bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Nya lyan: mitt lilla retrokök

Jag fortsätter att visa rummen i min 37 kvadrat stora lägenhet. Hittills har jag bloggat om det lugna sovrummet med blå detaljer, badrummet med spakänsla och mina snygga desenio-tavlor - nu är det dags för köket!
 
Beläget mellan vardagsrummet och sovrummet, rymligt för ett singelhushåll (ja, skulle funka utmärkt för två med), helt ok med arbetsytor och skåputtrymmen. Speciellt i detta rum har det satsats på att behålla gammaldags detaljer; förutom takpanelen och listerna så finns det även snygg panel längs sidorna på de nedre skåpen som känns väldigt retro.
 
 
Trasmattan som jag hittade i mammas förråd kanske inte färgmässigt är helt klockren tillsammans med resten av inredningen, men den får lov att funka. Hittar jag en dag den perfekta mattan till ett bra pris så får jag väl slå till. Om inte, så funkar denna fint. Jag älskar hur man när man går in i köket kan låta blicken vandra vidare in till sovrummet. Därför har jag valt att placera en av mina tavelhyllor just där mitt i öppningen, och lite andra vackra stilleben som stolen och blompallen. Behagligt för ögat, tycker jag!
 
Billiga, men fina handdukar och grytlappar från IKEA. Det grå matchar bra med golvlisten. Kolla också in den snygga vattenkranen.
 
En utblommad orkidé. Bord och stolar hade jag kvar från studietiden i Åbo. Vilken tur att jag inte gjort mig av med dem, för det blev ju alldeles perfekt i köket rent storleksmässigt!
 
Detta snygga brandfiltsfodral med marockanskt mönster hittade jag på Clas Ohlson.
 
Lite fräscha frukter och mörkchoklad i korgen som jag tydligen fick "på köpet" när jag flyttade in, bland lite andra småsaker. Snigeln är ett minne från min mammas barndomshem.
 
Så trevligt med ett litet vitrinskåp och de små hyllorna i hörnet! I hörnhyllan står min lilla första hjälpen/medicinlåda, emaljmuggen från campingäventyr i Australien, Iittalaskål och en gammal metallburk som loppisfyndats på Juthbacka marknad.
 
Snyggaste vattenkokaren kommer från Clas Ohlson! Hyllan där uppe ser ut att vara menad för mikron, men ingen normalstor mikro skulle passa där då den skulle sticka ut över kanten, så den får istället fungera som hylla för vackra burkar m.m.
 
Den absoluta favoritdetaljen i mitt kök, taklampan från Prisma! Denna fick kosta ett litet snäpp mer (men den hörde ändå till de något billigare alternativen), men vad gör väl det då jag kom undan så billigt som jag gjorde med mina andra lampor. Så vacker grå nyans och så retro!
 
Köket från sovrummet sett.
 
Marmormönstrad väggklocka från barndomshemmet. Pappa använde den inte längre och jag tyckte den skulle passa så bra till mitt kök, så jag fick ta den.
 
Vad tycks? Någon favoritdetalj?
Taggar: #balkonginredning, inredning, inredningsinspo, kök, nya lyan, retro, retrokök;

Kommentarer :

#1: John Jonasson

Din lägenhet ser större ut än 37 m². Roligt att jämföra vad thejer och killar prioriterar. Jag har aldrig en tanke, jo ibland, på att det ska inredningen ska matcha varandra. Såklart det får inte se ut hur som helst.

Svar: Den känns antagligen större eftersom den är uppdelad i flera små rum :) Och trots att det är flera rum känns det ändå inte trångt någonstans - enbart när jag ska torka tvätt i badrummet, då ryms jag knappt in dit själv ;) Men det gör jag ett par gånger per månad så jag kan leva med det! Jag skulle absolut inte ha brytt mig såhär pass mycket om inredningen om det inte vore en så himla fin lägenhet från början :)
Maria

skriven
#2: World by Tina

Jag tycker du verkligen har fått till en personlig touch! Det är ju liksom det som är det viktigaste - inte hur det ser ut i ett magasin. Alla är ju olika, tänker att många som lever i "perfekta" hem har alldeles för mycket fritid - och är säkert inte på resande fot lika mycket som vi är. Olika intressen och prioriteringar! Ps. Älskar trasmattan!

Svar: Ja precis, kul att du tycker det ser personligt ut och inte som ett inredningsmagasin! :) Och jag kan ju intyga att det sällan är så här pass tiptop IRL ;) Jag är ändå så pass mycket på hemmaplan just nu i och med heltidsjobbet att jag vill ju samtidigt trivas där jag bor :)
Maria

skriven
#3: Ann Rumbleinthearctic

Vilket vackert hem du skapat! Älskar även retro stilen. Jag bara väntar och väntar på den tiden då vi flyttar någonstans lite mer permanent så man kan köpa möbler man kommer ha kvar en längre tid.

Svar: Tack så mycket! Jag tycker också retro är tjusigt, så kul att ägaren valt att satsa på den stilen istället för tråkig standard! :)
Maria

skriven
#4: Marianne - Glimt av verden

Så koselig du har fått det! Jeg liker matten på gulvet, jeg :-D

Svar: Tack så mycket! :) Jo, jag börjar också gilla den alltmer!
Maria

skriven
#5: Linnéa

Tycker du har ett jättefint hem :)

Svar: Tack ska du ha! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :