bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Min lista om Europa

Det var 4000mil som skapade ursprungslistan om resor i Europa. Sedan hittade jag en modifierad lista hos Resa medvetet som jag valde att haka på. Så här kommer den, listan om Europa som jag skrivit för länge sen och sedan glömt bland utkasten. Så pass länge att jag nu fått uppdatera den innan jag äntligen publicerar den.
 
Prag, Tjeckien
 
Sista land i Europa att besöka?
Om jag räknat rätt så har jag så mycket som 27 länder kvar att besöka i Europa. Av dessa länder är det kanske Vitryssland eller Moldavien som ligger längst ner på min bucket list. Man får gärna försöka omvända mig - för mig är länderna nämligen lite av ett blankt papper som jag inte riktigt vet något om ur turistsynpunkt.
 
Första land i Europa utanför Sverige Finland?
Sverige åkte jag till för första gången ungefär i 2-års åldern tror jag. Främst har jag åkt dit för att hälsa på släktingar nära Stockholm. Men Sverige känns nästan inte som utomlands för mig då jag varit där så väldans många gånger, så på andra plats kommer Madeira (Portugal), då var jag kanske 14 och reste med mamma, ett par mostrar och ena mosterns familj.
 
Land besökt flest gånger?
Här har vi ju utan tvekan Sverige. Hur många gånger? Ingen aning. Näst flest gånger har jag besökt Spanien (fastlandet och Teneriffa) samt Tyskland - 6 gånger vardera.
 
Bästa landet i Europa?
Detta är den svåraste frågan tycker jag - har en känsla av att jag antagligen inte ens besökt det bästa landet än. Men av det jag sett hittills så kanske Tyskland som har massor av trevliga platser att utforska, jag har ju bara sett en bråkdel av landet trots att jag varit där flera gånger och även bott där en kortare period. Eller Spanien för språket, klimatet och livsstilen, eller något av Balkanländerna, men här kan det inverka att jag nyligen varit där och är lite nyförälskad ännu. Undrar hur jag känner om något år?
 
 La Caleta, Teneriffa
 
Land spenderat längst tid i?
Trots all tid jag spenderat i Sverige så är jag rätt säker på att vinnaren är Spanien, där jag både semestrat, gjort praktik och varit bosatt (Teneriffa) i sammanlagt närmare ett års tid. På tredje plats kommer antagligen Tyskland där jag bodde och studerade i nästan 4 månader och med övriga resor inräknat blir det då ca fyra och en halv månad.
 
Land varit kortast i?
Frankrike (Colmar), där spenderade jag bara ett fåtal timmar i form av en utflykt från Tyskland.
 
Huvudstad gillas mest?
Prag i all ära, men Stockholm är och förblir staden jag alltid vill återvända till. Överlag har jag inte besökt så värst många huvudstäder i Europa, kanske 9 stycken än så länge. Föredrar oftast lite mindre städer.
 
Antal dagar spenderat i Europa (exkl Finland och Sverige) totalt?
Jag räknar inte med Sverige eftersom jag inte ens vet hur många gånger/dagar jag varit där. Jag räknar förstås inte med mitt egna land Finland heller. Vad gäller övriga Europa borde det bli ca 540 dagar totalt i skrivande stund.
 
Gamla goda Stockholm
 
Har du gjort denna lista? Du kan också svara på frågorna i en kommentar om du vill.
Taggar: blogglista, europa, resebloggar, reselista, resor;

Kommentarer :

#1: Lite mera rosa - Cornelia Tonéri

Kul att läsa din lista. Jag gjorde också denna men i början av sommaren. Har inte behövt uppdatera den än men kanske kommer jag få göra det i höst :-)
https://litemerarosa.com/2019/05/13/en-lista-om-europa-och-landerna-jag-besokt/

Svar: Vad roligt, ska kolla in din lista också :)
Maria

skriven
#2: FREEDOMtravel

Kul lista! Jag får kanske haka på vid tillfälle. Har liksom legat "efter" med bloggandet när det varit så mycket resor, men kanske blir det någon lucka snart ;) Bästa landet i Europa är ju jätetsvårt, men vi gillar Frankrike. Håller dock med om att Tyskland har väldigt mycket att bjuda på!

Svar: Ja ni borde verkligen haka på, roligt att göra framför allt för sig själv :)
Maria

skriven
#3: Anna, New York - My Bite of the Big Apple

Kul att läsa din lista! Förstår att du gillar Spanien extra mycket när du också bott där.

Den här varianten av listan var onekligen tydligare vad gäller formuleringen av frågorna. Kanske skulle uppdatera min också! ;)

Svar: Ja det brukar kanske bli så med platser man spenderat mycket tid på och lärt känna lite djupare 😊
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :