bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Sentosa Island - Singapores konstgjorda paradisö

Singapore's artificial paradise island
Sentosa Island is Singapore's resort island, especially known for its artificial beaches and miniature islands as well as Universal Studios theme park. Sentosa Express monorail (around S$4 for an unlimited one day ticket) is probably the best way to get around on the island. I can especially recommend Palawan Island with its lovely rope bridge and observation tower, Tanjong Beach Club for a refreshing drink and some sweet shopping at Candylicious! I was a bit less impressed by the not so clear water, Fort Siloso that wasn't as interesting as I was hoping for and the lack of restaurants along the beach lines.
 
Sentosa är en ö i Singapore, mest känd för sina artificiella stränder och miniöar, samt temaparken Universal Studios. På malaysiska betyder sentosa fred och stillhet. Till Sentosa Island tar man sig kanske lättast med Sentosa Express monorail som stannar vid några stationer på ön. Detta är ett prisvärt sätt att ta sig runt då en dagsbiljett kostar kring S$4 och kan användas obegränsat under dagens lopp.
 
Jag började med att besöka Fort Siloso, vilket ärligt talat inte var så häftigt och något jag bara rekommenderar den som är extra intresserad av (krigs)historia. Det blev heller inget besök till Universal Studios då jag inte är superintresserad av sådana temaparker och eftersom det fanns andra saker jag ville prioritera. I huvudsak ville jag kolla in öns stränder och konstgjorda miniöar.
 
Siloso Beach lined with palm trees - Sentosa Island, Singapore / Siloso Beach kantad av palmer
Här har vi första stranden: Siloso Beach. Speciellt vackert i ena ändan med alla palmer. Jag märkte att det inte var det allra lättaste att hitta matställen vid stränderna, så ät gärna vid Waterfront istället där utbudet är större. Den enda restaurangen jag fick syn på som inte låg på resorternas privatområden var ett litet ställe just vid Siloso Beach, som erbjöd sann chartermat som pizza, pommes och dylikt. 
 
Palawan Beach rope bridge / hängbro, Sentosa Island, Singapore
Min favoritstrand blev dock Palawan Beach, med sin gulliga miniatyrö Palawan Island som man kunde nå via en tjusig hängbro. Eller genom att simma några meter.
 
Jag la mig ner för att bara slappa ett tag i skuggan av en palm, som du ser på bilden nedan. Jag tog även ett dopp i vatten som var så varmt att jag inte direkt kunde påstå att det var avsvalkande. Det är heller inget turkost paradisvatten där man ser sandbotten och små fiskar, tyvärr. Det var snarare lite grumligt, så att snorkla här är bara att glömma.
 
In the shadow of palm trees on Palawan Island, Sentosa Island / i skuggan av palmer på Palawan Island
 
Palawan Island, Sentosa Island, Singapore - view over rope bridge and Palawan Beach / vy över Pawalan Beach och hängbron
Vacker utsikt var det ändå från utsiktstornet på den lilla konstgjorda ön. Detta påstås för övrigt vara kontinentala Asiens sydligaste punkt. Detta kanske kan ifrågasättas, då ön från början ej är naturlig och har förbindelse till Sentosa Island via en liten hängbro. Sentosa har i sin tur förbindelse till fastlandet via en bro. Räknas detta? Nog enligt Singapore i alla fall!
 
Southernmost point of continental Asia, Palawan Island, Sentosa Island, Singapore / kontinentalasiens sydligaste punkt
 
påfågel på Sentosa Island, Singapore / peacock on Sentosa Island
Tillbaka på huvudön såg jag en påfågel. Först tänkte jag att den väl blivit hitplacerad för turisterna, men så läste jag att påfåglar faktiskt höll till här på ön innan den började utnyttjas för turistnäringen. Så att djuret fortfarande överhuvudtaget existerar på ön är väl fint, även om jag inte tror det finns så värst många exemplar kvar.
 
relaxation at Tanjong Beach Club, Sentosa Island, Singapore
Jag avrundade strandbesöken med en uppfriskande alkoholfri citrondricka på Tanjong Beach Club. 
 
lyxkänsla på Tanjong Beach Club, Sentosa Island, Singapore
 
lots of ships seen from Tanjong Beach, Sentosa Island, Singapore / mängder av båtar och skepp
Bortom de importerade sandstränderna kunde man även beskåda mängder med fartyg ute till havs.
 
Universal Studios rotating globe on Sentosa Island / Universal Studios roterande jordklot, turistmagnet på Sentosa Island, Singapore
Innan tillbakafärden till hostelet så ville jag även kolla in Resorts World Sentosa-området lite snabbt. Den roterande jordgloben ville folk gärna fota.
 
Candylicious sweet shop on Sentosa Island, Singapore / Candylicious godisaffär i Singapore
Själv var min huvudattraktion på denna del av ön godisbutiken Candylicious. Gillar träden med lollipops!
 
Jelly Belly in abundance at Candylicious sweet shop, Sentosa Island / Stort utbud av Jelly Belly i godisbutiken Candylicious, Singapore
I butiken kunde man hitta allt möjligt snask, t.ex. Jelly Belly i massor av olika smaker. Jag valde dock till slut att gå loss lite på lösgodisavdelningen där det blev gott och blandat.
 
Nedan följer ett par till bilder tagna i knutarna. Här började mörkret smyga sig på, så jag kände att det var dags att bege sig tillbaka till hostelet.
 
Waterfront, Sentosa Island, Singapore
 
skepp vid Waterfront, Sentosa Island, Singapore
 
Taggar: Sentosa, Sentosa Island, Singapore;

Kommentarer :

#1: Johnny Friskilä

Kommer ihåg när jag för några år sedan besökte Sentosa. Precis när jag kom till stranden började det vräka ner från himlen. :-)

Svar: Men åh nej vilken otur! Det kanske inte såg så vackert ut just i den stunden..
Maria

skriven
#2: Ann-Louise

Intressant läsning och fina bilder. Jag skulle nog passa på att gå på Universal också, fast mest för sonens skull som skulle älska det. Hoppas så på att komma iväg till Singapore någon gång de närmsta åren.

Svar: Tack så mycket! Det ska du väl säkert kunna få till :)
Maria

skriven
#3: John Jonasson

Härliga bilder. Hängbron är så läcker, har alltid velat gå på en sådan, en lång bro högt över marken/vattnet.😊

Svar: Tack! Den är verkligen fin, men var inte alls högt över vattnet, så inget problem för den höjdrädde iaf :)
Maria

skriven
#4: hopihopi

Älskar jellybeans och älskar sån här pick and mix där man kan välja sina smaker själv :) Synd att det inte finns i Finland (inte vad jag sett iaf). Fast kanske lika bra, annars skulle jag bli pank på kuppen :)

Svar: Jo det är kul när man får välja själv :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :