bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Vinterpromenader del 1

Har vi inte haft en ovanligt bra vinter hittills här i Österbotten? Ja det tycker jag faktiskt, för om mitt minne inte är alltför selektivt så har vi nog haft betydligt mera snö och minusgrader än bar mark och plusgrader sedan första snön i slutet av oktober. Jag minns något bakslag som varade ett par veckor eller så, men sen tycker jag det har varit vad man kan kalla en riktigt vinter!
 
Jag är inte alls van att gå på isar, men med mammas fästman i fronten vågade sig jag, mamma och moster ut på Oravaisfjärden inte bara en, utan två gånger häromveckan. Snölagret ovanpå isen gav en viss trygghetskänsla - fast i efterhand fick jag reda på att den känslan är totalt falsk och att isen faktiskt kan vara lite förrädisk om det ligger ett isolerande snölager ovanpå. Bar is ska alltså ha jämnare tjocklek om jag förstått det rätt och man kan delvis bedöma av isens färg var man ska vara extra försiktig, typ. Som sagt, jag vet inte mycket om att röra sig på isar... Men vad är väl livet utan lite spänning? Nedan kommer några mobilbilder från våra ispromenader.
 
Det fanns bara en båt kvar i hamnen som inte tagits upp för vintern.
 
Jag försöker att inte tänka på att jag går på vatten som jag inte bottnar i, medans vi lämnar hamnen bakom oss.
 
Vi gick längs ett par av många snöskoterspår som gick kors och tvärs över isen.
 
 
Ibland blir det som det blir när man det är så kallt att man bara tar av sig ena handsken för att fota.
 
 
Det hade verkligen varit roligt att åka en sväng med snöskoter själv, även om jag hade varit lite nervös ute på isen.
 
Vi kommer tillbaka till en Ronja som tagit sin eftermiddagslur. Hon anser nog vi är lite fjolliga som frivilligt ger oss ut i det kalla vädret, och (s)kattar sig lycklig att hon får stanna inomhus och gosa i sängen istället...
 
Har du också njutit av det härliga vintervädret?
Taggar: friluftsliv, hemester, kvinnliga äventyrare, staycation, vinter;

Kommentarer :

#1: John Jonasson

Härliga och vackra foton Maria! Båten ser ut att ligga uppe på isen. Ni har riktig vinter fortfarande, vilket vi fick förra veckan med temperaturer på omkring -10°, det är Ryssland fel, det kommer ju därifrån.😁 Trodde våren var på gång här i södra Sverige.

Svar: Tack så mycket! Alltså den ligger fortfarande i hamnen och har inte tagits upp för vintern. Så den ligger väl infrusen i väntan på våren. Vi har haft en väldigt lång och fin vinter tycker jag, med knappt några perioder utan snö alls sen typ december. Ganska härligt ändå när jag missade en vinter som spenderades i Australien :)
Maria

skriven
#2: Christine - 29°

Så otroligt vackra bilder! :)

Svar: Tack så mycket :)
Maria

skriven
#3: FREEDOMtravel

Vilket vackert vinterlandskap! Yes, jag njuter av vintern varje dag! :)

Svar: Visst är det! Bra det, man ska passa på för varje vinter är inte såhär bra! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :