bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Grekland - fastlandet eller öarna?

Inlägget är ett gästinlägg som ej är skrivet av mig personligen

I dag har vädret i Köpenhamn varit lite annorlunda. Gråa moln så långt ögat kan nå men det har inte stoppat mig från att njuta av vad Danmark har att erbjuda. Denna resa är så rolig och jag känner redan sug för att utöka resan med en till destination. Grekland verkar hålla värmen så det skulle vara kul att jaga solen ett tag – dessutom har många av mina bloggkollegor packat väskan för några dagar i Grekland med Ving under sommaren. Det ser faktiskt inte helt fel ut. Jag är sugen på att blanda bad och plask med lite kultur och kvällsnöje. Vilka platser är bäst för det? Efter lite research hittade jag olika ställen som kan leverera en fullspäckad resa som fyller i alla ovan nämnda kriterier.

Mina topp tre ställen att resa till på fastlandet är:

  • Aten - Smala gränder, rik historia och en drös av kultur. Ja, jag vet inte ens var jag ska börja. Jag vill se var Sokrates avrättades och smaka på både mat och kultur.
  • Meteora - Klosterområdet i norra Grekland med vackra klippor och magisk utsikt. Här hittar man romantik och historia samlat på ett och samma ställe.
  • Monemvasia - En stad från medeltiden som hänger ihop med fastlandet via en ynka bilbro. Här besöker man historia och idyll via slott och kust.

Topp tre öar att resa till enligt mig:

  • Mykonos - Många känner till denna ö. Denna plats är perfekt för sol och bad blandat med nattliga äventyr ute på barer och klubbar. Många kändisar reser hit på sommaren för att festa och njuta av värmen, och jag kanske kan bli en av dem? Här är det lite dyrare men det är en ö som jag känner att jag i alla fall måste sätta foten på.
  • Paxos - Denna ö är väldigt mysig och vänlig för alla åldrar. Det finns badstränder överallt plus världens trevligaste lokalbefolkning. Vita klippor och turkost vatten som får en att vilja bada tills man blir ett russin.
  • Kos - En av de mest populära öarna runt Medelhavet. Sandstränder som sträcker sig runt hela ön. Hit kan man resa om man vill få ut så mycket av en grekisk ö som möjligt. Det finns en del turister men det märks knappt när man vandrar runt på de olika platserna!

Det finns många ställen att välja mellan och om jag kunde så skulle jag resa till alla öar och städer. Öarna är jättetrevliga, historian och kulturen är rik och överväldigande. Samtidigt som fastlandet har allt detta finns det mycket från historieböckerna som bara går att se på fastlandet. Jag tror därför att jag skulle börja med fastlandet, kanske hänga i Monemvasia en vecka, för att sedan ta en färja till Kos!

Vart skulle ni vilja åka? Fastlandet eller öarna? Dela gärna med er av några guldklimpar som jag kan ha glömt!

Taggar: Grekland, reseinspo, resfeber;

Kommentera inlägget här :