bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Lucka 21: julfestligheter & matkoma

Juletider tenderar att vara ganska fylld av festligheter, helst med massor av mat. Själv har jag hunnit med tre olika julfester och nu väntar jag på självaste julafton och juldagen. Dels har jag haft lillajulfest med vänner, dels två julfester via jobbet. Här kommer några bilder från de två sistnämnda.
 
Har du varit på några julfestligheter?
 
finlandssvenska bloggare - juloutfit och julfest
En julfestselfie och ett par bilder från tjusiga restaurang Bacchus på Svenska Klubben. Verkligen fint ställe och julbuffén som serverades var fantastiskt god! Roligt hade vi också om än ventilationen kanske inte var den bästa så det blev väldans varmt där inne. Härliga kollegor man har alltså!
bacchus svenska klubben Vasa - julfest
Sen hade vi julfest på grupphemmet där jag jobbar. Igen väldigt mycket gott att äta och i trevligt sällskap. Jag hade ansvar för dukningen i år så det blev färgtemat rött-vitt-silver. Väldigt roligt att pyssla och planera och jag blev riktigt nöjd med resultatet!
inspiration och tips till juldukningen
Egengjorda namnlappar och servettringar.
 
diy servettringar och tips på enkel och julig servettvikning till julbordet
Enkelt och gulligt att vika servetterna till rosetter. Batteribehållarna till ledljusen dolde jag med hjälp av lite grankvistar och prydnadsfåglar.
juldukning vitt rött och silver
 Och så lite detaljbilder på maten förstås. Alltså jag kunde knappt röra mig efter efterrätten...
julmat - julbord
julmat i Finland - julig sallad
 Väldigt vacker sallad, jag planerar faktiskt att laga en liknande till julafton.
Taggar: jul, julkalender, julkalender 2019, julpyssel;

Kommentarer :

#1: FREEDOMtravel

Vad julsnygg du var! Nej, Lilla Jul finns ju inte i Sverige ... Men ett julbord med jobbet har jag varit på!

Svar: Tack ska du ha :) Nej det är en finländsk tradition, eller kanske framför allt finlandssvensk, för på finskspråkigt håll tycks lillajul främst betyda våta alkoholhaltiga fester, medans vi har mera barnvänliga och "gulliga" traditioner med lillajulgran (miniatyrversion av den riktiga granen som kommer senare), lillajulklapp som tomtenissen leverar till dörren m.m.
Maria

skriven
#2: Emma Engström

Vad roligt att du varit iväg på lite olika fester och firande, härligt! :D <3

Svar: Jo dessa fester är roliga smygstarter inför den riktiga julhelgen :) Egentligen kan jag uppskatta att julafton och juldagen är lite lugnare tillställning med familj och släkt, medans man kan festa till det lite extra där före istället.
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :