bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Vykort från Denmark / Postcard from Denmark

No, I am not speaking of Denmark in Europe. This is in fact a small town in the southern part of Western Australia, where I have spent the last week or so. The main reason I am here is to visit some relatives that are living here, but of course I have also done quite a bit of sightseeing! It is a beautiful area, although winter is probably not the ideal season to be here. Still, there are quite a few things to see and do around here, no matter what time of the year you visit this place. Have you ever visited relatives living abroad?
 
Nej, jag är inte tillbaka i Europa, än. Det finns nämligen (åtminstone) två platser i världen som heter Denmark på engelska; själv har jag spenderat en vecka på orten Denmark som ligger i sydvästra Australien. Först tänkte jag att det kanske var danska immigranter som gett orten dess namn, men tydligen var det bara någon snubbe som hette så i efternamn som grundat staden. Nåväl, det är ett väldigt trevligt område, om än inte den skönaste årstiden att vara här just nu. Huvudorsaken till att jag kom hit var hur som helst att hälsa på en småkusin som jag fick nys om att skulle bo här sen ett antal år tillbaka, så har bott hos henne och hennes lilla familj. Roligt att hitta en liten del av tjocka släkten i Australien liksom! Vi har varit på sightseeing och kollat på stränder, promenerat bland trädtoppar, provsmakat honungsvin, ätit gott, besökt en djurpark och annat trevligt. Det har varit väldigt regnigt och blåsigt vissa dagar, men ett par dagar har vi ändå haft bättre tur med vädret. En ordentligare Denmark-guide lär väl dyka upp i framtiden, men tills vidare får ni nöja er med detta vykort:
 
Denmark and Albany area, Western Australia: Cosy Corner Beach, St Leonard's Anglican Church, Denmark Animal Farm & Pentland Alpaca Stud, The Valley of the Giants Tree Top Walk
Cosy Corner Beach som ligger mittemellan Denmark och Albany // St Leonard's Anglican Church, stadens äldsta byggnad // Denmark Animal Farm & Pentland Alpaca Stud, en härlig djurpark med många olika djur // The Valley of the Giants Tree Top Walk, en smågungig promenad 40 meter ovanför marken
 
Känner du till släktingar som bor i andra länder? Har du rentav hälsat på dem? Jag har förstås hälsat på släktingar i Sverige massor av gånger, men detta är första gången jag hälsar på släkt på andra håll i världen!
Taggar: Denmark WA, West Coast, Western Australia;

Kommentarer :

#1: John Jonasson

Så kul att hitta en släkting i det stora landet, Australien. :) Bilden på havet är så vackert. Nu får du banne mig leta upp Sweden också. :D

Svar: Ja visst är det! Det finns iaf en stadsdel i Jakobstad (Finland) som heter Sveden, close enough? Sen finns ett ställe som kallas England i min hemby.
Maria

skriven
#2: Hanna Karlsson

Vad roligt att det finns en ort i Australien som heter Denmark. Ser mysigt ut.

Svar: Ja visst är det :)
Maria

skriven
#3: Anna, Travel on a Cloud

Vad häftigt med ett Denmark i Australien och att du har släkt där! Jag tycker nästan stranden ser lite dansk ut, haha. :)

Jag har några avlägsna släktingar i USA enligt min pappa men vi är osäkra på om de är i livet fortfarande.

Svar: Haha, kanske det, har inte varit i Danmark själv :) Tror vi är många med avlägsna släktingar i USA faktiskt, men få har nog kontakt med dem eller ens vet vem de är... Skulle vara så spännande att anlita en släktforskare, speciellt skulle jag vilja veta hur min släkt vandrat i världen för att till slut hamna där vi är idag. Ska gå att göra DNA-test :)
Maria

skriven
#4: Days by Johanna

åh ser vackert ut! Kul och hälsa på släkten :)

Svar: Jo, det är riktigt fint här, ännu härligare skulle det vara på sommaren dock :) Och ja, häftigt att träffa släktingar i fjärran länder!
Maria

skriven
#5: FREEDOMtravel

Det är lite kul med orter som heter samma saker, men på olika håll i världen! Jag känner inte till att jag har några släktingar utomlands ...

Svar: Jo, det är skojigt, och förvirrande ibland! Jag berättade åt en på hostelet i Perth att jag nyss kommit dit från Denmark, och killen trodde att jag kommit från Europa... ;)
Maria

skriven
#6: Sarah

Vilken fin strand :)

Svar: Visst är den vacker! Synd att det inte var badväder!
Maria

skriven
#7: Mia

Svenskfinland är litet, även när det är utlokaliserat till andra sidan jordklotet! Jag märkte i ditt instagramflöde att din släkting (och ortsnamnet) verkade bekanta - och javisst, hon är ju syster till min systers man. (Ja, han måste ju rimligtvis då också vara din småkusin... :D ) Nils och mina barn har alltså gemensamma kusiner! :)

Och till din fråga - jag har bara hälsat på släkt i Sverige, men i våras lärde jag känna pappas kusin från Ottawa (hon hälsade på i Finland) och tänker att det skulle vara väldigt roligt att åka dit nån gång...

Svar: Hehe, det är nog lite så! Och vad lustigt att du råkar känna min småkusin! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :