bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

6 frågor om resor

Siljetherese har ställt 6 frågor om resor till sina läsare som jag valde att svara på i ett eget inlägg. Kanske ni också hänger på? (Siljetherese vill gärna att man lämnar en länk i hennes blogg om man svarar på dessa frågor i ett eget blogginlägg)
 
1. Berätta om den bästa storstadssemestern du varit på
 
Jag tror jag måste säga Berlin 2010 med några tyskastuderanden. Det var riktigt roligt och Berlin är härligt på våren! En lagom mix av sightseeing, fest, shopping och mera "lokala" aktiviteter, som t.ex. helt vanlig bowling tillsammans med några tyskar vi lärde känna under vistelsen.
 
Mer bilder från Berlin-vistelsen finns i kategorin Tyskland, ni får scrolla en bit.
 
2. Hur viktigt är det för dig att ta bilder då du är ute och reser
 
Enormt viktigt, dels för att fotografering är min största hobby (jag fotar jämt och ständigt, inte bara på resor, och jag får ångest om jag ser ett perfekt fotomotiv och inte har kameran med mig) och dels för att jag är rädd att minnena från resorna (och upplevelser överlag) ska blekna med tiden om jag inte har foton att titta på i efterhand. Jag tyckte det var kul att kunna titta på bilder från Teneriffa från resan som gjordes när jag var 14, och närmare 15 år senare inse att jag gått på samma stränder och platser igen. Utan dessa bilder hade jag inte haft någon aning om vilken strand det egentligen var som vi solade oss på m.m. som fjortonåring.
 
3. Berätta om ditt favoritresmål i ditt hemland
 
Jag reser knappt alls i mitt hemland Finland, men om jag skulle åka någonstans imorgon (där jag redan varit) så skulle det väl vara Åbo eller Borgå - de två städer i Finland som jag bott i och tycker är väldigt fina!
 
 
4. Vart skulle du rekommendera någon att åka på solsemester?
 
Nå, jag måste väl nästan säga Teneriffa, eller hur? Annars kunde jag väl lika gärna lägga ner mitt Teneriffa-bloggande, hehe ;) Men om jag inte fick säga Teneriffa så skulle jag kanske dra till med solkusten i Spanien. Jag har faktiskt ännu inte varit på några riktigt exotiska platser - det mest exotiska skulle väl vara Egypten, men Sharm el Sheikh är inget jag känner att jag skulle rekommendera i första hand ändå. Det mest exotiska eller udda är inte alltid nödvändigtvis det bästa.
 
Playa del Duque, Teneriffa - Playa de Levante, La Línea de la Concepción/Solkusten - Playa de las Teresitas, Teneriffa
 
5. Har du några bra, praktiska tips då det kommer till att resa?
  
Gör så mycket research som möjligt innan resan, så ni inte missar några guldklimpar på destinationen! Försök även se något mera lokalt eller udda, som inte nämns i alla turistguider. När jag och en vän reste till solkusten t.ex. så valde vi att bo på ett väldigt lokalt ställe en del av tiden (La Línea de la Concepción), där vi knappt såg några turister alls! När jag pratar om resan i efterhand är det typ ingen som vet vad det är för ett ställe jag snackar om ;)
 
6. Berätta om det roligaste och det tråkigaste som hänt dig då du rest
 
Det roligaste... Svårt att välja ut en enskild händelse. Men det roligaste överlag med att resa är väl kulturmöten, fantastiska vyer.. Att hitta kärlek eller romans på en resa eller utlandsvistelse är också otroligt häftigt! Det tråkigaste... Det skulle väl vara om man blivit sjuk under en resa. Inget allvarligt i stil med svåra sjukdomar eller kraftigare matförgiftning har dock hänt för min del, utan det har varit t.ex. förkylningar, lindriga magproblem eller solsveda from hell (sista kvällen i Turkiet var hemsk pga det sistnämnda).
 
Dela gärna med er av egna erfarenheter kring dessa frågor i kommentarfältet :)

Kommentarer :

#1: Resfredag

Jag älskar att läsa listor som den här! Själv nöjde jag mig med att skriva en lista om bra barnprylar under en thaimout, kanske inte jätterelevant för gemene man dock... :)

Svar: Jo visst är det kul med såna här listor! :)
Maria

skriven
#2: John Jonasson

Vackra bilder du tagit! :) Just det med ångest om man inte har kameran med sig känner man igen. Jag var vid Ekenabben här i Kristianstad igår, som ligger vid Hammarsjön där det finns snokar. Träffade ett par som sa att ormarna börjat komma fram för att värma sig. Såklart hade jag bara mitt 150-600mm objektiv med mig så jag gick inte längs Hammarleden för att kolla efter dom för jag skulle ändå inte kunna fotografera dom om jag lyckats fånga en... Typiskt, ska nu ha mitt 18-200mm med mig. :)

Svar: Tack! Hehe, jo, bäst att ha med all utrustning när man går ut kanske ;)
Maria

skriven
#3: Emelie

åh, ska till Berlin nästa vecka, detta inlägg kom perfekt! :D

Svar: Men så bra, hoppas du hittar tips och inspiration i min blogg! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :