bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

I min resenecessär & min heliga reseproduktkorg

Inspirerad av Malin Lundsten skriver jag ett eget inlägg om vad man kan hitta i min resenecessär. Jag är själv rätt nyfiken på vad folk har i sina necessärer, handväskor, badrumsskåp m.m. Alltså inte så att jag rotar bland folks grejer, utan syftar såklart på när folk publicerar dylika blogginlägg, hehe!
 
Förutom att visa vad jag brukar packa med mig i skönhets- och hygienväg när jag ska på resa, så presenterar jag även min badrumskorg som är reserverad för reseprodukter i miniatyrformat som jag samlat på mig. Detta gör det enklare att resa med lite packning. Många miniatyrförpackningar går även att spara och fylla på igen, istället för att man bara kastar bort sen.
 
travel hacks / restips - i min resenecessär
Världens sötaste lilla tandkrämstub? Som mitt lillfinger.
 
Till åtminstone 90% försöker jag hålla mig till produkter i mindre storlek, eftersom fullstora produkter nästan aldrig är nödvändigt. Undantag är t.ex. deodorant som jag än så länge inte sett i miniatyrformat. Det som brukar följa med i skönhet- och hygienväg är följande:
 
- till ansiktet: rengöring, oftast i form av micellarwater eller annan rengöringsprodukt som även tar bort ögonmakeup. Samt fuktkräm av något slag, eller så tar jag bara med mig aloe vera gel som jag använder som multiprodukt. Vilkendera jag väljer beror lite på årstid och destination - hur mycket fukt/fett min hud behöver helt enkelt.
 
- till tänderna: minitandborste och -tandkräm, som jag mestadels fått i de där kiten man brukar få på långflygningar. Eller från tandläkaren, eller från någon prenumerationsbox med skönhetsprodukter. Om jag ska på en längre resa slinker även tandtråd med.
 
- för kroppen: deodorant, en av få produkter i normalstorlek. Duschgel eller tvålbit. Fast tvål är drygast och mer praktiskt om man ska på långresa, annars har jag också småförpackningar med flytande duschgel. Ska jag bara bort över en eller två nätter och råkar ha provprodukter för engångsbruk är det ju speciellt smidigt att ta med.
 
- till håret: schampoo, balsam och smart hopvikbar borste med inbyggd spegel. Är jag borta mindre än en vecka och inte förväntar mig att bli alltför svettig så klarar jag mig utan hårtvätt. Eventuellt att jag tar med en torrschampoo om jag är osäker. Funderar på att investera i små schampoo- och balsamkakor istället för flytande.
 
Makeup: åtminstone concealer, ögonbrynspenna och maskara. Eventuellt eyeliner och ögonskugga. Mer behöver jag knappt ens i vanliga livet heller.
 
Eventuellt (ibland struntar jag i det): ögonkräm, miniatyrparfym.
 
Beroende på årstid och destination: solskydd för kropp och ansikte samt multiprodukten aloe vera gel som aftersun, mot myggbett och andra hudirritationer m.m. Handkräm, eventuellt hudkräm och läppbalsam om det är kallare omständigheter.
 
smarta reseprylar - hårborste i reseformat
Min fiffiga hårborste
 
Ett exempel på hur innehållet i min necessär skulle kunna se ut under weekendresa under kallare årstid, vs 10 dagar på en solig och varm destination - innehållet på bilderna ryms i en halvliters vs enliters återslutbar påse, så allt kan tas med i handbagaget om jag så vill:
resebloggares packningstips - skönhet, hygien, medicin
Weekend: de viktigaste sminkprodukterna, hudlotion, tandborste och minsta tandkrämstuben som räcker till några användningar, engångsförpackningar med duschgel, deodorant, micellarvatten, bomullsrondeller och pytteliten tub med ansiktskräm, handsprit
10 dagar i sol och värme: Till skillnad från det som syns i första bilden har jag en något större tandkrämstub (fortfarande ministorlek) och en liten flaska duschgel istället för provförpackningarna.
Jag har även lagt till ögonkräm, en yttepytte parfymflaska, ögon- och näsdroppar om det är en längre flygning (jag blir så torr), aloe vera gel, schampoo, balsam, solkräm för kropp och ansikte samt läppbalsam med solskyddsfaktor. Eftersom den lilla solkrämtuben på bilden troligen inte räcker för hela tiden så kanske jag också packar med en halvtom flaska som jag använder upp under resan. Eller köper mera på plats om jag enbart reser med handbagage.
Jag skippar: ansiktskrämen (räcker med solskydd och aloe vera för att fukta huden), hudkrämen (räcker med aloe vera).
 
Medicin & annan hygien
Jag kan i samma vända räkna upp vad jag brukar packa med i medicin- och övrig hygienväg.
- munsårsalva och -plåster (munsår är bland det värsta jag vet, så jag gör allt för att snabbt undvika utslag eller lindra dem ifall de ändå kommer)
- plåster, värktabletter, någon påse finrexin och kanske några strepsils ifall förkylningen slår till akut under resan
- pincett, nagelsax, eventuellt våtservetter som komplement till handspriten
Beroende på destination, tidpunkt och sätt att resa: diarrémedicin, mjölksyretabletter, miniförstahjälpen-väska, bindor.
 
första hjälpen och mediciner - packningstips
Under min långresa i Australien hade jag med min lilla första hjälpen-väska, men under de senaste resorna har jag nöjt mig med plåtasken som rymmer plåster och lite piller och så.
 
Så till min heliga reseproduktkorg. Jag behöver verkligen inte samla på mig mera nu utan har att ta av för en bra tid framöver... Men det är alltid roligt att botanisera bland de små miniförpackningarna inför en resa. Och usch för stora skrymmande flaskor i packningen liksom!
 
packa inför resan med produkter i resestorlek
 
 Vad brukar du packa med? Har du någon fiffig travel hack att dela med dig av?
Taggar: kosmetika, packa, packningstips, resebloggar, reseprylar, restips, travel hacks;

Kommentarer :

#1: hopihopi

Jag brukar använda mig av multifunktionella produkter. Typ BB-cream,så behöver jag inte hudkräm och concealer skilt. Micellar water, då behövs bara en rengöring. Sen brukar jag alltid ha med någon bassalva typ bepanten. Det är bra för små skrubbsår, handkräm, torra läppar, solbränd hud. I värsta fall som fuktighetskräm... Oftast har jag också med någon form av voltaren, mobilat... gel. Jag får lätt ont i nacken/axlar på flygplan om det är kallt och dragit. Eller om dynan på hotellet är dålig :)

Men i övrigt packar jag i stort sätt som du. Små förpackningar av allt, eller halvtomma stora som jag sedan slänger på stället.

Svar: Multifunktionella produkter är såå bra!
Maria

skriven
#2: FREEDOMtravel

Vi packar väldigt lite ... ;) Har skrivit om det här: https://www.freedomtravel.se/2017/11/minimera-necessaren-spara-tid-pengar-och-miljo/

Svar: Det inlägget låter bekant, misstänker jag redan läst det :) Jag packar också lätt i jämförelse med när jag var yngre. Man inser småningom att man inte behöver riktigt allt det där man tror sig behöva! Säkert skulle jag överleva med ännu mindre jag med.
Maria

skriven
#3: Jessica Högberg

Ha ha, jag har också en överfull korg med småsaker, bra när man som vi ofta flyger med bara handbagage=)

Svar: Vad roligt att det är fler som samlar på sig av reseprodukter ;)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :