bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Två dagar på stormässa, antirasism & loppisfynd

Två vikariedagar och en massagetid i Jakobstad (Cosmetique) har jag nu bakom mig (senast jag var till en professionell massör var 2011 och med de låsningar jag har i bröstryggen just nu var det verkligen nödvändigt). Jag har dessutom representerat Ungdom mot rasism på Österbottens Stormässa i Botniahallen i helgen. Har inte haft alltför mycket tid över till bloggen på sistone med andra ord. Försöker blogga vartefter jag hinner helt enkelt och får acceptera att jag helt enkelt inte kan publicera blogginlägg precis varenda dag.
 
Ja över till Stormässan. Det var väldigt kul med all positiv feedback, men naturligtvis kom även ett fåtal människor fram som ville diskutera lite svårare ämnen och delvis eller inte alls delade våra åsikter. Sånt man får räkna med förstås. Två av dessa var inte alls så farliga att diskutera med, utan det var ganska intressant och givande egentligen. Den ena däremot blev bara väldigt jobbig och ju mera han pratade (utan att bry sig om våra egna åsikter och synvinklar) desto mera kom hans xenofobi, homofobi samt antifinlandssvenska och antidemokratiska attityd fram. Stort tack till kvinnan med civilkurage som lade sig i och skrämde bort typen när han antagligen kände att han hade för många emot sig! Nå, överlag var det väldigt trevligt och jag kom hem med lite freebies som delades ut, samt vann helt oväntat ett presentkort till texmex-restaurangen Amarillo i Vasa, vilken rolig överraskning!
 
Dessutom kom en läsare fram och hälsade, känns alltid lite overkligt att bli igenkänd på det sättet, men väldigt kul, så tack för att du ville komma fram! :)
 
 
Efter Stormässan på söndag stack jag en sväng till Brändö loppis och köpte den där svarta fuskskinnjackan och en leopardmönstrad scarf som jag tittade på redan veckan innan när jag fyndade häftigaste klänningen på samma ställe - av nån konstig anledning köpte jag dock inte jackan redan då, trots att den passar perfekt ihop med klänningen. Men nu har jag en komplett matchande outfit när jag vill tuffa till mig lite ;) Det lätt fodrade jackan kanske även kan komma till användning i sommar, för enligt vad jag har hört lär det inte bli en rekordvarm sommar direkt..
 
 
Var du också på Stormässan? Brukar du gå på loppisar och vad fyndade du isåfall senast?

Kommentarer :

#1: Anna, Travel on a Cloud

Ja, på mässor kan man träffa på de mest märkliga synpunkter/personer. Vilka härliga loppisfynd! Jag har nog inrett halva huset (och det är gigantiskt) med loppisfynd: jugendlampor, skåp, mattor, byråer, tavlor ... I New York brukar jag fynda smycken på loppis. Älskar sånt!

Svar: Tja, invandringsfientliga människor hittar man väl lite varstans.. Men det blir väl en blandning av alla möjliga människor på såna ställen :) Så kul att inreda hemmet med loppisfynd!
Maria

skriven
#2: John Jonasson

Maria, du kan blogga från din mobil, så lätt slipper du inte undan! :D Skämt åsido, det ska vara kul att blogga, inte bara kasta ihop något för sakens skull, och själv skulle jag aldrig använda mobilen för att skriva blogginlägg. På tal om rasister, de hörs mer och mer, men som dagen ser ut avtar det nog inte heller. Tyvärr fungerar inte integreringen som den ska utan grupper från samma länder håller ihop och lär sig inte språket och umgås inte med det landets människor där de bor, ett stort problem. Även dom som gått på SFI, Svenska för invandrare kan inte ett ord svenska, något måste göras, utan språket kan de inte komma vidare i livet, få ett jobb, umgås med svenskar o.s.v

Svar: Precis, därför tror jag det blir en bättre blogg om jag undviker att krysta fram inlägg trots att jag kanske inte riktigt känner för det just då :) Och nej, skulle aldrig kunna använda mobilen till att skriva inlägg, och jag kan inte riktigt redigera mina foton på mobilen heller.. Jo, det är synd med de som inte integreras - en del vill inte och en del kanske inte riktigt har fått fulla möjligheter att göra det, pga var de slussats/hittat boende, finns ju en del rasism inom bostadsmarknaden också, i vissa områden kanske man inte ens får komma på visning pga vad man heter. Och så kanske lokalbefolkningen på vissa håll är ointresserade av att lära känna personen och då blir ju integrationen också bara halvfärdig. Men det är härligt bara båda sidor bjuder till lite och vill lära känna varandra och lära sig av varandra - då kan det bli riktigt bra! Det är nog så att ortsbefolkningen måste bemöta invandraren väl också, annars ligger segregation nära till hands..
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :