bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Julklappar anno 2017

Så bestämde jag mig för att slänga in ett julklappsinlägg även i år, då jag vet att vissa faktiskt tycker det är roligt att se vad andra fått för saker. Jag borde ju veta, för jag är en av dem. Lagom barnsligt, men julafton lyckas ännu som 30-åring ta fram barnet i mig - vilket säkert också påverkas av att vi faktiskt är ganska många som firar jul tillsammans. Det är verkligen inga fancy statusgrejer och dyra märken, utan trevliga och välbehövliga små ting som passar i min lägenhet, och flera saker som har en fin tanke bakom. Det är de bästa julklapparna enligt mig!
 
 
Här ovan några av mina favoriter:
- det lenaste och gosigaste kuddfodral jag någonsin sett. Ska sitta i mitt vardagsrum sen och mysa med den, när jag tyvärr inte tar katten med i flytten. Hon mår nämligen bäst av att fortsätta bo hos mamma som hon alltid gjort. Men jag bor ju bara en kort promenad bort, så jag får ju gå dit och gosa med Ronja när jag vill ändå.
- kaffepress. Detta var en "hur visste ni att jag behövde en sån-moment", för jag har funderat kring hur liten minsta möjliga kaffekokare är. Jag dricker ju inte kaffe själv, men vill gärna kunna bjuda på kaffe ifall gäster vill ha. Och jag visste inte ens att något sådant här fanns, så toppenbra! Ska bara komma underfund med hur man använder den.
- varma och gosiga tofflor. Väldigt lägligt då jag dagen före pratat om hur otroligt kalla fötter jag haft i höst - så kalla att jag ibland fått sätta på ullsockor när jag ska sova, för att jag helt enkelt inte lyckats få upp värmen i fötterna under täcket! No more isklimpar till fossingar.
 
Jag fick även lite annat smått och gott, till exempel en pommes frites-skärare (som jag dock främst kommer använda till att skära sötpotatis som är min nya grej), Finland100-jubileumsmuggar, ett nagellack som blir perfekt till nyårsafton och virkade handledsvärmare - igen en perfekt gåva till en frusen tjej. Det skojiga med sistnämnda julklappen är att jag hade fått ett par likadana i vitt av samma person för något år sen, men de hade i misstag hamnat i tvättmaskinen och krympt typ 10 storlekar samt såg ut som tovad ull efteråt... Jag berättade detta åt henne för ett tag sen och så hittade jag dessa i ett av paketen sen!
 
På juldagen fick jag ett par till julklappar av släktingar som vi inte träffade dagen innan: en jättefin glaskupa med ljus och dekorationer och så en sak som passar mig alldeles perfekt - en världskarta som man kan färglägga själv! Sen kommer det lite nödvändigheter till nya lägenheten i efterhand, av mamma och pappa. Mamma har t.ex. lovat att köpa vattenkokare och brödrost åt mig :)
 
Har du fått något trevligt eller välbehövligt i julklapp? Länka gärna om du också bloggat om dina julklappar!
Taggar: jul, julklappar;

Kommentarer :

#1: Josefin Nilsson

Åh vad fina saker! :)

Svar: Visst är det, jag är riktigt nöjd :)
Maria

skriven
#2: emzi

Helt super presenter har du fått! :D

Svar: Ja verkligen :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :