bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Min svenska sommarstad

 
Det börjar bli länge sen jag senast var i Sverige och jag börjar längta dit en smula - inte minst tack vare inspiration jag fått via olika resebloggare, speciellt vad gäller Stockholmtrakten! I synnerhet Sigtuna står just nu högt på min önskelista vad gäller platser jag vill besöka. Stockholm har för övrigt alltid varit "min" stad i Sverige och jag har varit där en hel del i och med att min faster med familj bor i Vallentuna. Jag älskar både Stockholms innerstad och dess omnejd, och jag har till och med spenderat en helg i Stockholms skärgård för ett antal år sen. Är jag inte ute på shoppingrunda kring Norrmalm, strosar på Gamla stans underbara kullerstensgator eller badar naken på Sergels torg (haha nej, jag tror jag skippar det sistnämnda, den biten får Samir och Viktor sköta!) så hänger jag gärna på Djurgården eller kring vackra Drottningholms slott, för att nämna ett par exempel. Inne i stadskärnan är Kungsträdgården och Humlegården sköna platser för chill.
 
Ni andra som varit i Stockholmstrakten - vilka är era smultronställen där? Jag tar tacksamt emot tips, för skulle gärna se något nytt nästa gång jag åker dit! T.ex. natur, historiskt och/eller arkitekturiskt intressanta platser, härliga kaféer eller upplevelser.
 
Jag gjorde för skojs skull testet zmartas sommarstadsindex för att se vilken svensk stad som zmarta anser vara just min sommarstad, och jag fick Tylösand, med motiveringen "Du trivs när det finns bra shoppingmöjligheter och gillar sommarorter med puls". Jag blev tvungen att googla staden eftersom jag aldrig hört talas om den förut, och det verkar snarast vara en pytteliten ort utanför Halmstad i Halland, och tydligen en av Sveriges mest kända badorter. Låter inte helt fel det heller!
 
Vilken svensk stad är just er sommarstad, och varför?
 
 
 Kungsträdgården - en liten oas mitt i stan
 
Gamla stan med sina vackra byggnader och mysiga uteställen - sålänge det inte är alldeles fullsmockat med folk åtminstone.
 
 Vackra blomsterarrangemang på Djurgården

Kommentera inlägget här :