bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Lucka 23: Resor från A-Ö / del 4

Det är fjärde advent och dan före dopparedan. Det är också dags för sista delen i min adventföljetong "Resor från A till Ö". För varje bokstav i det svenska alfabetet ska jag i mån av möjlighet hitta ett land (eller en ort/ett område om jag inte har ett land) som jag skulle kunna tänka mig att besöka, samt försöka komma på ett land eller en plats som jag redan besökt. Det är fritt fram att haka på och göra sitt egna rese-abc, länka gärna tillbaka hit och lämna en kommentar så jag kan läsa dina svar! Om du inte har en blogg så kan du även skriva direkt i en kommentar vad du hade svarat på bokstäverna, tycker det är kul att se hur andra tänker!
 
De sista bokstäverna i alfabetet var extra utmanande, så jag fick vara rätt kreativ här. Här hittas del 3.
 
V som i Vietnam - äta god vietnamesisk mat i genuin miljö, upptäcka staden Hanoi och andra spännande platser i norra delarna i landet, som t.ex. Ban Gioc–Detian Falls, Ha Long-bukten och Cuc Phuong nationalpark. Jag har redan besökt: Visby, Gotland
 
W som i Wyoming - Wyoming skulle jag gärna se för den fantastiska vilda naturen. Jag har redan besökt: Whitsundays, ögrupp i Australien
 
CC0 Public Domain/Max Pixel, Vietnam
 
X  som i Xiamen, Kina - svarar detta i brist på bättre idéer. Enligt Freedom travels trendspaning ska denna för mig fram tills nu okända stad ligga på en topplista över trendigaste destinationer 2019 (baserat på ett ökat intresse för icke-traditionella destinationer). Så kanske en stad att hålla ögonen på? Jag har vad jag kan komma på inte varit på någon plats som varken börjar med, eller ens innehåller bokstaven X.
 
Y som i Yellowstone - världens äldsta nationalpark i klippiga bergen i USA. Liksom Wyoming bjuder den på fantastisk natur. Jag har redan besökt: nu fuskar jag en aning och kör på Yafo, den hebreiska stavningen på hamnstaden Jaffa.
 
Z som i Zimbabwe - vackra naturfenomen som t.ex. Victoriafallen, kulturen och naturligtvis vill en djurälskare som jag en dag åka på ett riktigt safari! Jag tror inte att jag ännu besökt någon plats som börjar på bokstaven Z...
 
CC0 Creative Commons
 
Å som i Åland -  denna finländska självstyrande ögrupp har jag faktiskt ännu inte besökt. Island hopping, besöka söta fiskebyar, utforska huvudstaden och kanske ta en spadag. Cykla, vandra eller campa kunde också vara trevligt. Jag har redan besökt: Åbo, där jag bott och studerat i flera år. 
 
Ä som i Älvdalen - här höll jag på att ge upp, men så började jag googla på svenska orter. Älvdalen i Dalarna lät ju lite gulligt tyckte jag, och så bildgooglade jag på ortsnamnet och fann en massa härliga naturbilder. Så ja, varför inte ifall jag nån gång skulle ha vägarna förbi? Jag har redan besökt: Ähtäri Zoo, som finns på orten Ähtäri (Etseri på svenska).
 
Ö som i Öland - detta kanske man kan kalla Gotlands lillebror? Har sett att en del bloggare besökt ön och den ser minst lika fantastisk ut som sin gotländska släkting! Jag har redan besökt: Österrike (Salzburg)
 
 
Vad hade du svarat?
Taggar: julkalender, resfeber, resor;

Kommentarer :

#1: Ann

Åh har du varit i Visby under medeltidsveckan?

Svar: Nej det har jag nog inte varit. Kommer iaf inte ihåg att det skulle ha varit något särskilt där när jag var där som liten.
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :