bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Vårkänslor, 60-års kalas & dop

Det känns som att jag inte får något gjort numera, trots att jag sitter och "jobbar" i timtal. Kanske påskledigheten som gjort mig slö. Detta märks förstås även på bloggandet. Kan också hända att vårkänslorna och annat gör mig lite rastlös och okoncentrerad. Att det börjar bli riktigt vårigt där ute stör mig förstås inte ett dugg, det är bara efterlängtat! Jag vill inte se en enda snöflinga mera nu, ok?
 
Ja, påskhelgen då. Den blev ganska intensiv med mammas 60-års kalas på långfredag, ett dop i Trefaldighetskyrkan i Vasa på lördag och sedan övernattning i Vasa hos en vän. Söndag skulle ha blivit en slö dag, men så behövdes jag på jobb. Så det var min påsk! Nedan ett gäng bilder från kalaset och dopet:
 
hemmagjorda smörgåstårtor
 Smörgåstårtorna som tog oss totalt 5-6 timmar att laga (vi lagade förstås flera tårtor, inte enbart de ni ser på bilden)..! Men OJ så goda de blev, speciellt fisktårtan baserad på tonfisk och räkor! Godaste fisksmörgåstårtan jag ätit - faktiskt första gången jag ätit med fisk dessutom, eftersom de ofta brukar innehålla gravad lax, sill eller ansjovis vilket jag inte klarar av att äta alls.
 
hemgjord smörgåstårta fisk
Godaste smörgåstårtan
 
hemgjord smörgåstårta skink
Denna var ju inte heller dum. Jag var förresten huvudansvarig för själva dekorationen ;)
 
tårtor från Aroma bageri i Kvevlax
Eftersom vi inte ville laga både smörgåstårtor och söta tårtor själva, valde vi att beställa söta tårtor från prisbelönta Aroma i Kvevlax (precis som på min examensfest, fast då hade vi hallon-maräng-tårta). Båda var fantastiskt goda, och otroligt vackert dekorerade!
 
Aroma chokotta, chokladmoussetårta
Chokotta, med chokladmousse, vaniljpannacotta, svartvinbärskompott och mandelbotten.
 
Aroma passionmoussetårta
 Någon sorts passionsfrukt-moussetårta med italiensk maräng som jag inte hittade nån info om på deras hemsida. Uppfriskande att äta vid sidan om den med choklad!
 
Pentik äpple/omena-serieBl.a. min Pentik-servis fick åka fram.
 
kaffe med dopp
 
Ronja före folket anlänt - i väntan på några läckra räkor misstänker jag.. ;)
 
 
 
Och så ett par bilder från dopet på påsklördag - det var min kusins barn Casper Erik Thiago (halv latino, halv finländare) som döptes. Vilken underbar sötnos <3
 
 Pyttesmå fingrar..
 
doptårta
 Den ljuvligaste doptårta jag sett! God var den dessutom.
 
skinksmörgåstårta
 Och naturligtvis ännu mera smörgåstårta, som om man inte åt tillräckligt av sånt dagen innan.. ;) Skinktårtan var fantastiskt vackert dekorerad!
 
 Sötaste servetterna!
 
Vad gjorde ni i påskhelgen?

Kommentarer :

#1: Helene

Mums så mycket gott! Fina bilder! :D

Svar: Jo verkligen! Tack! :)
Maria

skriven
#2: FREEDOMtravel

Smörgåstårtorna ser jättegoda ut! Av min irländska kollega har jag fått lära mig att smörgåstårta är superexotiskt och konstigt när man kommer från nåt annat land... ;)

Svar: De var verkligen goda! Nej, smörgåstårta hör väl inte till det normala ute i världen direkt.. ;)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :