bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Hundliv på Teneriffa

Kände för att göra en uppföljare till inlägget om katterna på Teneriffa, fast med hundar istället. Jag har nog inte lika många hundbilder som kattbilder eftersom jag är mera kattmänniska, men visst har jag även fångat en och annan hund på bild medan jag vistats och bott på ön! Jag har överlag knappt sett några kringströvande hundar alls, utan det är herrelösa katter som tycks vara vanligare - enligt vad som syns ute på gatorna i alla fall.
 
Samtliga hundar på bilderna nedan har av allt att döma ägare, så inga stackars hemlösa hundar här inte :) Ett riktigt hundliv kan man kanske säga, och lustigt nog betyder Kanarieöarna just "hundöarna"!
 
dog in Masca, Tenerife
 Denna söta lilla byracka bor i Masca - här myser den till det i solen
 
dogs in Tenerife
 Hund som njuter av havet i Callao Salvaje
 
dogs on Canary Islands
Den gladaste chihuahuan jag någonsin mött, i Santa Cruz
 
dog in Tenerife
En till vovve i Callao Salvaje
 
French bulldog, Tenerife
Denna franska bulldog tillhör vänner i Los Cristianos. Har kännt Paco sen han var riktigt liten och han charmade mig från första stund <3 Tror inte det är svårt att förstå varför?
 
hund på Teneriffa
 En annan bekants hundvalp, Playa las Vistas
 
hundar på Teneriffa / dogs in Tenerife
 Denna lilla krabat njuter av havsluften och verkar ha det allmänt mysigt i mattes famn. Los Cristianos.
 
utklädd hund på karneval i Los Cristianos
 Antagligen den snofsigaste hunden jag sett på ön, såhär tjusig kan man se ut när det vankas festival i Los Cristianos 
 
Och till sist en mobilbild på mig och en bekants hund, som av nån anledning verkar ty sig till just mig då hon alltid ville sätta sig tätt intill mig och luta sig mot mig - som ni ser exempel på i bilden ovan.
 
Nån favoritbild? Vad tycker ni om hundar - nån speciell favoritras?

Kommentarer :

#1: John Jonasson

ja, det ar en salig blandning av hundar. Mycket fina foton. Hundar känner av människor och den hunden som tydde sig till dig tyckte du var en fin människa. Jag är lite hundrädd för okända hundar. Jag var tillsammans med en tjej för längesedan och hennes syster hade två stora, kom inte ihåg rasen, svarta och vägde cirka 90 kilo. Dom märkte att jag var rädd och stod alltid och vaktade mig och kaxade sig.Den största av dom gick emellan mina ben och lyfte upp mig. Sedan dess lämnade jag inte bilen när vi var där! :D

Svar: Tack! :) Jo, djur överlag brukar känna av att jag är en bra person samt djurvän :) Jo jag har också varit rädd för hundar och kan fortfarande vara rädd för vissa hundar. Men de flesta hundar klarar jag av bara de har ett bra temperament och inte hoppar och springer hur som helst. Små hundar får dock hoppa bäst de vill (dålig uppfostran, men jag är iaf inte rädd), det är ju inte så att de får omkull en eller kan tillföra alltför stor kroppsskada i första taget ;)
Maria

skriven
#2: Lanclin

Tack för lite ögongodis Maria! Det är alltid trevligt med fina bilder på djur :)
/Linnea

Svar: Jo visst är det, väldigt fotovänligt :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :