bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Roadtrip Day 2 - Candelaria & Playa de Las Teresitas

 Kanske dags att visa upp bilderna från dag 2 av bilandet runt ön. De huvudsakliga stoppen den här dagen var Candelaria (där man bl.a. kan besöka en fin och ganska mäktig kyrka) och den fantastiska stranden Las Teresitas nära Santa Cruz i norr.
 
Förra gången jag besökte Candelaria och dess kyrka (som ni ser lite av i bakgrunden) var det nog högvatten, för då lade vi inte märke till nån strand här, eller vi hade åtminstone inte vågat gå längs med stranden som vi gjorde denhär gången. Lite spännande med svart sand (som skapats av vulkanisk aktivitet) :)
 
Hittade en snäcka som gick i ljuslila ton - den gav jag åt Antonios lilla kusin eftersom den råkade matcha så fint med hennes ljuslila klänning :3
 
Vi hittade ett par rosor som sköljts upp på stranden. Vi är inte helt säkra hur de hamnat där, men min gissning är att det varit nån typ av ceremoni där folk kastat rosor i havet (kanske i samband med nån mässa i kyrkan som ju är belägen alldeles intill havet?), eftersom det även fanns rester av andra blommor här och där. Nå, jag och Antonios moster tog med oss en ros på var, för det kändes lite som att det var meningen att vi skulle hitta dem.. ;)
 
Posar lite med rosen :)
 
 
Så kom vi fram till Playa de Las Teresitas, den vackraste stranden jag besökt hittills på den här ön - kanske t.o.m den vackraste stranden jag besökt överhuvudtaget! Höga palmer överallt, och fina berg runtomkring.
 
Kostade ynka 5 euro för 2 solstolar..! Istället för parasoll kunde man ju utnyttja skuggan från palmerna också :) På södra delen av ön får man nog räkna med minst 15 euro för två solstolar och ett parasoll.. Vilket nu kanske inte är hisnande det heller om man nu en gång är på semester, men ändå.
 
Lite berg i bakgrunden :)
 
Och ut till havs kan man se konturerna av Gran Canaria :)
 
Blev lite molnigare mot slutet av vistelsen, men behagligt var det ändå.
 
Man kunde köpa supergoda smoothies/juicer av många olika exotiska frukter i en av strandbarerna - vi körde på mango som var väldigt fräscht :)
 
Och så en "beach-selfie" ;)
 
 Nån favoritbild? Vilken är den vackraste/härligaste stranden ni besökt? :)
Taggar: Candelaria, Las Teresitas Tenerife, Playa de Las Teresitas, roadtrip Tenerife, roadtrip Teneriffa;

Kommentarer :

#1: daniela

dendär stranden ser helt otrolig ut!

Svar: Jo, kom väldigt nära söderhavskänsla där :)
Maria Norrgård

skriven
#2: Lifejj

Vilket häftigt ställe! Här i Sverige är det jättekallt och man skulle verkligen behöva en dag på stranden i värmen haha :( Lite avis. Som jag skrivit tidigare - du är en jätteduktig fotograf! Älskar bilderna av palmerna :')

Svar: usch då, hoppas ni också får lite värme snart..! Tack så hemskt mycket - palmer är bäst och barrträd kan slänga sig i väggen! ;)
Maria Norrgård

skriven
#3: Anastasia - Mitt liv i Stockholm

Så fint, stranden ser helt underbar ut! Finaste stränderna jag nånsin besökt ligger på en liten ö i Grekland som heter Koufonissi.

Svar: Googlade Koufonissi snabbt, ser helt magiskt ut det också med det klara vattnet! :) Här på Teneriffa är ju vattnet tyvärr inte långgrunt, men trevligt ändå :)
Maria Norrgård

skriven
#4: Sandra Nicole

suuuuperhärliga bilder! Man längtar om möjligt ännu mer efter sommaren nu! :)

Svar: Det kan jag tänka mig ;) Ni kanske inte har hunnit få sommarvärme ännu heller..?
Maria Norrgård

skriven
#5: Heidi

De här bilderna är bara för ljuvliga! :)

Svar: Tack så mycket! :)
Maria Norrgård

skriven
#6: Bara brittiskt

Åååh. Ja jag har alltid sagt att det här är Kanarieöarna som lockar mest och att norra kusten lockar mest. Kan man ta sig dit utan bil?

Svar: Norra kusten är jag också såå lockad av, men om du syftar på allra norraste delen (t.ex. Taganana) så verkar det tyvärr vara den mest svårframkomliga delen av ön typ. Oavsett om man tar buss, taxi eller bil så verkar det som att man måste ta sig sista biten till fots, vilket dessutom kräver ordentlig vandrarutrustning (riktiga vandrarskor, troligen vandringsstavar o.s.v.). Går troligen inte heller några vanliga bussar ända till den punkt där trafikerade vägar tar slut. Tanken slog mig att det ju i princip borde vara enklast att ta sig dit med båt, men vet inte om det ordnas organiserade/regelbundna turer för turister, har inte iaf hört om det. Ska försöka hålla i bakhuvudet att hålla upp ögonen för en sån möjlighet och meddela ifall jag skulle få reda på nåt mer :)

Och ja, Teneriffa är nog troligen den mest intressanta och varierande av öarna naturmässigt :)
Maria Norrgård

skriven
#7: Bara brittiskt

"Kanarieö" skulle det ju stå först.

skriven

Kommentera inlägget här :