bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Nya lyan: blåa sovrummet

Jag tycker det är dags att visa ett till rum i min nya lägenhet. Valet föll nu på mitt sovrum, som fick blå-turkos som accentfärger. Blått är ju en färg som brukar rekommenderas i sovrum för sin lugnande effekt, men det var faktiskt slumpen som avgjorde - av de överblivna gardiner som fanns hemma hos mamma passade de som syns på bilden nedan helt enkelt bäst till sovrummet och därför blev det ju naturligt att fortsätta lite grann på det färgtemat. Det jag gillar mest med sovrummet är att det inte ryms så mycket extra grejer, vilket innebär att man kan hålla inredningen ganska enkel och skapa en lugn atmosfär i rummet. En tavla ska ännu upp ovanför sängen, men i övrigt är inredningen klar.
 
 
Här ser ni tavelhyllan som jag bloggat om tidigare, med tavla i turkosblå toner, ljusstake och studentfoto i silverram. Lite mörkt trä i form av stol och blompall, en ljusgrå prydnadskudde i gosigaste materialet och en såkallad garderobsblomma, som ska tåla att "glömmas" bort lite ibland ifall jag gör en liten resa eller så. 
 
Sängkläder i blå toner såklart, ett nattduksbord som jag haft sedan barnsben, en fuskfårskinnsmatta, beige korg från Halpa Halli och bordslampa från IKEA.
 
Här ser ni bättre det fina mönstret på sängkläderna som kommer från Jysk. 
 
Förutom lampa får det på nattduksbordet gärna stå en bok (just nu läser jag dock en annan reseskildring) och handkräm. Och ett vattenglas till natten, kan inte gå och lägga mig utan att ha vatten inom räckhåll.
 
Rummet ur en annan vinkel.
 
Denna snygga retrolampa kostade ungefär 20 euro på Prisma. 
 
Här rummet ur ännu en annan vinkel. Ville även ha med en bild där den vackra gamla spegeldörren syns.
 
 
Vad tycks om mitt sovrum? Någon detalj du gillade extra mycket?
Taggar: inredning, inredningsinspo, nya lyan, sovrum;

Kommentarer :

#1: World by Tina

Väldigt stilrent - lite hotell feeling fast med en personlig touch. Väldigt stor skillnad från mitt bohemiska hippie kaos fullt av resminnen, second hand prylar och saker jag hittat hos mormor. Total kaos. Men jag gillar att bo i ett kaos, är inte hemma så mycket så det stilrena får jag nog av på hotell=)

Svar: Ja men precis, det beskriver mitt sovrum ganska bra ju :) Jag är också egentligen en ganska kaotisk typ, men jag tror att jag mår bättre av att försöka att inte ha alltför mycket grejer, så jag försöker skala ner en aning... Speciellt sovrummet får gärna vara lugnt och stilla, men lite inredningsdetaljer krävs ju för att göra det trivsamt :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :