bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

ESC 2015 - Grand Final

 
 Yey, ikväll är det äntligen dags för den stora finalen i Eurovision Song Contest! :) Är rätt taggad och har nu hunnit bekanta mig mera mer bidragen och kan konstatera att det finns flera stycken låtar jag gillar och jag har tre stora favoriter (vars videor ni kan se nedan): Sverige, Spanien och Lettland. Vinner en av dessa är jag nöjd :)
 
Ofta brukar jag tycka bättre om bidragens officiella videon än live-framträdandena, men jag tycker väldigt mycket om live-showen här också - förutom att låten är en av mina favoriter så är även själva scenframträdandet min absoluta favorit bland alla bidrag :)
 
Den här låten är så i min smak - denna (och även Måns låt) har jag gärna i min playlist i sommar. Tycker hon har en alldeles fantastisk röst som får mig att rysa, och ja, jag diggar ju språket dessutom :)
 
´
Himla mäktig röst i refrängen, jag gillar utstyrseln och koreografin och jag ryser faktiskt lite då jag hör/ser det här bidraget också :) Grejen är bara att jag inte riktigt vet om jag gillar bitarna mellan refrängen, men ja, tycker refrängen kompenserar de där lite udda snuttarna och sen blir det ju lite dramatiska kontraster också.
 
Sen kommenterar jag några andra låtar jag gillar eller annars vill nämna sådär snabbt:
 
Ryssland - också jättevacker röst och låten påminner en om att inte alla ryssar stöder krig och är homofober - de som är i makten representerar inte nödvändigtvis det vanliga folket och man kan inte dra alla över en kam bara sådär!
 
Norge -  tycker de båda har fina röster att lyssna på - även om låten är lite småtråkig i det stora hela kanske..
 
Australien - riktigt uppiggande låt! Men har inte riktigt förstått hur Australien passar in i EUROvision..? Eller är det så att det är bara en tillfällig inbjudan då det är 60-års jubileum och Australien av nån anledning varit ett stort fan av Eurovision under många år? För ska alla möjliga avlägsna länder vara välkomna så kunde man ju byta namn till Worldvision på samma gång.. ;) Nä, men ska bli kul att se hur det går för Australien.
 
Slovenien - lite annorlunda röst som man inte glömmer genast. Kan inte riktigt bestämma mig vad jag tycker om den här låten dock..
 
Andra bidrag som inte känns som en i mängden är Israel och Storbritannien - gillar inte direkt det sistnämnda,men det är ju åtminstone lite svängigt och musikstilen annorlunda jämfört med de andra bidragen.
 
Sen tycker jag fortfarande Litauen är helt ok att lyssna på.
 
 
Vad tycker ni om bidragen? Vilket/vilka är era favoriter?
Taggar: ESC Grand Final, Eurovision 2015, Eurovision Song Contest 2015, Måns Zelmerlöw Heroes;

Kommentarer :

#1: Paula´s Blogg

Hm..gillar Spanien (sen jag hört lite mera på den)
Slovenien o Norge är också bra :) Undras om det bara är jag som inte riktigt gillar Sveriges bidrag?? Kan ju vinna...
Gillar även Australien !

Svar: Ja det är nästan omöjligt att gissa vem som kommer vinna i år, vilket väl gör tävlingen ännu mera spännande :)
Maria Norrgård

skriven
#2: daniela

jag håller också tummarna för sverige, både på grund av själva låten och scenframträdandet :)

Svar: Då får vi hålla tummarna tillsammans alltså :)
Maria Norrgård

skriven
#3: Shogberg

Israel hör då inte heller med i EUROvision. Genuint intresse i Australien o D kommer med en bra låt så jag tycker bra den kan vinna. Sloveniens också riktigt bra :)

Svar: Nej, sant.. Men Israel gränsar åtminstone halvt till Europa och ligger åtminstone inte på andra sidan jordklotet.. ;) sen fick jag svar på varför en del utomeuropeiska länder också är med i en kommentar här, blev lite klokare av det :)
Synd dock för Australien att de inte får vara värdland för ESC även om de skulle vinna..?? Läste åtminstone nånstans att Tyskland kommer bli värdland ifall Australien skulle vinna, känns lite konstigt på ett sätt, men blir ju lika konstigt ifall Australien ordnar och vi alla andra blir tvungna att se ESC på morgonsidan typ - det skulle ju inte heller funka så bra.. :P
Maria Norrgård

skriven
#4: Aliciallyn

Jag skrev ett svar på din kommentar till mitt inlägg, men jag tänkte att jag kunde kommentera även här.

Eurovision är ju snarare EBU-vision, dvs. alla som är medlem i den tv-unionen får delta. Om jag inte misstar mig tror jag t.o.m. Egypten har deltagit någon gång.

Nåja, det ska bli spännande att se vem som vinner ikväll/inatt, det känns inte alls lika självklart som de senaste åren. :)

Svar: Ahaa, ok, det visste jag faktiskt inte! Det förklarar ju då också varför ett fåtal icke-europeiska länder också är med årligen :) Tack för infon ;) Jo, väntar med spänning :D
Maria Norrgård

skriven
#5: ɑ n n i k ɑ

Jag gjorde också precis ett inlägg med mina tre favoriter :)

Svar: vad kul, ska gå in och titta! :)
Maria Norrgård

skriven
#6: Lifejj

Kul att du gillar Måns! ;) Jag är svag för Estlands låt, det är en gullig liten duett som jag har fastnat för märkligt nog... Ryssland är också bra, gillar även Belgiens skumma låt!

Svar: Verkar vara många som gillar Estland jo, helt fin låt, men känns lite för lugn ändå för att vara vinnarmaterial, enligt mig då.. :P
Maria Norrgård

skriven
#7: Liene Svärd

Å gillar du Lettland? Jag kommer därifrån :) har inte kollat på mello men ska ikväll.

Svar: Jo, tycker hon har så mäktig röst :) Så gillar jag "etno"-stilen också eller hur man ska säga..
Maria Norrgård

skriven
#8: Vanessa andersson

mina favoriter var Sverige, Australien och Italien :)

Svar: Australien var också bra jo :) Italien vet jag inte om jag tycker var nåt särskilt egentligen.. Smörsång och typiska italienska stereotyper mest ;)
Maria Norrgård

skriven
#9: Skogsraah ☾

Så härligt att vi vann :) I min blogg har jag lagt ut bilder på snyggaste bidraget!

Svar: Jo, grattis till er! :)
Maria Norrgård

skriven
#10: sandra

kul att läsa vad du tycker :)

Svar: Tack! :) Vad tycker du själv då? Vore kul att höra andras åsikter :)
Maria Norrgård

skriven
#11: Skogsraah ☾

sv: Ja Lettland var också superfin!

Svar: Visst var hon :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :