bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Nya lyan: badrummet

Nu har jag äntligen fått så gott som alla detaljer på plats i min lägenhet, och skaffat det som saknats. I vardagsrummet fattas ännu en tv och någon annan mindre detalj, men alla andra rum är nu färdiga att visas upp för cybervärlden. Jag börjar med det rum som blev klart först, nämligen badrummet!
 
Jag hade drömt lite om hammam-stil i mitt lilla mysiga badrum, men då hade jag fått köpa handdukar och alla dekorationer, istället för att delvis använda mig av saker jag redan hade. Så det blev lite mera tropisk spakänsla med turkost, snäckor och dylikt. Fint det också!
 
Vit väggkakel och gråsvart golvkakel är stilrent och ger en mer friheter vad gäller inredningsdetaljerna. Och kolla vilket snyggt tak! En liten behändig tvättmaskin ingick i hyran. Den stiliga bykkorgen beställde jag från Halpa Hallis nätbutik. Jättefiffigt att kunna beställa därifrån - man kan välja om man vill ha sakerna postade, eller om man beställer och hämtar ut själv från valfritt Halpa Halli-varuhus. Man kan också använda webbsidan för att se ifall ens närmaste butik har varan i fråga - alla butiker har ju inte riktigt samma utbud.
 
Även förvaringskorgarna kommer från HH. 
 
Duschkabinen erbjuder även lite spakänsla, med sin massagestråle-funktion. Skönast är strålarna som kommer uppifrån och masserar nacke och hårbotten *ryser*. Bra med utrymme för flaskor och tvålar.
 
Turkosa handdukar som jag hade sen innan. Byter om med vita handdukar med guldiga detaljer från Turkiet.
 
Ganska rymligt badrumsskåp. Gillar den lilla hyllan under med ledlampa, där man kan ställa till exempel vackra glasflaskor. Och speciellt gillar jag hörnhyllan som är som gjord för att placera vackra saker på!
 
Denna ljuslyktade fyndade jag på Lidl. Jag hade först tänkt ha den i köket, men så insåg jag att den passade bättre här. Istället för levande ljus satsade jag på fakeversionen med batteri. Snäckorna är tyvärr inte självplockade, men vackra.
 
Färgglada sjöstjärnor köpta på Teneriffa.
 
Vacker lotuslykta. 
 
Vad tycks? Vilken detalj ur mitt badrum tycker du mest om?
Taggar: badrum, inredning, nya lyan;

Kommentarer :

#1: Marion

Duschskåpet, absolut! Vi ska ju köpa ett duschskåp hit hem också småningom då börjar det stora projektet med att renovera badrummet och drömmen vore något liknande då inte blir badkar 😉

Svar: Men vad kul, tycker det är lite skönt när man inte behöver fundera på duschdraperi eller att det ska skvätta vatten överallt, det skvätter ju nog en del även med duschdraperi tycker jag. :) Jag misstänker att hyresvärden hittat den på findit eller liknande, för den såg inte alldeles splitterny ut när jag flyttade in. Men nog i bra skick ändå förstås! Fast kanske lite av en chansning att köpa begagnat, men beror väl på hur pass begagnat och hur mycket billigare än helt nytt :)
Maria

skriven
#2: Mia

Oooh, vad duschkabinen verkar lyxig! Jag vill också ha nackmassage i duschen... Kanske något att lägga bakom örat tills vi tar itu med vårt slitna gamla badrum som helt klart behöver renoveras så fort vi känner att vi orkar med det projektet! (Vet du nåt om märke eller modell..?)

Svar: Den är verkligen lyxig med massagefunktionerna! Vet tyvärr inget om märke m.m., det är hyresvärden som skaffat den och den är antagligen något begagnad, men har funkat bra hittills :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :