bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Färgglada Little India i Singapore

Colourful Little India - not quite like the general picture I had of Singapore. In fact it was quite the opposite: some rubbish on the streets (it's supposed to be illegal to litter the streets, you're not even allowed to spit on the ground in this country!), noisy, straycats and people walking all over the streets. The atmosphere is simply more Indian than Singaporean! Have a look at my pictures to enjoy all the amazing colours, architecture and beautiful things.
 
 
När jag kollade på billigare hostel i Singapore beslöt jag mig för att bo i Little India. Överlag verkar det vara ett område där det är billigare att bo, och jag ville hur som helst även se Little India och intilliggande Arab Quarter, så det kändes som ett ok val. Det var dessutom väldigt lätt att använda buss och tunnelbana med hjälp av Google Maps så det var inga som helst problem att ta sig till centrum och andra områden därifrån.
 
Little India är den kanske färgstarkaste stadsdelen i Singapore, med byggnader i olika nyanser och färgglada fönsterluckor överallt. Jag har faktiskt mängder av foton av just vackra fönsterluckor i Singapore, så pass många att jag kanske måste skriva ett särskilt blogginlägg bara om dem! Intressant är också att trots att Singapore är känt för sina rena och prydliga gator (att skräpa ner är straffbart och leder till böter om man bli påkommen, man får inte ens spotta på gatan!) så såg jag nog skräp och fimpar både här och där i denna stadsdel. Men prydligt och skinande rent känns kanske inte särskilt indiskt förvisso, så det är väl en del av helhetskänslan. Här är det alltså snarare tvärtom mot den allmänna bilden man brukar har av Singapore - det är lite skräpigt, skränigt och färgglatt, och gatorna är smala med tveksamma trottoarer. Folk gick därför lite hur som helst på gatorna och samsades med små lastbilar, personbilar och mopeder. 
 
Här nedan får ni en hel bunt med bilder, varvat med lite fler berättelser och beskrivningar från denna intressanta och annorlunda del av Singapore!
 
Colourful building in Little India, Singapore: House of Tan Teng Niah / färgglad byggnad i Singapores stadsdel Little India
Den överlägset mest färgglada byggnaden i Little India - House of Tan Teng Niah

architecture in Little India, Singapore: windows / arkitektur i Little India, vackra fönsterluckor
Är inte fönsterluckorna lite tjusiga?
 
Little India Arcade in Singapore
Little India Arcade. Ser du människorna som sitter där bak på lastbilsflaket?
 
House of Tan Teng Niah in the Singaporean neighborhood of Little India
Här har vi House of Tan Teng Niah igen, en byggnad som egentligen är kinesisk, men ligger mitt i Little India's kärna. Fantastiskt litet hus som dessutom är väldigt fotovänligt!
 
Fruits and vegetables / frukt och grönsaker i Little India, Singapore
Det fanns ett antal fruktmarknader i Little India. Vid en av dem stannade jag till och frågade om de hade ingefära, jag hade nämligen blivit tokförkyld och tänkte att jag kunde försöka kurera mig med ingefärate. Säljaren drog fram en enorm rot och jag försökte visa att jag bara ville ha en liten bit. Antingen är ingefära så kolossalt billigt här i Singapore att han inte ens kunde ta betalt för den enligt mig (ur finländska mått) ändå relativt stora biten, eller också såg han på mig att jag inte var riktigt kry och ville göra en god gärning, för han sa att jag fick ta den och han ville inte ha några pengar alls. Jag blev nästan lite paff, är ovan vid sådan här vänlighet!
 
hinduistiska tavlor / hindu gods and goddesses, Little India, Singapore
Tavlor med olika hinduistiska gudar och gudinnor.
 
Tile floor in Little India, Singapore / Kakelgolv i Little India
Jag föll lite för golvkaklet här. Ibland var dessa valv inte riktigt framkomliga på grund av att de placerat ut stolar och bord eller annat som blockerade vägen. Då fick man ta till de tveksamt smala trottoarerna jag nämnde tidigare. Om även de var blockerade av soptunnor eller bråte så fick man ta till gatan. 
 
amazing architecture of Abdul Gafoor Mosque, Little India, Singapore / vacker arkitektur, moské i Singapore
Underbart vackra moskén Abdul Gafoor Mosque, det är något alldeles särskilt med arabisk arkitektur! Jag råkar dessutom tycka att böneutropen låter fint, det är något melodiskt över dem som jag gillar. Det var just så som jag hittade denna moské första gången - jag hörde utropet, blev nyfiken och följde ljudet och så hittade jag denna skönhet.
 
Färgglada fönsterluckor i Little India, Singapore / Colourful building and windows
Lite fler vackra fönsterluckor, och en lastbil lastad med brandfarliga saker...
 
Indian flower garlands in Little India, Singapore / indiska blomstergirlander
Blomstergirlander på rad, en viktig grej både religionsmässigt och kulturellt.
 
blommor som ska bli girlander / flowers to become Indian flower garlands
Blommor i olika färger som ska bindas till girlander. Det kanske inte syns så bra på bilden, men en del bin svärmade glatt kring dessa blommor.
 
Sri Veeramakaliamman Temple in Little India, Singapore
Sri Veeramakaliamman Temple. Templet kändes inte helt turistanpassat då ingen skylande klädsel erbjöds till besökare såsom var fallet i både moskéer och buddhistiska tempel som jag besökt, eller kanske hinduer bara inte är lika strikta vad gäller icketroende turisters klädsel? Jag vågade i alla fall inte gå in helt då mina shorts kändes lite korta och jag hade smala axelband, så jag stod bara i dörröppningen och betraktade ceremonin som pågick.
 
People and colors of Little India, Singapore / människor och färger
Campbell Lane med lite butiker och stånd. En hel klunga med människor som väntade på grönljus.
 
Indiska smycken, krimskrams och blingbling i Little India, Singapore / Indian jewelry and bling
Det finns både smyckesbutiker av det dyrare slaget, och så dessa krimskramsaffärer. Det var så mycket härligheter och bling i denna butik att jag till slut gick ut med...ingenting alls. Det gick ju inte att välja ut något bland det enorma utbudet! Ibland kan jag känna att butiksinnehavarna flåsar en lite i nacken när man vill kolla runt, så man har inte alltid riktigt ro att botanisera desto mera heller.  Det är lite som när expediter i en klädaffär hemma i Finland frågar om jag behöver hjälp - jag kan inte alls fokusera på vad det är jag vill ha om någon ska komma och "lägga sig i". Vill jag ha hjälp så ber jag om den själv, hehe.
 
Shopping och vackra indiska kläder i Tekka Centre, Little India, Singapore / Shopping and beautiful Indian clothing
I Tekka Center hittade jag en hel våning full av oerhört vackra klänningar, tunikor och andra klädesplagg. Priserna kändes överkomliga dessutom, så jag blev plötsligt så sugen på att köpa en tunika med vackra broderier, men jag lyckades hejda mig. 
 
straycat of Little India, Singapore / hemlös katt eller gatukatt
Jag fick även syn på en och annan lösgående katt i området. Kissen på bilden var nog hemlös, för den var alltid utanför mitt hostel. Den låg ofta och sov, men en gång när ytterdörren stod öppen så bestämde den sig för att kliva in och vässa klorna på entrémattan. Killen i receptionen motade snabbt ut stackarn igen.
 
Har du varit i Little India, eller Singapore överhuvudtaget? Vad hade du för bild av landet och vad överraskade dig?

Kommentarer :

#1: Days by Johanna

Oh så härliga bilder du bjuder på. Vad snällt att du fick ingefäran :)

Svar: Tack så mycket! Ja, det var verkligen hur vänligt som helst! :)
Maria

skriven
#2: John Jonasson

Wow, vilka härliga bilder! Det måste ha varit en enorm omväxling att komma dit från Australien! :)

Svar: Tack! Jo det var verkligen annorlunda!
Maria

skriven
#3: Sarah

Så kul att få se alla bilder o läsa om allt :)

Svar: Tack, kul att du tycker det! :)
Maria

skriven
#4: FREEDOMtravel

Vilka härliga färger! Har inte varit i Singapore tyvärr ...

Svar: Visst är det härligt färgglatt! Kanske Singapore står på din bucketlist? :)
Maria

skriven
#5: Dawan

När vi var i Singapore boddw vi också i little India....när det var den största festivalen för hinduer! Väldig mkt folk men kul var det! Fick en försmak av Indien då vi åkte dit några månader senare.

Svar: åh. så häftigt det lät med dendär festivalen! :) och kanske en bra mjukstart inför riktiga Indien!
Maria

skriven
#6: Marianne - Glimt av verden

Jeg har ikke vært i Singapore, og landet kom heller ikke med på listen over 34 reisedrømmer som jeg publiserte i dag, men jeg vil gjerne dit en gang likevel.

Svar: Det är ju så många ställen i världen man vill se! Men förhoppningsvis får du även se Singapore en vacker dag :)
Maria

skriven
#7: Unia

Åh jag älskar Little India! Det är verkligen som att komma till Indien, helt bort från Singapore. Alldeles otroligt! :)

Svar: Jo verkligen! Jag har inte varit i Indien, men jag kan lite föreställa mig att atmosfären, maten m.m. är ungefär detsamma :)
Maria

skriven
#8: Mia

Wow, vilket spännande inlägg! Jag har aldrig varit till Singapore, men det här är inte alls vad jag har för bild av Singapore i alla fall. :)

Svar: Tack! Nej precis, tror inte det här är något som nån förväntar sig se i Singapore, därför tyckte jag det var ett kul val att välja att bo här :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :