bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Lucka 15: Önskeresa 2020 - Lissabon

Om jag föreställer mig en vårweekend i någon europeisk stad, så ligger nog Lissabon hett till på min önskelista. Ju fler fina bilder jag ser från den staden, desto mer längtar jag dit. Jag vill uppleva de härliga spårvagnarna och njuta av husfasader med fantastiska kakelmönster. Egentligen behöver man väl inte så mycket mer.
Har du kanske bloggat om Lissabon? Länka gärna i en kommentar isåfall!
 
Fast om det lönar sig att åka dit bara för en weekend eller om det vore klokare att göra det till en längre resa och även se lite annat i Portugal samtidigt är den stora frågan. Vad tycker du? Och vad borde jag isåfall kombinera med staden som är nära och lätt att ta sig till för en soloresenär utan hyrbil?
 
Image by Ilse Meister from Pixabay - Pixabay License
Image by marinwib from Pixabay - Pixabay License
Taggar: Lissabon, Portugal, julkalender, julkalender 2019, resedrömmar;

Kommentarer :

#1: Annika

Jag besökte Portugal och Lissabon i våras, och tyckte att Lissabon var en riktigt härlig stad :) Vi var faktiskt i Lissabon bara en dag men hann ändå se förvånansvärt mycket. Vill man få ut mer av staden rekommenderar jag dock att man stannar några dagar, t.ex. en långhelg. Lissabon går med fördel också att kombinera med besök någon annanstans i Portugal, t.ex. Sintra som ligger nära Lissabon lär vara värt att besöka (vi hann tyvärr inte dit, men borde gå bra att ta sig dit med lokaltrafik), och vill man besöka en strandort så ligger t.ex. Cascais rätt nära (inte varit dit heller).

Vi valde istället att kombinera Lissabon med en tur ner till Quarteira i Algarve (på sydkusten) eftersom mina föräldrar råkade vara där just då. I Algarve finns också många andra strandorter att välja mellan, och det gick mycket smidigt att ta sig dit med buss, ca 3 h från Lissabon.

Så det beror helt på vad du vill få ut av resan, men det finns olika möjligheter som går att kombinera med Lissabon om man så vill :)

Alla mina blogginlägg om resan till Portugal finns här: https://www.lifeisajourney.fi/category/europa/portugal/

Svar: Tack för dina fina tips, ska ha dem i åtanke när det väl bär av till Portugal! :)
Maria

skriven
#2: Annie - Stora Små Äventyr

Åh, jag skulle också vilja åka till Lissabon :D

Svar: Ja det verkar va en riktigt fin stad :)
Maria

skriven
#3: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

Så härligt att ha drömresemål så där., Jag är inte sådan som reser personligen, inte för att jag inte vill utan mest för att jag är så galet rädd för att flyga. Därmed så blir mina drömmer lite mindre på det håller än för andra :).

Svar: Vad synd med din flygrädsla, kanske det är något du kan jobba med, eller så håller du dig till resor du kan göra med andra färdmedel. Finns ju hur mycket fint som helst redan inom Sveriges gränser :)
Maria

skriven
#4: Mia

Jag vet att du redan läst om mina tre timmar i Lissabon, men här är en länk i alla fall. :)
http://miajohanna.blogspot.com/2019/11/blixtvisit-i-lissabon.html
Mina föräldrar har kombinerat Lissabon med Cascais och Sintra, och det verkar ha varit ett bra upplägg. De var i alla fall jättenöjda!

Svar: Tack för länken, bra att ha de samlade här så jag hittar dem snabbare när jag behöver dem igen :)
Maria

skriven
#5: Jossus Travelpics

Jag valde att kombinera Lissabon med en dagstur till Sintra. Vi hade inte heller någon hyrbil utan fick ta tåget.


https://nouw.com/jossustravelpics/category/portugal-lissabon
https://nouw.com/jossustravelpics/category/portugal-sintra

Svar: Tack så mycket för tips och länkar! Skönt om det funkar bra med tåg!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :