bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Min födelsedag på andra sidan jorden & Brighton Beach

Som några av er vet fyllde jag 29 år den 29e november. Jag hade faktiskt inte världens förhoppningar angående min födelsedag i år, då jag dels varit sjuk ett bra tag utan bättring i sikte (nu har jag dock besökt en läkare och fått medicin mot hostan samt nästäppan som misstänks vara en kombination av infektion och pollenallergi - jag som aldrig varit allergisk mot något förut, suck) och så hade jag inga specifika planer och var inte säker på om jag skulle ha någon att umgås med under dagen och så. Jag var alltså beredd på att göra en liten utflykt någonstans i Melbourne, troligtvis ensam. Istället blev det en halvdag på Brighton Beach med ett trevligt gäng på 5 pers, god takeaway-pizza till middag samt en massa grattisönskningar och en hel del kramar på hostellet. Och ja, så blev jag bjuden på lite goon (som man kallar boxvin för här) och jag blev till och med uppvaktad med "happy birthday to you...". Så trots att jag var småsjuk så blev jag så nöjd med dagen och jag som trodde jag skulle känna mig lite ensam (sådär som man kan känna ibland trots att man är omgiven av människor, när man inte riktigt känner någon superbra - om ni nu kan relatera) så kände jag mig faktiskt långt ifrån ensam den dagen.
 
Så nu börjar alltså mitt sista år som "20-something". Lite konstig känsla, samtidigt som jag inte direkt skulle påstå att jag känner mig annorlunda på något sätt. Ålder är sist och slutligen mest bara en siffra. Alla här tror ändå att jag är bara typ 20 dessutom, och många tror att jag skämtar när jag säger hur gammal jag egentligen är.
 
Nå, färdigbabblat och över till några bilder från min tjugonionde födelsedag:
 
View of the sea and city skyline in Brighton, Melbourne
Efter en lite segstartad förmiddag och lunch bestående av en god hemmagjord sandwich begav vi oss till Brighton Beach, en av sevärdheterna i Melbourne som känns som ett måste på grund av de kända strandskjulen (bathing boxes). Jag avstod från att ta ett dopp, så nöjde mig med att kolla in de roliga skjulen och njuta av solen i fint sällskap och med lite skön musik.
 
Bathing boxes on Brighton Beach, Melbourne, Australia
 
Bathing boxes on Brighton Beach, Melbourne

Beach houses on Brighton Beach
Jag valde att posa framför detta regnbågsfärgade skjul, lite som ett statement för min tro på mångfald kanske. Så himla PK av mig.. ;)
 
Beach houses, Brighton Beach, Melbourne
Vilket av skjulen som syns på bilderna är din favorit?
 
Brighton Beach, Melbourne, Australia
Intressanta moln på himlen, som enligt vad jag läst in mig på ska betyda regn och möjligen åska inom något dygn. Dagen efter var faktiskt mulen, men vi har varken haft regn eller åska. Men det väntas faktiskt åskoväder imorgon! Hoppas att det blir härligt intensivt, men att det inte orsakar astma-attacker och annat otyg som det gjorde sist. Senast det skedde dog flera stycken i Melbourne på grund av andningssvårigheter och ambulanserna hade så fullt upp att även polisen fick rycka in. Galet! Fenomenet kallas för övrigt thunderstorm asthma och kan uppstå i samband med åskoväder och hög luftfuktighet kombinerat med väldigt höga pollennivåer, och även människor som annars inte lider av astma kan påverkas. 
 
Ja över till något roligare: den goda pizzan från Dominos, som jag sköljde ner med en Fanta. Hamnade nästan i matkoma.
 
pizza from Dominos in Melbourne, Australia
 
En trevlig dag alltså, som ni ser!
Taggar: Brighton Beach, Melbourne, Victoria, Australia;

Kommentarer :

#1: Longevity - en blogg om hälsa

Grattis!

Svar: Tackar! :)
Maria

skriven
#2: John Jonasson

Grattis i efterskott, Maria! Du är en härlig tjej som bjuder på intressanta inlägg och vackra foton! :) Krya på dig och ha kul!

Svar: Tack så hemskt mycket! :)
Maria

skriven
#3: Anonym

Härliga intressanta beskrivningar. Ett nöje att läsa./mokki

Svar: Tack så mycket faster! :)
Maria

skriven
#4: Lina - The world according to AdrenaLina

Vad härligt att du blev grattad på din dag :) Gratulerar i efterskott! Låter som att du har det riktigt bra Down Under!

Svar: Ja verkligen! Och tack så mycket, det känns riktigt bra faktiskt, om än det kanske var lite knaggligt i början på grund av sjukdom och så.
Maria

skriven
#5: Linda, 155cm.se

Grattis, kul att du var i Brighton, den stranden och de där beach hutsen är ju svincoola!

Svar: Tack! Jo, det är ett rätt häftigt ställe, skulle ha varit trist att lämna Melbourne utan att ha sett det!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :