bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Seafood, tapas och smoothies

Får bli ett matigt inlägg häremellan, nedan ser ni en väldigt liten del av allt gott vi åt under "minisemestern" på 5 dagar då Antonios släktingar var på besök :) Jag är ganska säker på att jag t.o.m gått upp liiite grann i vikt under dessa dagar, eller kanske bara min mage är lite uppblåst efter ovanligt mycket ätande och en del onödigt sött också. Kanske det ändå lutar mot det sistnämnda, jag brukar ju inte direkt lägga på mig så lätt.
 
Nå, det har blivit en massa seafood, har kanske aldrig ätit så mycket seafood i mitt liv som jag gjort under de två-tre senaste veckorna (blev ju ganska mycket sånt nästsista veckan i april också). Har annars blivit betydligt modigare med sånt jämfört med ett par år sen då jag knappt visste om jag skulle våga röra en mussla, för att inte tala om squid (dedär minibläckfiskarna som man äter hela).. Nu äter jag väl nästan allt som kommer från havet. Lite tvekade jag nog inför att äta bitar av större bläckfisk med tydliga sugkoppar och allt - men nog slank det också ner.
 
Annars har det blivit mycket tapas och delade tallrikar överlag. Mycket roligare att smaka lite av allt istället för att alla beställer egna portioner :)
 
Detta åt vi i Masca: getost och parmesanskinka, spansk tortilla, albóndigas (en typ av köttbullar) och papas arrugadas (skrynklig potatis som kokats med ordentligt med havssalt) med mojo (en speciell sås som ofta brukar serveras i två varianter, grön och röd - den röda kan vara ganska kryddstark eftersom det är starkare chili i den)
 
Jag och Antonios moster drack en del mango-smoothies som blev vår favoritdryck typ, att jag aldrig druckit det förut..! Så himla fräscht och avsvalkande och fyller upp magen. Väldigt hälsosam frukt ska det tydligen vara också :)
 
Ena dagen kände jag dock för att prova något annat så det blev en smoothie som kallades Gomera, med olika sorts bär. Syrlig och väldigt fräsch. Antonio valde banan-milkshake, gött det med :)
 
Och så min favorittapas/tallrik från sista måltiden vi alla åt tillsammans - friterade squids med citron. Även barnen var tokiga i dessa :)
 
Då det igen bara var jag och Antonio hemma njöt vi av en ost-salami-tallrik med bröd och lite rött till middag ;)
 
Har ni nån favorit i tapas-, seafood och/eller smoothieväg? :) Finns det något från havet som ni aldrig skulle äta? Själv är jag typ rädd för hummer, eftersom de är så stora och ser väldigt otäcka ut (när jag var liten var jag t.o.m lite rädd för kräftor..) - det är alltså inte köttet som är problemet, utan det att jag troligen inte vågar röra vid en hel hummer, nån annan får "skala" den åt mig.. :D
Taggar: Canarian food, fried squid, kanarisk mat, mango smoothie, mojo, papas arrugadas, tapas, tortilla;

Kommentarer :

#1: JoLi

Åh, den där mangosmootien såg helt extremt god ut! Själv brukar jag dricka ganska tunga smootien men fick nu inspiration om att prova lite lättare varianter till sommaren :)

Svar: Jo, på sommaren kan det vara skönt med en fräschare och lättare smoothie :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :