bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Augusti i bilder

Jag har inte riktigt hunnit blogga om vad jag haft för mig den senaste månaden, så här kommer ett inlägg med bilder från augusti månad. Sista sommarmånaden i ett nötskal alltså.
 
Campa i bil
 
Jag har under sensommaren fixat till min personbil så att jag kan campa i den. Jag kör en gammal Volvo V40 som efter att jag tagit bort baksäten tillåter mig att sova raklång i bakluckan. Detta förstås tack vare att jag är kort. En längre person skulle inte kunna sova fullständigt bekvämt i min bil. Ni ser, ibland är det faktiskt en positiv sak att vara kort! Jag är i skrivande stund inte helt färdig med bilen, bl.a. ska jag fixa något sorts gardinsystem så att jag kan stänga om mig ordentligt och inte behöva tänka att någon kanske står och glor på mig medans jag sover, hehe. Men jag har hittills spenderat tre nätter i bilen och haft det hur mysigt som helst. Förhoppningsvis tillåter väder, schema m.m. åtminstone ett par nätter till innan det blir för kallt om nätterna.
 
Exempel på hur campingplatser kan se ut - offentliga stränder och hamnar har ofta utedass av varierande kvalitet, vilket gör livet lite enklare.
 
Jag har hängt upp batteridriven mysbelysning för att piffa upp lite, och min emailjmugg från Australien hänger alltid med, så jag kan njuta av en kopp te.
 
Småskaligt och djurvänligt hönseri
 
Då ett par vänner fixat ett litet hönshus i Kantlax där fokus ligger på hönornas välmående ville jag förstås hälsa på (både vännerna och hönorna), köpa hem lite ekologiska ägg och som bonus gulla en stund med kattungar.
 
Jag gosade inte bara med kattungar, utan även med hönorna. Vissa raser är väldigt sällskapliga. Och är inte äggen härligt färgglada? Nu tycker jag att de monotont vita och massproducerade äggen från butiken är trista... Borde åka förbi nån dag snart och köpa en till förpackning roligare och mer ekologiska ägg. 
 
30-årskalas på lyxiga Glasbruket
 
Glasbruket i Vexala, Nykarleby är en fantastisk plats för mer satsade kalas och festligare sammankomster av olika slag. Här var jag med på en väns 30-årsfest. Stugorna är moderna och luftiga med ett antal sovplatser och många stora fönster som ger en ännu öppnare känsla. Vädret växlade mellan solsken, regnstorm och åska, men det var ju trevligt att umgås både inne och ute. Bubbelbadet var pricket över i:et!
 
Juthbacka marknad
 
Juthbacka marknad i Nykarleby är en årlig loppmarknad som jag försöker ta mig tid att besöka. I år fyndade jag ett par böcker, en vintage glasflaska med etiketten kvar och en gammal skolaffisch som jag fick för en liten peng eftersom den var söndrig i ena hörnet. Det är dock inget som stör mig och jag älskar Alhambra-motivet som får mig att drömma mig bort till fjärran kulturer. Affischen kan möjligtvis vara från 50-talet..?
 
Väntan på åskväder och ny favoritstrand
 
Det var mycket åska mot slutet av månaden, fast aldrig riktigt där jag befann mig. Antingen rörde sig alla åskväder runt mig inlands eller till havs, eller varför inte bägge samtidigt, medan det tycktes göra allt för att undvika mig. När de väl kom till mig så var de för mesiga för min smak. Jag älskar åska så ni kan tänka er att jag var lite besviken.
 
Jag var på en liten utflykt till Brännskata fiskehamn också, där jag hittade en tjusig liten strand samt en perfekt tältplats. Jag hann dock inte med något tältande på stranden i år, så får göra ett nytt försök nästa sommar!
 
I vänners goda lag
 
Efter att knappt ha lyckats träffa vänner alls under sommaren så tog jag igen allt i augusti. Förutom kalaset jag redan nämnde så var vi ett gäng som testade på Room Escape i Vasa, jag for och simmade med en vän som bor i Kalapää, jag bjöd hem en kär barndomsvän på middag och så besökte jag en annan kär barndomsvän i Petalax. Hon och hennes man föder upp den härliga kattrasen egyptisk mau.
 
Tacopaj, Room Escape-outfit och mau-promenad
 
Vad gjorde du i augusti?
Taggar: kvinnliga äventyrare, sommartider;

Kommentarer :

#1: Mia

Vilken fin Alhambra-plansch! Jag besökte Alhambra för några år sedan och det gjorde stort intryck på mig. Vilken magisk plats!
http://miajohanna.blogspot.com/2013/04/alhambra-34.html

Svar: Visst är den fin! Älskar att inreda med resebetoning :) Ska spana in ditt inlägg, har drömt om Alhambra ett tag..
Maria

skriven
#2: FREEDOMtravel

Men titta, en liten campingbil, så fin! :) Måste också säga att vi är sååå ledsna att resan inte blev av. Vi hade sett fram emot det så galet mycket och lagt ner både tid och pengar. Vet inte om vi kom ut med det för sent kanske ... Ordnade det sig för dig? Kramar från oss

Svar: Ja, hur mysigt som helst att bo i bil :) Jo, det var synd. Men nu har jag ju bokat en resa till Israel och jag är riktigt pepp inför det - så det ordnade nog sig för min del :) Kram tillbaka!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :