bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Sommarens godaste glassar x 2

Jag kan tänka mig att de flesta av er redan hunnit äta en del glassar under sommaren. Men är inte sommaren över, så jag tänkte tipsa om mina två nya favoritglassar sådär lagom till helgen - hoppas ni inte har missat dessa! Har ni gjort det får ni tacka mig sen ;) Dessa två glassar passar bra in i två ganska olika glasskategorier: "den fräscha" och "kaloribomben". Vilken sorts glasstyp är du? Kanske lite både och, som jag?
 
Glasstips nr. 1: Del Monte Smoothie Mango
 
sommarens fräschaste glass: Del Monte Smoothie Mango
 
Alltså så jäkla god, fruktig och uppfriskande! Man får inte brainfreeze lika lätt som med isglassar, och den är inte alls skarp att bita i, trots att man tagit den direkt ur frysen. Som namnet antyder är detta i princip en fryst mangosmoothie. Det finns förstås en del sötningsmedel och lite annat smått i den, men frukthalten är rätt hög och den är veganvänlig samt fettfri. Perfekt för heta sommardagar!
 
Glasstips nr.2: Mövenpick Maple Walnut
 
sommarens godaste glass aka kaloribomb: Mövenpick Maple Walnut
 
Detta är typ motsatsen till den första glassen jag tipsade om: söt, fet och maffig. Fast inte så väldans stor, så man hinner inte bli illamående av denna kaloribomb bestående av gräddglass, lönnsirap, karamelliserade valnötter och vitchoklad. Den är sådär lagom stor enligt mig så man blir bara tillfredställd istället för att det blir övermäktigt. Detta känns som en riktig lyxglass.
 
Vilken glass är din favorit i sommar?

Kommentarer :

#1: John Jonasson

Är det glassar som bara finns i Finland? Aldrig sett dem innan. Har ett antal favs, när jag köper ute så blir det helst mjukglass i bägare, annars GB Classics, En kartong fylld ned GB´s härligaste glassar :)

Svar: Jag tvivlar på att de bara finns i Finland, då det är internationella märken. Kan ju inte säga vilka butiker i Sverige som kan tänkas sälja dem, men speciellt den från Mövenpick skulle jag ju tro att man kunde hitta i butiker som har ett hyfsat utbud av just deras glassar :) Del Monte tror jag är rätt nya med glassar..? Det märket förknippar jag främst med frukt - ganska passande att de gör fruktglassar då också iofs ;)
Maria

skriven
#2: Cecilia

Mövenpickglassen såg riktigt god ut. Tror inte jag sett den i butikerna.. Själv har jag fastnat för Oreo sandwichglassen, helt ljuvlig

Sv: Ja de är riktigt maffiga när de blommar, heter jättevallmo eller något liknande. Visst har de blivit slöa på sista tiden. Kanske är värmen?

Svar: Hoppas du hittar den nånstans :) Humlor brukar bli slöa på sensommaren, för de åldras snabbt :)
Maria

skriven
#3: Jenn - forever abroad

Jag gillar nog det här med söta och maffiga glassar, typ den andra här ;) Å andra sidan kan jag vara sommarens sämsta glassätare. Jag gillar glass, men väljer oftast något annat... Som efterrätt, jättegott - men oftast är man för mätt för efterrätter tycker jag. Av någon anledning är jag liksom nöjd efter mat och äter hellre sötsaker vid ett annat tillfälle.

Visste du förresten att man i Finland äter mest glass i hela Norden? ;) Källa: SAS flygtidning!

Svar: Jag är en rätt duktig glassätare under sommaren, speciellt varma dagar :) Men resten av året äter jag glass ganska sällan, här på våra breddgrader åtminstone. Finland är väl rent av bäst i Europa på att äta glass, har jag läst. Tycker t.o.m det har påståtts att vi är världsbäst, men är inte så övertygad om det. ;)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :