bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Nästa resa bokad - jag välkomnar våren i Prag!

Så har jag äntligen fått tummen ur och bokat min tänkta förlängda vårweekend (som inte ens är på en helg utan det blir vardagar), efter en del velande och klimatångest som bromsat resebokningsfingret en aning... På tal om det så har jag kommit fram till någon slags "klimatpolicy" som troligen publiceras på bloggen inom kort, ifall det är någon som vill veta hur jag resonerar kring mitt resande och hållbar livsstil i övrigt.
 
Hur som helst, Prag it is! Jag åker i april-maj-skiftet och kommer ha 3 heldagar till förfogande, varav jag tänkt mig två dagar i staden och en dagsutflykt någonstans i landet, gärna något riktigt naturskönt ställe som t.ex. Bohemian Switzerland som 4000mil bloggat om. 
 
Foto: MurderousPass [CC0], via Wikimedia Commons
 
Saker som jag redan vet att jag vill se och göra i själva staden är:
 
 Old Town och Lesser Town som jag har förstått är de äldsta stadsdelarna. Malá Strana ser särskilt fint ut. Astronomiska uret bör man väl också beundra.
 
Prag slott och dess omgivningar där man lär ska hitta små söta hus, i synnerhet kring Golden Lane
 
 någon utsiktsplats för vyer över staden och för att fota vackra byggnader från ovan - vilken plats rekommenderas?
 
 Karlsbron / Charles Bridge & Old Town Bridge Tower
 
 Lennon Wall och gärna annan trevlig grafftit/streetart
 
kanske en liten spaupplevelse, ifall jag tycker mig ha tid över. Vart ska man gå för t.ex. massage eller ansiktsbehandling?
 
 äta spa wafer (en sorts tunn krispig våffla), bakverket Trdelník, gulasch och testa någon inhemsk öl (trots att jag knappt dricker öl i normala fall)
 
Kanske även judiska kvarteret Josefov, vi får se. Vart dagsutflykten går är ännu lite öppet. Som sagt överväger jag starkt Bohemian Switzerland i form av en guidad tur, men även landsbygdsvandringen från Karlstejn (där det även finns ett vackert slott) till Beroun lockar. 
 
Har du varit i Prag/Tjeckien?
Bombadera mig gärna med tips om vad just du tycker är sevärt, så får jag välja och vraka och plocka ut det som lockar mig mest! Även tips i matväg och vackra eller intressanta platser off the beaten track är välkomna. 
 
Foto: Pixabay License (CC)
Taggar: Prag, Tjeckien, resa, resfeber, weekendtrip;

Kommentarer :

#1: Helena - Oh darling, let's be adventurers

Kan starkt rekommendera Bohemian Switzerland, har skrivit om min upplevelse här: https://ohdarling.org/bohemian-switzerland/

Mina övriga Tjeckien/Prag tips hittar du här: https://ohdarling.org/europa/tjeckien/

Hoppas att du får en toppenresa!

Svar: Jag har faktiskt bokat en tur dit, verkar väldigt besöksvärt :) Ska kolla in dina övriga tips också! Och tack ska du ha :)
Maria

skriven
#2: Ann

Ölspa var nog det roligaste vi gjorde i Prague =)
https://nouw.com/anngelic/category/czech-republic

Svar: Det låter ju riktigt intressant, men vad innebär det egentligen? :)
Maria

skriven
#3: Marianne - Glimt av verden

Det høres ut som en bra plan! Jeg har vært i Praha, men det var da jeg var på skoletur i 10. klasse i 1999, så jeg har ingen gode tips å komme med, dessverre :-)

Svar: Hehe, det var ett tag sen med andra ord, kanske dags för återbesök? ;)
Maria

skriven
#4: Jessica Högberg

Så härligt med en vårresa, jag måste också åka men inte klart ännu!

Svar: Vad roligt, ska bli spännande att se vart det bär av för dig! :)
Maria

skriven
#5: FREEDOMtravel

Härligt! Ja vi har varit i Prag :) Kanske hittar du några tips här: https://www.freedomtravel.se/2016/11/5-upplevelser-prag/

Svar: Tack, misstänker jag redan läst inläggen, men ska kolla in dom igen när det närmar sig så jag inte missar nåt viktigt ;)
Maria

skriven
#6: Ann

Hej Maria,
man ligger i stora ek-tunnor, plats för två personer i varje tunna. Det är inte ölen man badar i utan det som blir kvar när man bryggt ölen, lite kornigt i konsistensen. Man blir supermjuk i huden av det :)
Och bredvid badet har man två kranar, en med ljus och en med mörk öl, som man har full tillgång till under hela badet :)
https://www.beerspa.com/beer-spa-rybna-prague-en.htm?gclid=CjwKCAjw4LfkBRBDEiwAc2DSlGhTfZ8C4jy0gmV6n-ztwHMwn2GJ2YSrOmFxYBcT7Amsrhao49nkYhoCt1YQAvD_BwE
//Ann

Svar: Tack för infon och tipset, ska spana in det :)
Maria

skriven
#7: Jessica Högberg

Sopot - Polen i maj. 6 brudar... oj oj...

Svar: Härligt! Låter som det kan bli lite småvilt detdär ;)
Maria

skriven
#8: Jessica Högberg

Ha ha, rädd för det;)

Svar: :D
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :