bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Sommarens camping i personbil

Vadå, campa i personbil, kan man göra det? Ja, absolut!
I år har det hittills blivit fyra campingtillfällen i personbil. Redan ifjol i augusti tog jag bort baksätena och satte en madrass i min kära gamla volvo och hann redan då med tre övernattningar. Inspirationen till detta kom förstås från mina campingäventyr i Australien där jag sov en hel del både i bil och i tält. Jag ville liksom bevara en bit av denna livsstil även på hemmaplan.
 
Bilen jag campar i är en volvo v40 som har registrerats som paketbil, och i stort sett är jag nöjd med min lilla bobil, men väntar ännu på att få en ordentlig skiva under madrassen istället för lådor och diverse bråte som jag i dagsläget har under min madrass för att försöka få jämn nivå - vilket inte är optimalt för ryggen. Dessutom har jag ännu inte fixat något gardinsystem för mindre insyn när jag sover där, men har något på gång som jag hoppas ska funka. Någon annan med campingbil som vill dela med sig av lite tips och tricks?
 
Förhoppningsvis blir det ett par övernattningar till innan nätterna blir för svala.
 
kvinnlig äventyrare och finlandssvenska som campar i sin bil (volvo v40)
Min kära bil som varit mig trogen i många år. Och en klassisk bilcampingvy-bild.
 
kvinnlig äventyrare som campar i sin volvo v40
Bilderna ovan är från årets första natt i bilen, första kvällen av min semester. Jag skålade med en alkoholfri ginger beer och påbörjade en bok som jag starkt kan rekommendera.
 
fricampingplatser Finland - småbåtshamnar
Oftast har campingplatserna sett ut ungefär såhär. En liten småbåtshamn som jag lokaliserat via google maps satellitkarta. Dessa ställen är alltid så fina, och har dessutom nästan alltid utedass vilket underlättar campinglivet.
 
bilcamping - bo i din bil
Emellanåt regnar det, men det är rätt så mysigt det också då man kan hålla sig på det torra inne i bilen och mysa till det med en film eller så. Det var här som jag råkade ut för en fladdermus när jag skulle besöka toaletten. När jag öppnade dörren till utedasset susade något litet och svart ut och nuddade mitt hår - jag blev så pass överraskad att jag ropade till. Det gick så snabbt och ljudlöst att jag inte hann fatta vad det var, men rätt så säker är jag på att det inte var en fågel.
 
fricamping i Österbotten - Malax
Min roligaste och mysigaste bilcamping i Finland hittills var dock den där jag för en gångs skull inte var ensam. Det är från när jag och en nära vän bestämde oss för att campa tillsammans - i hennes egna personbil som rymmer två personer i bakluckan till skillnad från min volvo som enbart rymmer en 90 cm-madrass. Vi valde att övernatta vid ett vackert vattenfyllt grustag där vi lyssnade på skogens ljud, övervägde att doppa oss men fegade ur, kokade ärtsoppa och gick på grodjakt.
att campa i sin personbil - campingbil
grodor och campingplatser i Österbotten, Finland
 
Nedan tillbaka till min bil och dess interiör. Campingutrustningen är alltid redo, sängen är bäddad och mysbelysningen hänger på sin givna plats. Är vädret inte på topp kan man utan problem avnjuta sitt kvällste och äta Mariekex sittandes på madrassen.
hur fixa om sin bil för camping
campingplatser, Österbotten
En till vacker campingplats. Vattnet var alldeles spegelblankt denna kväll, och solnedgången fantastisk.
campa i din personbil - vackra campingvyer
bilcamping - inspo - belysning
Godnatt. Det är lättare att sova när nätterna faktiskt blir mörka. Men det är också lite läskigare när man ska på kissrunda på natten...
 
Har du någonsin campat eller sovit i en bil?
Taggar: camping, finlandssvenska bloggare, friluftsliv, hemester, kvinnliga äventyrare, staycation;

Kommentarer :

#1: FREEDOMtravel

Camping är mysigt, oavsett fordon! Nej, jag har bara campat i "riktiga" husbilar eller vans (eller i tält), men älskar det oavsett! :)

Svar: Ja verkligen, skönt med lite enklare tillvaro ibland också :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :