bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Lucka 22: Önskeresa 2020 - Zanzibar och safari

När jag föreställer mig reseåret 2020 så fantiserar jag om något europeiskt, något ställe i Mellanöstern eller ett land med liknande vibbar samt något mer åt det tropiska hållet. Jag har redan önskat mig en resa till Lissabon och Marocko alternativt Uzbekistan, men i denna sista önskereselucka säger jag då Zanzibar i Tanzania. En plats som ser riktigt paradisisk ut och samtidigt föreställer jag mig att resan kunde kombineras med några dagar safari på fastlandet. Vore inte det en perfekt kombination så säg?
 
Har du bloggat om Zanzibar eller Tanzania? Länka gärna! Eller dela med dig av dina tips i en kommentar om du inte bloggar.
 
CC0 Public Domain, pxhere.com
Taggar: julkalender, julkalender 2019, resa, resedrömmar, tanzania, zanzibar;

Kommentarer :

#1: Renates Reiser

Safari på fastlandet og strandliv på Zanzibar er absolutt en perfekt kombinasjon! Gjorde det selv tilbake i 2011, og skulle gjerne dratt tilbake igjen. Safari i Ngorongoro-krateret (med camping i telt oppe på kraterkanten om natten) var svært spesielt. For et sted!

Svar: vad roligt att du gjort den resan, tack för tips!
Maria

skriven
#2: Annie - Stora Små Äventyr

Det ser verkligen ut som en fin plats. Jag har en kollega som är där nu :)

Svar: men åh vad härligt!
Maria

skriven
#3: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

Nog låter det som en underbar plats allt :D. Hoppas du får resa dit :D. Det är ganska häftigt ändå att tänka sig vilka underbara platser som finns på vår jord :D.

Svar: Ja det finns så himla coola platser men ofta tycker jag de häftigaste destinationerna har så jobbiga flygresor med diverse mellanlandningar, så ibland nöjer jag mig tyvärr med ett bekvämare resmål..
Maria

skriven
#4: Marianne - Glimt av verden

Både Lisboa, Marokko og Usbekistan er flotte steder, men kombinasjonen Zanzibar og safari er nesten uslåelig, spør du meg :-) Jeg besøkte Tanzania i 2013, og kan anbefale safari i Ngorongorokrateret og Serengeti. Bo i telt, både på kraterkanten slik Renate skriver og på en av campene i Serengeti. Helt spesielt!

Svar: Åh tack för fina tips :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :