bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Katterna på Teneriffa

Jag älskar katter, har alltid varit en kattmänniska. Hundar har jag även börjat gilla på senare år. Som barn och yngre hade jag dock mer eller mindre hundskräck som jag lyckats träna bort ganska bra. Gillar fortfarande inte större hundar som hoppar och skäller, eller rusar emot en. Nå, jag tänkte ju inte prata om hundar nu, men ville påpeka att man KAN faktiskt gilla bägge djur. Men man brukar väl föredra endera och måste jag välja så blir det katter alla dagar på året ;)
 
Katter på Kanarieöarna finns det gott om. En del blir omskötta och har sina hem, andra är hemlösa och övergivna, rent av förvildade ibland. Vissa katter jag mött har jag inte varit säker på huruvida de övergivits eller nog har ett hem någonstans i närheten. Har vi sett någon sådan katt utanför vår lägenhet och speciellt om den verkat hungrig har det då hänt att vi bjudit in den till oss för en stund och gett den lite tonfisk och kärlek. I tätorter och städer skulle man ju utgå från att folk förstår att sätta halsband på sina katter.
 
Hur som helst, här kommer ett drös med bilder på alla möjliga sorts katter som jag fotat på Teneriffa.
 
cat in Masca, Tenerife / Katt i Masca, Teneriffa
 Denna kisse bor i lilla byn Masca. Stympad svans och lite lömsk blick. Den såg ut att må alldeles prima där senast jag var där.
 
cats in Masca, Tenerife / Katter i Masca, Teneriffa
 Samma katt tillsammans med en kompis. Dessa två bilder är lustigt nog tagna 2014 respektive 2015 och på samma plats dessutom, så det var ett roligt återseende!
 
black cat in Tenerife / svart katt på Teneriffa
Svart oturskatt? Nja, hände väl inga missöden den dagen som detta foto togs i alla fall :) Fotat i Costa Adeje.
 
Teneriffakatt / Tenerife cat
En härlig sköldpaddsfärgad kisse med olikfärgade ögon som balanserar farligt högt upp på en balkong. Los Cristianos.
 
cats on Canary Islands / katter på Kanarieöarna
 Dessa katter i Los Cristianos ser ut att vara av det hemlösa slaget. Tack och lov ser folk till att de får mat i magarna - de ser inte särskilt undernärda ut! Den svartvita var dock inte så brydd i maten, den satt mest och blängde på folk.
 
kattar Kanariøyane
 En siamesliknande katt som ligger och värmer sig på terrakottataket. På min praktikplats på hotell Mar y Sol.
 
kattar Kanariøyane
 Detta var en pratsam en! Känner faktiskt människor också som har svårt att hålla munnen stängd utan ska av nån anledning ständigt prata i fotosammanhang och så kan det bli ungefär som på bilden ovan ;)
 
Canary cat / kanarisk katt
 Denna katt har jag bloggat om förut (länk).Hon hängde kring vårt dåvarande bostadskomplex och kom in genom folks öppna fönster för att hälsa på när hon tyckte det passade sig. Hon hade alltid något att säga och verkade lite hyperaktiv. Antagligen en vandrare som inte har ett särskilt hem, utan tycker att hon bor lite överallt. 
Mera bilder i denna stil hittas här
 
Katt Teneriffa
 Pelle Svanslös spenderar tydligen sina pensionärsdagar på Teneriffa!
 
Cat in Icod de los Vinos / Katt i Icod de los Vinos, Teneriffa
Ja man kan ju undra om denna siames har alla hästar hemma..? Denna sociala krabat hittade vi i Icod de los Vinos.
 
sovande katt på Teneriffa
 Denna ville bara sova i skuggan och ignorerade oss totalt. Fotat i Callao Salvaje.
 
katt under johannesbrödträd, Teneriffa / katt och Johannesbrødtre
Katten Ferdinand som satt under en korkek...nä johannesbrödträd var det visst..! Fotat i Costa Adeje/Torviscas
 
pool cat / poolkatt
 En till av grannskapets katter. Vi träffades första gången vid poolen och lurvbollen (som för övrigt är kroniskt halt på ena benet - tycktes dock inte ha ont) ockuperade snabbt delar av min solstol. Tycker hon påminner lite om Scar i Lejonkungen utseendemässigt, men hon är faktiskt snäll och gosig :)
 
hemlösa katter på Teneriffa
 Och så en charmig halvvuxen kattunge med ett väldigt speciellt utseende: långsmal/spinkig kroppsform, stora öron, bred näsa och speciella ögon. Helvit med undantag för ett par grå strimmor som ni ser på huvudet. Detta var en sådan katt vi bjöd hem ett par gånger. Vi fick aldrig reda på om han hade en ägare, men han var alltid hungrig och vi tyckte den betedde sig som om den sökte kärlek och ett hem. Den satt liksom och väntade på oss utanför vår dörr när vi kom hem sent en kväll och den tydde sig till oss direkt. Tyvärr flyttade vi därifrån kort därefter och kunde/vågade därför inte ens överväga att adoptera den. Ganska mager som ni ser, men det kan hända att han även av naturen har en väldigt slank kroppsbyggnad, eller så har han växt så snabbt att fettet inte riktigt hängt med. Eller så är det helt enkelt ingen som riktigt tog hand om honom. Förstår inte varför, denna vann våra hjärtan direkt!
 
Men så tycks en del katter på Teneriffa ha attityden att de kommer och går lite som de vill ;) Han har säkert redan hittat nån annan att linda runt lillfingret!
 
 
Är du katt- eller hundmänniska? Gillar ni också att fota djur ni möter när ni är ute och reser?

Kommentarer :

#1: John Jonasson

Fina bilder! katter är fina djur. Glömmer aldrig min första katt jag hade, en helt svart med en liten prick under hakan. Varje morgon när jag skulle till skolan följde katten med mig ut, en gång tänkte den springa över vägen där bussen skulle komma som körde till skolan,jag skrämde iväg katten in i buskarna så att den inte skulle springa på vägen. När jag kom hem efter skolan berättade mamma att min katt var död, o vad jag grät och så dåligt samvete för att det sista jag gjorde var att skrämma iväg den.

Svar: Tack! Visst är de härliga, och alla har de sina personligheter! Men usch då, inte kul att uppleva sånt som barn! Jag smällde en gång som barn fast en dörr hårt och utan att jag sett det hade en av våra katter hamnat emellan och skadat sig rätt svårt. Hon repade sig tack och lov, men jag trodde för en stund att hon hade dött (tror hon svimmade eller låg stilla ett tag pga chock). Tack och lov klarade hon sig ju..
Maria

skriven
#2: MATILDA

vad fina! jag är hundmänniska :)

Svar: Tack! :)
Maria

skriven
#3: Anonym

Hej! Jag undrar ifall du skulle kunna hjälpa mig. Jag skall nästa månad resa till Teneriffa, till Americas, vet du var där säljer de "Menorca sandaler", eller finns de alls att köpa? H. J

Svar: Hej,tyvärr vet jag inget speciellt ställe där man kan köpa menorca-sandaler, tror inte det är något som säljs speciellt på Teneriffa eller så. Tror du helt enkelt får besöka ett gäng vanliga skobutiker och hoppas på att de råkar ha just såna modeller :) I Las Americas är shoppingcentrena "ihopbuntade" på ett och samma område (C.C. Safari m.m.), så där kanske du har en chans att hitta :)
Maria

skriven
#4: Livet i USA

Jag måste nog ändå säga hund-människa! Kan bero på att jag är allergisk mot katter så jag har aldrig fått lära känna en katt ordentligt. Fast egentligen så älskar jag alla djur, såklart:)

Brukar också fota djur på semestern:)

Svar: Jo är man allergisk mot katter är det lite svårare att vara kattmänniska kanske :)
Maria

skriven
#5: Lanclin

Underbara bilder på alla fina katter :) Vår katt Agust flyttade till min moster när jag tyckte att han skulle få leva sina sista år i lugn och ro som pensionär. Han fyller 16 år snart och är still going strong :)
/Linnea

Svar: Tack! :) Det lät som en bra lösning för er katt!
Maria

skriven
#6: Lili

Härliga bilder! Skrattade gott åt siamesen och oj så fin katten till vänster på bild nummer fem är. Den till höger ser verkligen sur ut, haha! Lite så såg min pojkväns katt ut för några dagar sedan när lägenheten fick besök av en liten fransk bulldog.

Jag är mer katt än hundmänniska, men jag tycker om båda. Hundar är dock ganska efterhängsna vilket jag inte skulle klara av i husdjurssammanhang.

Svar: Jo, siamesen såg galen ut! :D Samma här, katter är bäst <3 Jag var hundvakt i några dagar alldeles nyss och den hunden kunde verkligen inte bara ta det lugnt, utan skulle följa efter en så fort man reste sig och gick till nåt annat rum. Som en skugga, fast en krävande sådan.. ;) Kunde inte ens sova ensam, utan snarkade i mitt rum varje natt :D
Maria

skriven
#7: Ann-Louise

Men åh vilka underbara kattbilder! Den med öppen mun var ju för rolig! :-)

Svar: Tack, visst är katterna härliga! :)
Maria

skriven
#8: World by Tina

Åh vilka fina katter! Jag vill ha en katt så mycket så jag nästan spricker. Men inser också att med mitt liv på ständig resande fot funkar det ju inte. Min förra katt blev 17 år (var tvungen att låta henna somna in för ett par månader sen) saknar henne varendaste dag. Mne jag vet att det inte vore ett smart beslut att skaffa en ny kissekatt just nu. Hoppas det finns massor av "lånekatter" på azorerna=)

Svar: Nej det är lite knepigt.. Men du kan ju extraknäcka som kattskötare när du är hemma kanske? ;)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :