bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Mina ESC-höjdpunkter 2019

Eurovision Song Contest är över för denna gång, men här släntrar jag ännu in med en liten ESC-lista. Gör den gärna du med! Här finns förresten min topp 5-lista som jag publicerade inför första semifinalen. Hade du kanske samma förhandsfavoriter som jag?
 
 
Vem röstade jag på?
Nederländernas Duncan, så gissa om jag blev glad över att han faktiskt vann också!
 
Om inte min favorit hade vunnit, vem skulle jag ha valt som alternativ?
Troligen Italiens Mahmood. Det är tydligen personliga och berörande historier som går hem hos mig i år.
 
Kvällens rysare
Sista skedet av röstningen, vem vinner, hur många poäng får de sista bidragen av folket? Allt kan hända. Och vilken nagelbitare det blev, samt lite överraskningar också i hur juryns och folkets röster skiljde sig åt.
 
Kvällens snyggaste show
Nederländernas var så avskalat genomsnyggt, men Australiens bidrag var ju helt spektakulärt, och något jag inte sett förut! Jag hade då inte klarat av att svaja omkring där uppe och samtidigt sjunga.
 
Kvällens ögongodis
Schweiz Luca Hänni gick ju riktigt bra att titta på. Duncan hade en mera nörd-charmig snygghet över sig och så tyckte jag Azerbajdzjans Chingiz såg helt trevlig ut också. Tre män som är snygga på tre olika sätt!
 
Kvällens kvinnliga outfit
Madonna eller Australiens Kate Miller-Heidke kanske?
 
Kvällens manliga outfit
Jag brukar inte fästa lika mycket uppmärksamhet kring männens klädsel eftersom den ofta är rätt så avskalad, men jag reagerade på att sångaren för Azerbajdzjan hade rätt så najs utstyrsel, som gav ett starkt och maskulint intryck.
 
Kvällens OMG
När Hatari (Island) drog fram palestinska flaggorna. Jag undrar hur många timmar de fick spendera på flygplatsen för förhör på väg hem? Jag vet ju av egen erfarenhet att de kan vara lite besvärliga där, och då hade jag inte ens gjort något "fel". Ett modigt statement, men kändes inte helt rätt i just det sammanhanget. Madonna gjorde förvisso något liknande i sitt nummer, men det kändes som en snyggare gest med de två dansarna som hade en israelisk och palestinsk flagga på ryggen och höll varandras händer. Lite mer som en hoppfull önskan om att det ska bli fred en dag. 
 
Kvällens guilty pleasure
Eller ja, vet inte om jag kan kalla det pleasure. Jag gillade egentligen inte Hatari alls. Så varför kunde jag inte släppa blicken från dem när de uppträdde? Mera en skräckblandad fascination kanske det var. Jag var faktiskt lite rädd ett tag att de kanske skulle vinna alltihop. Så förvirrande!
 
Bästa mellanakten
Madonna gjorde ju en toppenshow, men jag tyckte ändå det trevligaste var medleyn mellan Måns Zelmerlöw, Conchita Wurst, Verka Serduchka och Eleni Foureira.
 
Vad tyckte du om ESC 2019?
Taggar: ESC 2019, ESC Grand Final, eurovision song contest 2019;

Kommentarer :

#1: Sanna

Jag älskade också medleyn! Och Luca Hänni. She got me var ingen av mina direkta favoriter under tävlingen, men jag har lyssnat på den flera gånger dagarna efter. Man blir ju på gott humör! :')

Svar: Nä jag gillade tyvärr inte riktigt Lucas framträdande. Däremot lyssnar jag gärna på låten sådär annars :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :