bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Smögen - hotellmys och sightseeing

Smögen var verkligen den ultimata pausen mellan storstäderna jag besökte under min Scandinavia Tour. Dessutom räknas tiden före midsommar inte ännu som högsäsong, så det var alldeles lagom lugnt och skönt i den lilla idyllen! I slutet av inlägget berättar jag om mitt hotellrum, men först några bilder från några av mina upptäcktsfärder som jag hann med på de nästan två dygn jag spenderade där. Smögenbryggan var så himla fotovänlig att den kommer få ett alldeles eget inlägg. Jag kommer även senare att blogga om ett par klippvandringar som jag gjort.
 
Makrillvikens badplats, Smögen, Sveriges västkust
Makrillviken var så vacker med sin badplats, småstugorna, det grunda vattnet som skiftade mellan blått och turkosgrönt och de stora klipporna som mäktigt höjer sig till höger.
 
Makrillviken i Smögen, Västkusten, Sverige
I vattnet fick jag syn på hela tre maneter, en större röd brännmanet och så två små blålila saker. Jag kände inte riktigt för att göra dem sällskap (den röda ska tydligen brännas ganska rejält), men så var vattnet också kallt och jag hade inte packat med mig någon simdräkt.
 
Röd brännmanet i Makrillviken, Smögen, Västkusten
Ser du den orange-aktiga saken som flyter? Den vill man nog inte mysa med.
 
Smögen vattentorn
Efter makrillviken letade jag reda på en väg upp till vattentornet som ska vara beläget på Smögens högsta punkt. Jag hittade småningom trapporna och så hade jag hela samhället under mina fötter. Se så gulliga husen på bilden nedan ser ut ovanifrån!
 
vy från vattentornet i Smögen
Smögens högsta punkt vid vattentornet
Utsikten åt ett annat håll. Det fanns visst en liten naturlig pool med vy där uppe.
 
På gatorna nära Smögenbryggan finns en mängd söta trähus som man kan traska omkring och beundra, väldigt avkopplande att promenera omkring helt planlöst.
 
Smögen samhälle, charmiga hus
Smögens kyrka
Naturligtvis har Smögen sin egna lilla kyrka också. Den kunde man se tydligt från vattentornet, som även skymtar i denna bild.
 
byggnader i Smögen, västkusten
Jag har inte kommit underfund med vad detta är för någon konstruktion, ett sorts övervakningstorn skulle jag anta?
 
hotelltips i Smögen med bra läge - Sea Lodge
Över till mitt hotellrum i Sea Lodge Smögen. Byggnaden som är ett rött trähus med vita knutar är väldigt charmigt med sitt läge intill vattnet. Det ligger på bekvämt gångavstånd till Smögenbryggan och även om det blev något dyrt att sova ensam i ett tvåsängsrum så var det så avkopplande att få dra sig tillbaka till ett eget rum, efter tre halvbra nätter på hostel i Oslo. Fräsch inredning och gemensamma toaletter och duschar runt hörnet. Härlig utsikt råkade jag få också!
 
fin utsikt från hotellrummet i Sea Lodge
hotellfrukost på Sea Lodge, egen betjäning under lågsäsong
Eftersom det ännu var lågsäsong så bjöds det inte på frukostbuffet i restaurangen, utan man fick istället fixa frukost åt sig i konferensrummet. Det gjorde mig ingenting, gav mig bara en orsak till att avnjuta min hotellfrukost på sängen.
 
regnig, men mysig dag i Smögen
Andra kvällen började det tokregna, så jag stack iväg och hämtade take away-mat, skyndade tillbaka till hotellet, kom ut ur mina blöta kläder (det var alldeles för blåsigt för att använda paraply) och kröp in i badrocken, så fick det bli en myskväll i sängen. Det var faktiskt inte så dumt det heller.
Taggar: Scandinavia Tour, Smögen, Sverige, semester, sommarresa;

Kommentarer :

#1: Dawan

Ohhh vad härlig! Tyvärr blir det ingen Sverige resa för oss i sommar...igen!😭

Svar: äsch då, kanske nästa sommar :)
Maria

skriven
#2: John Jonasson

Jättemysig plats och vackra bilder!😊

Svar: Tack så mycket! :)
Maria

skriven
#3: World by Tina

Härliga bilder från ditt Smögenäventyr. Måste dit snart igen, bästa tiden är nu på sensommaren när turisterna börjar ge sig av men havet fortfarande är varmt. Ska bara vänta på att fiske-brorsan kommer hem från Danmark, han fick fly landet då makrillen tydligen tagit slut på västkusten=)

Svar: Ja, kan tänka mig att sensommaren är underbar! Ajdå, överfiske, eller bara ett dåligt år?
Maria

skriven
#4: TIDSTJUVEN

Det ser ut som en plats väl värd att besöka! :) Mysigt hotell också, och att få äta frukost i sängen är ju aldrig fel.

Svar: Såå besöksvärd! Och man ska ju gärna passa på att se något annat i närheten samtidigt. Egentligen såg jag ju inte något desto mer av västkusten, så känns som jag borde åka tillbaka dit nån gång och fortsätta utforska :) Frukost på sängen i privatrum var verkligen urmysigt!
Maria

skriven
#5: Linda Engström, resa medvetet

Hela västkusten känns som ett enda stort vitt hål för mig. har bara varit på Marstrand och vet inte ens i vilken ände jag skulle börja.. Kul att du verkade gilla det.

Svar: Du får börja från den ena änden, eller den andra, dra lott vetja ;)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :