bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

En snabbvisit till Holland

Så kom jag och mamma hem från Amsterdam natten till lördag. Kanske hade det varit bra med två fulldagar, men å andra sidan råkade resan sammanfalla med Koningsdag (King's Day) som är en massiv festdag, så det var mest skönt att få fly staden innan fredagskvällen föll på och festligheterna hann bli alltför stökiga. Vi hann se ungefär det vi ville se i alla fall, förutom Anne Frank-museet vars biljetter tyvärr var slutsålda när jag skulle onlineboka dem.
 
Nedan följer en liten checklista på saker vi fick uppleva, följt av ett bildkollage i väntan på inlägg med ordentliga bildbomber och berättelser. En heldag och två halvdagar i ett nötskal alltså:
 
✓ beundrat hus, kanaler och husbåtar
✓ gjort en utflykt till Keukenhof tulpanpark
✓ blivit galen på alla cyklisterna
✓ sett stadens äldsta hus 
✓ ätit pannkakor, poffertjes, stroopwafel och pommes frites i strut
✓ känt den söt-fräna lukten av cannabis här och var
✓ stått framför de kända I Amsterdam-bokstäverna
✓ upplevt stämningen under King's Day
✓ charmats av nederländska folket som jag mestadels uppfattade som öppna och hjälpsamma
...och mer därtill
 
© Maria Norrgård
Taggar: Amsterdam, Holland, Keukenhof, Nederländerna;

Kommentarer :

#1: Marianne - Glimt av verden

Foreldrene mine har også nettopp kommet hjem fra Nederland. De var selvfølgelig innom Keukenhof, et sted jeg selv ikke har besøkt til tross for at jeg har vært på to vår-reiser til Amsterdam og Rotterdam. Det ser utrolig flott ut i parken under tulipanblomstringen!

Svar: Keukenhof är verkligen underbart, du får inte missa nästa gång!! ;)
Maria

skriven
#2: World by Tina

Det var många år sedan jag var i Amsterdam nu, dags för återbesök. Återbesöken blir nästan alltid roligast tycker jag, för då slipper man stressa runt till en massa måste-se-grejer och kan instället fokusera på att hitta andra delar av städer man kanske inte annars skulle upplevt. Snart blir det återbesök i Wien, bokade precis en impulsresa då det visade sig att en kompis från New York ska dit. Bäst att passa på. Har du några tips?

Svar: Det är säkert sant, att återbesök ger uttrymme för att koppla av på ett annat sätt :) Allra helst kör jag dock på "slow travel", kanske spenderar någon dag mer än nödvändigt bara för att kunna upptäcka i avslappnad takt. Så reste jag genom Australien mestadels. Jag har tyvärr inte varit i Wien själv, så kan inte bidra med några tips där...
Maria

skriven
#3: FREEDOMtravel

Amsterdam är en härlig stad! Det känns som att ni hunnit med en hel del av det som man "ska" ;)

Svar: Ja, vi hann nog med det allra viktigaste i alla fall känner jag :) Vi skippade museer dock för man hade väl behövt en hel dag bara för det samt att vi inte var så överdrivet intresserade av sånt.
Maria

skriven
#4: Josefin Nilsson

Men åh vad mysigt! Blir ju sugen på att åka till Amsterdam nu :)

Svar: Verkligen mysigt, men hade varit ännu mer mysigt utan alla galna cyklister, haha!
Maria

skriven
#5: Mia

Vad roligt med Amsterdam, är lite förtjust i den staden. :) Har varit där en gång på sommaren och en snabbvisit i förbifarten i november, dock aldrig på våren... Skulle hemskt gärna vilja se mer av Holland utanför Amsterdam också nån gång! Ser fram emot fler inlägg!

Svar: Verkligen en fin stad! Dock väldigt mycket folk under högsäsongen på våren! Vill gärna se landets lite mindre städer också!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :