bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Barcelona - visst går det att roa sig gratis

 
 
 
Att flyga till Barcelona är inte speciellt dyrt. En flygbiljett till Barcelona tur och retur kostar 1500-2000kr enligt jämförelsesidan Flygresor.se. Det är inte att ta sig dit som är dyrt. Det dyra är att vara där. Precis som att många städer i Italien är kända för generellt höga priser så gäller samma sak för vissa städer i Spanien, däribland Barcelona.
 
När det kommer till boende är det som Vagabond skriver (i en utmärkt resguide om staden) att ”Det är ont om bra och prisvärda mellanklasshotell i Barcelona”. Är man inte ute i god tid eller kan tänka sig sänka standarden ganska mycket så kommer stor del av reskassan att läggas på boende.
 
Så dagens tips blir därför olika gratissätt att roa sig i den fantastiska spanska staden.
 
Picassomuseet
Är du konstintresserad har du säkert redan bokat in ett besök till detta museum. Ett måste för de som älskar konst – eller som uppskattar att gå på museum gratis. Vill man gå in gratis får man däremot passa in rätt dag. Det är nämligen enbart första söndag i varje månad som inträdet försvinner helt. Efter klockan 15 är det även gratis resterande söndagar.
 
Barri Gótic
Är det istället historia som intresserar så rekommenderas ett besök till de äldre kvarteren Barri Gótic. Här finns gott om medeltida och gotiska byggnader kvar. Lite samma känsla som Gamla Stan i Stockholm med många småbutiker (även om skillnaden är stor). Mitt i Barri Gótic ligger även en av de mäktigaste katedralerna i staden – La Seu. Även här gäller det att ha koll på tiden för att kunna komma in gratis då det inte kostar något mellan 8.45-12.45 samt 17.15 och 19.30.
 
Stadsvandringar
Lär dig mer om staden, se alla sevärdheter som är ”måsten” i staden och träffa andra turister. Att gå på stadsvandring är ett trevligt sätt att lära känna Barcelona. Många är även helt gratis, se exempel från feelfreetours.com
 
Stränderna
Det är få storstäder i Europa som har stor sandstrand så nära citykärnan som Barcelona. Välj din plats på den 4km långa stranden och njut av solen, värmen, havet och att det inte kostar en krona.
 
Och håll dig borta från La Boqueria
Okej, det är gratis att gå här och titta på det enormt stora utbudet av godsaker, mat och dryck. Men att gå här och bli frestad och ändå inte köpa något är väldigt svårt. Lukter, smaker och synintryck som tillsammans skriker ”Jag vill smaka mer…”
 
Gratistipsen är delvis tagna från Vagabonds artikel Gratistips i Barcelona.  

Kommentarer :

#1: Linda, 155cm.se

Tack för bra inlägg. Jag var i Barca 2006 men skulle hemskt gärna åka tillbaka, så dessa tips passar utmärkt! Den första bilden är magiskt fin!

Svar: Jo jag skulle också så gärna åka dit, har velat i flera år men av någon anledning har det helt enkelt inte blivit av..
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :