bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Lucka 3: min önskelista för jul 2019

Jag kan inte låta bli att fundera ut en julklappsönskelista även i år. Det händer ju sig att nära och kära tar en titt på den och får idéer om vad jag faktiskt skulle tänkas behöva eller vilja ha. Jag tycker också det är rätt så roligt att kolla på andra bloggares önskelistor - ett lättsamt nöje på något sätt. Lite på samma sätt som jag tycker det är så roligt att se vad andra får i t.ex. julklapp, på babyshowern eller som examensgåva. Vad är det egentligen som är så tillfredsställande med att se vad andra får? Ingen aning, men jag tror ju inte att jag är den enda i världen som känner så.
 
Nå, över till saker som jag gärna hittar i tomtens säck i år:
 
En bra bok
Jag läser allra helst böcker i genrerna reseäventyr eller livsöden som utspelar sig i främmande kulturer. Jag har sökt runt lite på Adlibris och där lockar t.ex.
New Delhi - Borås: den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till Sverige för kärlekens skull
Alla floder flyter mot havet
Med livet som insats: i strid mot Isis.
 
Lensball / linskula
En sorts glasboll som häromåret blev något av en trendgrej bland fotografer - med en sådan kan man få till riktigt häftiga och roliga bilder med vidvinkeleffekt. Den ultimata leksaken för mig med andra ord!
 
Snygga turkosa handdukar
De turkosa handdukar jag har nu börjar se riktigt slitna ut, så ett nytt set vore najs. Jag behöver en badhandduk och två mindre handdukar. Jag gillar de från Finlayson som är stilrena utan att kännas för tråkiga.
 
Presentkort till en massör eller naprapat nära mig
Jag borde verkligen testa på en naprapat eller dylikt för min rygg, då jag känner att enbart träning inte får bort mina låsningar. Det är förstås också alltid skönt med en hederlig ordentlig massage då och då.
 
Vetedyna
Har en liten vetedyna redan, men skulle vilja ha en till. Bästa mensvärkmedicinen ju, och fungerar även som sängvärmare när jag är frusen.
 
Resemagasin
En resetidning typ Vagabond är något jag inte brukar köpa åt mig själv så ofta, senast var kanske för ett år sen faktiskt. Så det känns riktigt vardagslyxigt när jag väl får sitta och bläddra i en och drömma mig bort. Eller varför inte en prenumeration för några månader?

Lösviktste
Jag älskar ju teer, så något härligt te i lösvikt att dricka i vinter vore uppskattat (är inte så förtjust i påsteer just nu av någon anledning).
 
Duscholja
Jag är en riktig torris den här tiden på året och speciellt benen kan nästan börja fjälla om jag inte håller huden återfuktad. Därför vore en väldoftande duscholja både trevligt och välbehövligt. En duscholja håller huden mer återfuktade än en vanlig duschkräm.
 
Målarmaterial
Ibland dyker inspirationen upp att måla, så kanske lite mer akvarellfärg och målarblock, eller varför inte t.ex. akrylfärg eller oljepastellkritor och någon canvas så jag får testa någon ny teknik.
 
Tråkiga nödvändigheter
Saker jag kan komma på som kanske inte är dunderroligt att få, men som jag saknar i vardagen, är t.ex.
- en ugnsform (använder just nu en pajform som ibland känns för liten). Fast kanske en vacker ugnsform är roligare att få än en tråkig variant?
- ett basic verktygskit med de där allra nödvändigaste sakerna som hammare, de vanligaste skruvmejslarna och sånt där. Vill inte ha någon enorm låda på grund av brist på förvaringsuttrymme dock.
 
Inredningssaker har jag i princip inte alls uttrymme för mera så överlag vill jag INTE ha sånt, men en mindre jordglob i retrostil kunde jag kanske ändå hitta en plats för.
 
 
Bildkällor: målarsaker / bok / handduk / duscholja / tidning / te
 
 
Vad önskar du dig i år?
Taggar: julkalender, julkalender 2019, julklappar, önskelista;

Kommentarer :

#1: Emma Engström

Vilken härlig önskelista! Själv vet jag inte alls vad jag önskar mig, haha :'D Kram <3

Svar: Nej det är inte så lätt att plita ihop en önskelista numera, får fundera en stund innan det lossnar :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :