bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

ESC 2019

Ikväll är det äntligen dags för första semifinalen av Eurovision Song Contest, något som jag naturligtvis inte vill missa, som följt med ESC i många år nu. Låter inte det kontroversiella värdlandet påverka mitt val att titta eller ej, för det är ju så viktigt att denna tävling inte präglas av politik. Dessutom har jag kanske en mer mångfacetterad bild av Israel-Palestinakonflikten än en del andra, samt är väldigt förtjust i landet och i synnerhet Jerusalem, så ser egentligen lite fram emot att återse landet genom tv-skärmen. Men bra är det ju samtidigt att konflikten uppmärksammas, kanske det kan sätta lite extra press på de inblandade att jobba på en lösning.
 
Nu tänkte jag presentera 5 bidrag som jag ser fram emot att se i ESC och som väcker mitt intresse av olika anledningar.
 
Nederländerna
Jag tror faktiskt redan nu att den min röst går till blir Duncan Laurence - Arcade. En låt, en röst och ett framträdande som ger mig gåshud och berör. Jag tror att den slutliga showen kan bli alldeles magisk.
 
Schweiz
Luca Hänni - She Got Me. Duncan är ju också oerhört trevlig att titta på, stilig och sympatisk karl liksom. Men Luca är kanske ändå kvällens dregelfaktor? Mums! Och så gillar jag ju latinoaktig musik också, så det svänger om mina höfter när jag hör denna låt.
 
Italien
Mahmood - Soldi. En stark låt och en intressant röst. Speciellt om man förstår låttexten kanske som är väldigt personlig för sångaren. Detta känns äkta och jag hoppas de lyckas skapa något effektfullt av numret för att verkligen lyfta låten.
 
Sverige
John Lundvik - Too Late For Love. Kanske inte det mest fantastiska Sverige levererat under åren, men jag gillar rösten, låten och kören! Karismatisk artist dessutom.
 
Australien
Jag ser nu att mina favoriter i år tycks bestå av män, så om jag skulle nämna någon kvinnlig artist också som ligger högt i kurs för mig. Här velar jag mellan tre stycken väldigt olika bidrag, men vi kör på Kate Miller-Heidke - Zero Gravity att döma av det jag sett av genrepen. Lite småknasigt sådär, för inte ska väl alla bidrag vara alltför seriösa eller mainstream heller!
 
Har du lyssnat genom alla bidrag? Vilka är dina förhandsfavoriter i år?
Taggar: ESC 2019, eurovision song contest 2019;

Kommentera inlägget här :