bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Christmas feeling in The Block Arcade

För ett tag sen skrev jag ett gästinlägg till Jennifer Sandströms adventskalender med 24 travel stories som publicerades igår och där jag reflekterade lite kring att fira jul hemma vs. utomlands. Klicka er gärna in och läs mer om mina tankar kring att spendera julen på varma breddgrader - jag tänker fortfarande i stort sett likadant, men accepterar nu att det helt enkelt inte blir en normal jul. Dessutom jobbar jag både julafton och juldagen så det enda jag egentligen kommer bry mig om i år är lite god mat, choklad och kanske en julfilm eller så. Trots att jag tycker att sommar och jul kombinerat känns fel på alla sätt och vis så händer det ändå något i mig när jag hör en julsång eller ser något fint julpynt, men det är mer av en bisarr känsla där jag inte är riktigt säker på om jag vill skratta eller gråta, haha! Det närmaste jag kommit riktiga julkänslor var kanske ändå när jag besökte det lite lyxigare shoppingcentret The Block Arcade - jag fick en känsla av att vara i England typ, bara att folks kläder inte riktigt stämde. Är det inte tjusigt så säg?
 
 
The Block Arcade shopping centre in Melbourne, CBD
The Block Arcade på 282 Collins Street är en av punkterna om man gör en sk Golden Mile heritage walk som består av ett antal historiskt viktiga eller intressanta punkter. Byggnaden är från slutet av 1800-talet och är väldigt imponerande arkitektoniskt och detaljmässigt med sitt mosaikgolv, sina glaskupoler m.m.
 
The Block Arcade in Melbourne, Australia
Golvet vid huvudingången går inte att missa.
 
The Block Arcade heritage shopping centre, Golden Mile heritage walk
Pampig känsla fast shoppingcentret egentligen är litet. Beror antagligen på att det är så högt i tak.
 
The Block Arcade - mosaic floor
Vilket arbete som måste ligga bakom dessa golv!
 
Hopetoun Tea Rooms, sweets and pastriesHopetoun Tea Rooms, sweets and pastries
Vi fann ett café som hade en väldigt lång kö. Jag antar att kakorna måste smaka lika gott som de ser fina ut! Gissar även att de är precis så dyra som de ser ut också.
 
Hopetoun Tea Rooms in The Block Arcade, Melbourne
I caféets skyltfönster satt även denna herreman och dam i miniatyr och hade tea party, så sött!
 
julpynt i Melbourne, Australien / christmas decoration in The Block Arcade
Den där kransen alltså! Jag har aldrig ens varit i England, men jag tänker London direkt. Är jag på rätt spår?
 
old fashioned scale in The Block Arcade
En gammaldags våg fanns också där. Jag valde att inte ta reda på min vikt, för man var ändå tvungen att stoppa i en peng för att väga sig... Man behöver inte veta allt här i världen!
 
Teddy bear and christmas decoration, The Block Arcade, Melbourne
Och så träffade jag på en riktigt stor gosenalle.
 
Vilket är det finaste eller mysigaste shoppingcenter som du varit i? / Which is the nicest shopping centre that you have visited?
Taggar: Melbourne, Victoria, Australia;

Kommentarer :

#1: John Jonasson

Fina foto Maria. Naturligtvis är det godsaker med, din gottegris :D Tyvärr kan jag inte dela på FaceBook, för mitt konto har av okänd anledning blivit avstängt utan någon anledning. Går ju ej heller att kontakta FaceBook. Så tråkigt :( Mitt konto har väl blivit hackat...

Svar: Tack! :) Men det är helt lugnt, inte ska du behöva dela mina inlägg, det kan jag ju göra själv också :) Men trist med ditt facebookkonto, hoppas du får det fixat snabbt!
Maria

skriven
#2: Veiken

Det är så vackert på det köpcentrat så till och med jag skulle trivas där.
Jag har sett liknande kransar i Tyskland, närmare bestämt på CITTI-Park i Kiel!
Fina bilder

Svar: Jo det var verkligen hur vackert som helst, och typ bara dyra saker i det köpcentret, så enbart fönstershopping som gällde för mig ;)
Maria

skriven
#3: Marianne - Glimt av verden

Jeg har aldri vært noe annet sted enn hjemme i Norge på julaften, men kan forstå at det er vanskelig å få julestemning når det er varmt. For noen år siden reiste jeg til Uruguay 2. juledag, og da var det julepynt rundt omkring. Det føltes veldig merkelig, for det var jo varmt.

Svar: Jo verkligen konstigt, vi är ju dessutom vana vid att det är jul i vintertid, här i Australien är årstiderna däremot helt tvärtom så den varmaste tiden på året här börjar i december. Vi har alltså sommar nu.
Maria

skriven
#4: Cecilia

Åh, vilket vackert golv. Måste ha tagit en mindre evighet att lägga det. Bakverken såg inte heller så dumma ut.

Sv: haha, ja vi får verkligen hoppas att det inte kommer någon snö i Australien :-)

Svar: Måste verkligen ligga mycket jobb bakom det golvet! Men förr i tiden kanske man hade mer tid över till sånt, idag ska allt bara gå snabbt typ ;) Vågade inte ens gå in och fråga vad bakverken kostade, med tanke på hur dyrt allt annat i köpcentret var...
Maria

skriven
#5: Anna, Travel on a Cloud

Vilka härliga bilder du bjuder på! Jag älskar sådana där gamla byggnader med vacker arkitektur och mosaikgolv. Fint skyltfönster med det äldre paret också.

Jag förstår att det blir väldigt annorlunda med jul så långt från Norden. (Har läst och kommenterat ditt inlägg hos Jennifer, angående det.) Men det blir säkert bra!

Apropå häftiga shoppingcentrum så leder nog Ceasar's Palace i Las Vegas. :)

Svar: Tack så mycket! :) Jo, jag gillar också såna byggnader! Tack för din kommentar, jag har svarat på den nu :) Åh, måste nog googla det shoppingcentret!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :