå. Ibland blir det ju inte som tänkt, men ändå bra!

Svar: Nej inget jätteallvarligt, en graviditetsgrej bara som inte behöver va så farlig i sig men som gör att flygning inte funkar helt enkelt. Det blev en jättefin resa ändå :)
Maria

skriven
#7: Mia

Vad tråkigt med ändrade planer, men jag hoppas det blir en finfin resa ändå! Tänk ändå vilken tur att du är van att resa ensam och inte kände dig tvungen att helt hoppa av. Hoppas din vän mår bra!

Svar: Ja verkligen tacksamt att känna sig bekväm med att resa ensam. Egentligen är det ju det som jag är allra mest bekväm med också ;) Min vän mår bra :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :