bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Vykort från Mission Beach / Postcard from Mission Beach

Mission Beach is a tiny town with some pretty beaches in between Townsville and Cairns, well worth a short stop if your time schedule isn't too tight. It wasn't planned at all, so it was a rather spontaneous decision to make a stop here to visit friends for a couple of days. Stay away from the water though, especially the rivers; the crocs would surely love to have you for lunch! And in the ocean there just might be some sharks or stingers lurking, unless you go where they have the netted areas for a safe swim... It is very pretty either way with its tropical feel and coconut trees. I believe the picture below was taken on Bingil Bay Beach.
 
 
Mission Beach fanns inte ens på min karta, men så halvt tvingade en svensk tjej som jag lärt känna i Melbourne mig att göra ett spontanstopp för att hälsa på henne och hennes pojkvän som bor där för tillfället, istället för att åka raka vägen från Townsville till Cairns som var den ursprungliga planen. Tack för din envishet Jennie, det var trevligt att spendera ett par dagar där och umgås med er!
 
Mission Beach är ett litet samhälle på ungefär 3 000 personer, och bilden nedan torde vara tagen på Bingil Bay Beach. Här började jag verkligen känna att jag var i tropikerna, med alla kokospalmer som kantade stranden. Det är verkligen inte fy skam att göra ett litet stopp här om man känner att man har tid över. Observera att man inte bör ta sig ett dopp hur som helst och heller inte röra sig på stränder efter solnedgången, med tanke på krokodiler, hajar o.s.v. Det gäller största delarna av norra Queensland för övrigt, specielllt ska man hålla sig bort från floder, för saltvattenkrokodiler vill på riktigt sätta tänderna i dig om du ger dem möjligheten. Hajar vill inte äta dig till lunch, egentligen. Håll dig till nätbelagda områden som är avsett för badare, ifall du verkligen vill ta ett dopp.
 
Bingil Bay Beach in Mission Beach, Queensland, Australia / tropisk strand i Mission Beach, Australien
Det var en regntung dag, men vackra var stränderna ändå!
 
Har du något tips på andra trevliga platser i Australien som är besöksvärda, men som inte är så värst hypade och turistiska?
Taggar: East Coast, Mission Beach, Queensland;

Kommentarer :

#1: John Jonasson

Den stranden ser verkligen inbjudande ut. Det kan säkert vara lätt att glömma bort att där finns krokodiler och hajar när man är på ett sådant underbart ställe. :)

Svar: Jo, rätt lätt hänt är det nog. Fast jag doppar mig inte i vilket vatten som helst utan att veta att det är tryggt :)
Maria

skriven
#2: Marianne - Glimt av verden

Det frister ikke så veldig å bade der det finnes krokodiller... :-D Men stranden på bildet ser jo veldig fin ut!

Svar: Hehe, nej när man tänker på vad som kan finnas där i vattnet avstår man nog helst.. ;) Men stränder är ju fina att betrakta också, man måste inte simma!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :