bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Vändag, somalisk bröllopsfest & sista dagen att rösta!

Ja det var visst alla hjärtans dag/vändagen idag. Den spenderar jag ensam hemma med katten Ronja, lugnt och skönt ;) Har som nämnts varit ganska krasslig hur som helst, så säkrast att ta det försiktigt så man klarar av nattskiften nu i veckan. Fick t.o.m säga nej till ett par arbetstillfällen nu i helgen då jag inte kände mig kry alls just då - men hälsan ska väl ändå gå före pengar.
 
Hur som helst, jag vill önska alla som tittar in här en riktigt trevlig alla hjärtans dag/vändag! :)
 
 
På tal om kärlek så ville jag även berätta om en annorlunda och härlig kulturupplevelse jag hade igår; blev inbjuden att titta in hos våra somaliska grannar som hade en sorts fest inför ett bröllop. Vet inte om man kan jämföra det med möhippa direkt, men det tycktes i alla fall vara så att det var enbart den blivande bruden som firades. Jag smög ner tillbaka efter ett tag, skämdes nämligen lite där jag stod i fula jeans och huvtröja.. Alla kvinnor var så otroligt vackert klädda och jag blev ganska medryckt av dansen och sången och den härliga stämningen. Jag såg även att en del kvinnor hade vackra hennatatueringar på händer och armar. Våra bröllopsfester känns nästan som begravningsceremonier i jämförelse, haha! Jag menar inte att folk inte är glada på våra bröllopsfestligheter, men det är ju ganska mycket stelare om vi säger så.. Jag tror ni förstår min poäng! Man behöver inte nödvändigtvis resa långt bort alls för att uppleva kulturer som ni ser ;)
 
Sen ville jag påminna om att man ännu kan rösta på min blogg i Travelmarkets resebloggtävling idag 14.2 fram till kl.23:59:59. Så passa på att slänga iväg en röst på mig om ni inte redan gjort det ;) Klicka på bilden nedan!
 
Sveriges bästa reseblogg

Kommentarer :

#1: Sarah

Krya på dej :)

Svar: Tack, det känns redan helt bra, iaf i nuläget! :)
Maria

skriven
#2: Petra

Krya på dig! Och trevligt att läsa om det kulturella mötet, allt som oftast har människor överlag mycket att lära av varandra! :-)

Svar: Tack! Jo, verkligen intressant med såna här upplevelser! :)
Maria

skriven
#3: FREEDOMtravel

Waow vilken upplevelse! Ibland finns "resan" geografiskt nära! Hade älskat att se bilder ;)

Svar: Jo verkligen! Önskar jag hade haft bilder att visa, men tog inte med kameran och valde att heller inte fota med telefonen, eftersom jag inte "vågade" fråga om det var ok att jag fotade alla människorna och la upp på bloggen. Fotade alltså inget av respekt och för att undvika eventuell grannosämja, hehe ;)
Maria

skriven
#4: John Jonasson

Det gick visst att rösta hur många gånger som helst, märkligt. tryckte 30 gånger! :)

Svar: Jo, det verkar göra det. Dock gissar jag att de enbart räknar med den ena rösten, ifall man försökt rösta flera gånger på samma blogg. Jag skulle iaf anta att det ses som spam :) Men tack så mycket för din röst!
Maria

skriven
#5: John Jonasson

Det brukar stå, Du har redan röstat eller ngt liknande. Synd att det systemet inte är bättre gjort, säkert andra som upptäckt det också, jag gjorde det av en slump,skulle gå i igen och läsa och tryckte på rösta knappen när jag var färdig. Hoppas iallafall att du vinner, tycker din blogg är verkligen fin, gillar både dina inlägg och dina foton! :)

Svar: Ahaa, ok :) Jag har själv bara testat att klicka en gång på några olika bloggar som jag velat rösta på. Tyvärr vann jag inte och det hade jag inte förväntat mig heller, men tack så mycket för dina röster! :)
Maria

skriven
#6: Anonym

Hej! Hur går det med din pojkvän på teneriffa? Känns som det var ett tag sen du skrev något om er i bloggen. Ta hand om dig!:)

Svar: Vi är ju fortfarande i distansförhållande och det är väl lite tufft just nu. Tycker heller inte det finns så mycket att skriva om just nu ang förhållandet då vi båda kämpar på med vårt i olika delar av världen helt enkelt :) Han jobbar t.ex. väldigt mycket och är typ aldrig ledig. Men kanske det dyker upp nåt inlägg småningom med lite throwback-bilder eller distansförhållande-funderingar :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :