bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Årets sommarresa: Scandinavia Tour

Jag bestämde att jag skulle ta ut min semester redan före midsommar i år eftersom jag vill vara på hemmaplan under juli månad (Sverigesläkt på besök) och nu är därmed min sommarresa bestämd och bokad!
 
Jag kallar mitt nästa äventyr för The Scandinavia Tour eftersom jag tänkt vistas i Norge, Sverige och Danmark under dessa ca 12 dagar på resande fot. Tanken är att jag ska flyga till Oslo för att tillbringa ett par dagar där, sedan ta buss ner till Smögen för ett par dagar där. Efter detta tar jag mig till Göteborg för att spendera helgen med en god vän från studietiden i Åbo och slutligen åker jag buss över till Köpenhamn för tre heldagar.
Därifrån flyger jag sen tillbaka hem. Ska bli skönt med en soloresa igen och jag prickar dessutom av två länder som jag faktiskt aldrig besökt innan. Sverige har jag besökt massor av gånger, men främst Stockholm/Vallentuna och det blir första gången jag besöker de sydligaste delarna.
 
 
 
Man får såklart gärna dela med sig av tips på sevärdheter m.m. på dessa orter. I Oslo tänker jag mig saker i stil med lite island hopping, gamla stan och Akershus fästning. I Smögen tänker jag mig naturligvis den kända bryggan, äta sea food och kanske paddla kajak eller åka ut till någon holme. Göteborg tänkte jag så gott som helt lämna över till min vän, hon vet säkert vad som är sevärt där som bott där ett tag nu. Gathenhielmska kulturreservatet verkar i alla fall riktigt intressant, även andra historiska byggnader och vackra parker lockar. Nyhavn, street art i Christiana och Kastellet är några platser som lockar mig extra mycket i Köpenhamn.
 
Planerar du att resa någonstans i sommar?
Taggar: Göteborg, Köpenhamn, Oslo, Smögen, reseinspo, resfeber, sommarresa;

Kommentarer :

#1: Marianne - Glimt av verden

Det høres ut som en bra plan! Når skal du være i Oslo?

Svar: Jag kommer till Oslo 10.6 och spenderar två hela dagar där :)
Maria

skriven
#2: Linnéa

låter härligt! Jag spenderar oftast mina sommrar i oslo så lär väl bli så i år också :) Ska även en tur till Grekland i sommar :)

Svar: Låter som prima sommarplaner det :)
Maria

skriven
#3: Mia

Men vad roligt det låter! Inte minst för att vi också har bokat en skandinavisk tour i mitten av juni - men för oss blir det enbart Danmark. :) Legoland är huvudmålet för oss och våra små legonördar, men kommer också att bl.a. avsluta i Köpenhamn! Ser väldigt mycket fram emot det, för tidigare har jag är en dagsutflykt i Köpenhamn (från Malmö) och nåt flygbyte på Kastrup det enda jag sett av Danmark...

Svar: Vad roligt att ni också kör på Skandinavien i sommar :) Ser verkligen fram emot Köpenhamn!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :