bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Att vara tillbaka i Finland

Jaha, så var man tillbaka i Finland(Åbo) då. Känns jäkligt konstigt hittills, behöver nog några dagar för att återanpassa mig.. Dessutom har jag blivit förkyld (som vanligt då i samband med en längre flygresa), så är inte sådär jättepeppad eftersom jag är lite låg på energi. 
 
Nå, resan gick ok, förutom kaoset på Barcelonas flygplats där jag mellanlandade och ombord på Vueling som jag reste med - tror jag drar den historien i ett annat inlägg. Ingen farlig situation eller så, blev bara en längre och jobbigare resa än tänkt, kom äntligen hem ca. 23:40..
 
Nå, det första jag reagerade på när jag kom ut ur Helsingfors-Vanda flygplats var en lätt doft av höst. Fick dock vänta kanske 1 1/2 timme på bussen till Åbo eftersom jag missade den första - tänkte först att bussen kanske var försenad så det slutade med att jag istället för att gå in och värma mig stod ut och frös hela den tiden, så där försvann höstcharmen ganska snabbt. Fick dra fram en extra huvtröja, torgvantar och mössa ur väskan eftersom jag inte riktigt är van vid 14-15 grader numera..
 
Tror jag har drabbats av nån sorts omvänd kulturchock också - allt känns bara konstigt här. Inte ens min egna studentlya känns som mitt hem längre, vill mest bara få flytta ut härifrån, vilket alltså sker i slutet av månaden. Kan säkert ha mycket att göra med att jag för första gången bott i ett eget (nå, delat) hem som inte är en av mina föräldrars hem, med eget kök, separat sovrum, tv, balkong med havsutsikt o.s.v., och nu passar det sig inte riktigt längre med studentstandard... Kanske jag har blivit en gnutta mer kräsen med hur jag bor ;) Sen känns det ju förstås väldigt ensamt nu när jag är van vid samboliv. Tack och lov kommer jag bara spendera sammanlagt 2-2 och en halv vecka till i detta boende, så det ska väl gå helt ok ändå!
 
Just nu känns det heller inte som att jag har lust att vara i Åbo längre, men kanske det känns annorlunda efter att jag fått in rutinerna igen - naturligtvis beror det ju också på att det helt enkelt känns fel att vara så långt borta från älskling. Men det har nog också att göra med att jag helt enkelt känner mig färdig med studentlivet och jag förknippar ju staden Åbo med just studentliv.
 
Men åtminstone var det skönt att få stänga in sig i lägenheten och småningom gå och lägga sig efter att inte fått nån djupsömn på ca. 1 1/2 dygn om jag räknat rätt... Det är förresten lite intressant hur jag blir lika överraskad varje gång över hur jag lyckas hitta dedär energireserverna när man verkligen måste.
 
Nå, nedan kan ni jämföra utsikten jag har här i Åbo med havsutsikten från Teneriffa - vilket hade ni valt måntro??
 
Och förlåt för ett lite negativare sorts inlägg, men jag visar mig ju oftast ganska positiv i bloggen, så kanske ni kan leva med lite sånt som omväxling... ;) Jag skulle ju dessutom ljuga om jag skrev att allt är toppen.

Kommentarer :

#1: Minna

Sv:Såklart du får låna den! Kul att du gillar listan iallafall 😀

Haha, smart där! Dock väljer jag nog trots det att besvära andra för att titta ut genom fönstret är något jag föredrar alla gånger. Speciellt om resan är lång 😉

Svar: Jo, är resan lång är det kanske bekvämast så ändå :) Men i flygplan är jag nöjd så länge jag inte behöver sitta i mitten iallafall (om det är 3-säten bredvid varann), att sitta i mitten är hur irriterande som helst..!
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :