bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Adventskalendrar för vuxna

Alla tips kommer helt från mig själv - det finns ingen dold reklam i inlägget
 
 
Säsongens första snö som damp ner i mängder för några dagar sedan gav mig lite lite julkänslor måste jag faktiskt erkänna, att kolla genom Dermosils jultidning gjorde ju inte saken bättre det heller (idag har jag rentav beställt större delen av julklapparna därifrån, haha). I samband med detta började jag fundera kring det här med julkalendrar för vuxna - eller snarast kvinnor kanske. När det kommer till jul är jag fortfarande lite av ett barn, men det börjar ärligt talat bli lite tråkigt med de där vanliga chokladkalendrarna så i år kör jag på en roligare variant.
 
Här kommer några adventskalender-tips för att pigga upp december månad. Ni som inte alls är redo för att fundera på julrelaterade saker ännu kan återkomma senare ;)
 
adventskalendrar för vuxna / julkalender för kvinnor
Bilder: livehome.se / thebodyshop.fi / naboinsweden.se
 
Skönhetskalendrar
 
Såna här adventskalendrar finns det ett stort utbud av. Själv har jag länge varit sugen på en från The Body Shop, men så såg jag att Dermosil också gett sig in i leken, så det blir en sån istället. Yves Rochers version är också lockande.
 
Adventskalender för te- eller kaffefantasten
 
Till exempel Nabo har kalendrar med en portion te/kaffe för varje dag. Kan beställas från bluebox.se eller köpas hos återförsäljare (se websidan). I Finland kan de köpas i Mariehamn och i Vasa.
 
Lyxchoklad- och andra sötsaker
 
Kanske för godistrollet som vill ha något bättre än tråkiga mjölkchokladbitar av halvdan kvalitet? Här finns exempel på bland annat kalendrar med lakrits, choklad och kola. I min godiskalender skulle jag gärna hitta goda kolor, mintchoklad, lindorpraliner och lyxig nougat, om jag fick mixa ihop en egen kombination.
 
Erotiska kalendrar
 
Sinful.se och coolstuff.se har adventskalendrar med förföriska överraskningar - dock inget för den som är pryd kanske ;)
 
Ljus för mörka kvällar
 
Vad sägs om en lyxig Yankee Candle adventskalender?
 
 
Har du haft någon vuxenkalender? Vilken typ av adventskalender skulle du föredra om du fick välja? Själv tycker jag det vore fantastiskt med en resig julkalender av något slag, vet inte om någon sådan existerar dock...
Taggar: jul, julkalender;

Kommentarer :

#1: EVELINA

Vad kul med kalendertips, själv har jag aldrig haft en vuxenkalender, jag är så mycket barn på det planet fortfarande att det ska vara traditionell chokladkalender – åtminstone en, haha. Men en variant med lyxigare sötsaker skulle inte sitta helt fel, de senaste åren har jag börjat mer och mer satsa på en dyrare kalender med godare choklad i stället på flera av den billigare sorten.

Svar: Det låter ju också trevligt med en kalender med ordentlig choklad :)
Maria

skriven
#2: Hanna Karlsson

Vilka bra tips! Jag är precis som ett barn fortfarande vad gäller julen men någon egen kalender har jag inte. Det är barnen som får kalendrar men ingen chokladkalender utan det blir kalendrar med prylar i. :-)

Svar: åh jag älskade att få en kalender med prylar när jag var liten!
Maria

skriven
#3: Fantasy Dining

Tycker absolut om adventskalendrar för vuxna. Funderar på att köpa en med skönhets-skägg produkter till min man ;)

Svar: men det är ju en superbra idé!
Maria

skriven
#4: World by Tina

Resia brukar väl ha en adventskalender men tävlingar och fina priser, den brukar jag följa. Jag gillar kalendrar, men det räcker med en chokladkalender, eller att titta på adventskalendern i tv=)

Svar: Jo det finns ju en massa härliga bloggkalendrar med, men nu handlade inlägget om fysiska kalendrar som man har hemma och öppnar en lucka var dag :)
Maria

skriven
#5: Hemma Hos Felicia

Jag funderar på att köpa tekalendern detta år!! :)

Svar: Vad roligt, jag skulle också vilja ha en te-kalender, men kanske inte blir en i år :)
Maria

skriven
#6: yasmine

ALLA!!! =D
Har aldrig haft en "vuxen" adventskaleder :(
De e lite dyra... men "vill-ha-aktiga"! =)

Svar: Detta blir första gången jag själv har en vuxenkalender, tyckte jag skulle få unna mig en som 30-års present till mig själv. Får se om det blir flera år ;)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :