bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

11 dygn, 3 länder och 4 destinationer senare

Jag kom hem från min 11 dagar långa resa i Skandinavien dagen före midsommarafton och fick vila hemma en dag innan det var dags att återvända till jobbet igen, snacka om intensiv semester. Jag tyckte bloggen kunde få vila över midsommarhelgen också eftersom jag antar att många ändå hade annat för sig än att läsa bloggar då. Men nu är jag tillbaka - kanske inte så värst utvilad, men med massor av nya härliga intryck i backspegeln! Redan imorgon ska jag iväg på en miniresa igen via jobbet, men det blir troligen ett litet förinställt blogginlägg även då och så är jag tillbaka i vardagen igen på fredag. Om du missat mina uppdateringar på Instagram under resans gång så kan du ju under tiden kika in där och lämna lite hjärtan efter dig!
 
Nyhavn with its colourful houses in Copenhagen / Nyhavn med sina färgglada hus i Köpenhamn
Underbart vackra Nyhavn i Köpenhamn!
 
Jag mjukstartar med en liten lista som beskriver min resa:.
 
Bästa vädret: Köpenhamn som mig veterligen inte hade en droppe regn medans jag var där.
 
Regnigast: Det kom lite regn ibland på alla andra orter jag besökt, men regnigast (och blåsigast) var nog Smögen den där ena kvällen. Men då hade jag det mysigt på mitt hotellrum helt enkelt!
 
En överraskning: Jag visste inte att Göteborg hade kanaler. Sveriges svar på Amsterdam kanske?
 
Vackra kanaler i Göteborg / beautiful canals in Gothenburg, Sweden
Kanal i Göteborg där jag spenderade ett par dagar med en gammal studiekompis
 
Godaste måltiden: Lyxmåltiden på Smögen var ju något utöver det vanliga. Annars åt jag också gott och multikulturellt i Göteborg.
 
Äckligaste vattnet: Köpenhamn får nog kamma hem vinsten för minst godast vatten. Men jag drack det ändå för jag tyckte det var slöseri på pengar att hålla på och köpa flaskvatten.
 
Vackraste byggnaderna: Köpenhamn är staden som är full av vackra byggnader; färgglada hus, kyrkor, slott och borgar.
 
Rosenborg castle, Copenhagen / Rosenborg slot, Köpenhamn
Tjusiga Rosenborgs slott i Köpenhamn
 
Billiga museer: Göteborg är den museumsvänliga staden för den snäva budgeten! 
 
Trevligaste människomötena: Om jag bortser från det kära återseendet med en gammal studievän i Göteborg, så skulle jag säga mina människomöten i Oslo. Dels var mina rumskompisar trevliga och sociala, dels träffade jag en bloggkollega en kväll och så var det en trevlig tjej jag pratade med ute på en ö. Man behöver ju inte känna sig ensam bara för att man reser själv, som ni märker!
 
Bästa boendet: Nå här måste jag väl säga Smögen, för det var så skönt med privatrum för ett par nätter, rummet var fräscht med mysig utsikt, frukost ingick och man sov gott i de mjuka sängarna.
 
Sea Lodge, hotel at Smögen
Lyxigaste boendet på resan var privatrummet i Smögen
 
Värsta hostelnatten: Värst kanske var de två sista nätterna i Köpenhamn (Bedwood hostel). Fick inte mycket till sömn då jag hade en kille under mig som snarkade nätterna genom. Öronproppar hjälpte bara delvis. Inte hostelets fel förstås.
 
Dyrast: Smögen kändes nog dyrast med tanke på att jag sov på hotell där, och för att ortens restauranger vet att ta betalt.
 
Störst mysfaktor: Oslo (gulliga ön Hovedøya, historiskt idylliska Norsk Folkemuseum och den vackra botaniska trädgården där jag åt resans första frukost) samt Smögen där hela orten var en enda stor idyll.
 
Norsk Folkemuseum i Oslo / Norwegian Museum of Cultural History, Oslo
colourful Smögen, Sweden
Norsk Folkemuseum med gamla byggnader och idyllisk miljö /// Den berömda Smögenbryggan
 
Avslutar med en bild på min souvenirskörd (jag shoppade även loss lite på New Yorker som jag saknat massor):
 
souvenirer från Skandinavienresan
Vackra akvarellvykort från Köpenhamn som jag tänker rama in - tänkte de får representera hela resan som liksom har "marint" som en röd tråd. Och så lite favoritgodis från Sverige och en fin magnet vars budskap jag föll för. Råkade passa lite bra med cykeln också eftersom jag under denna resa ofta fick se upp för just cyklister... ;)
 
Har du rest någonstans i sommar, eller är du på väg på resa?
Taggar: Danmark, Göteborg, Köpenhamn, Norge, Oslo, Scandinavia Tour, Smögen, Sverige, semester, sommarresa;

Kommentarer :

#1: Angelica Wåhlin

Gud, vad härligt allt ser ut! Vi har inte rest än men ska till Rom om cirka en månad :)

Svar: Verkligen fina ställen allihop! Rom låter riktigt najs!
Maria

skriven
#2: John Jonasson

Härliga bilder!😊 Jag kom ihåg Nyhavn när det var ett "getto" ett lite skumt ställe. Sedan renoverade de platsen och missbrukare och andra försvann.

Svar: åh, visste inte att Nyhavn sett ut så, intressant!
Maria

skriven
#3: FREEDOMtravel

Vilken härlig resa! Vi har precis kommit hem från fem dagar i Nordnorge. Imorgon reser vi på en två månader lång husbilsresa ner i Europa :)

Svar: åh vad härligt, Nordnorge ser så himla vackert ut!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :