bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

5 dagar av Calima - äntligen blå himmel..! + UV Index 11

Vi har seriöst inte sett blå himmel sen i måndags typ, eftersom vi har haft calima i flera dagar (trodde det var nåt som normalt bara pågick en dag eller två, men tydligen hade jag fel..?). Solen har man nog kunnat skymta genom sandmolnet, men den har förstås inte lyst med full styrka.. Ändå har det varit riktigt riktigt varmt (lite på 40 grader som varmast såvitt jag vet), vilket beror på att vindarna från Sahara är väldigt varma. Som jag skrev för några dagar sen (där ni även kan läsa mera om väderfenomenet calima); har knappt gått att sova med täcke och stängt fönster under dessa dagar.
 
Men sen igår har vi äntligen kunnat se en blå himmel - härligt! UV-styrkan låg dock på 11 igår  - vilket betecknas som extremt högt, så gäller nog att smörja in sig ordentligt..! Har faktiskt inte fattat tidigare att styrkan är så pass extrem här, men så befinner vi ju oss nära ekvatorn, så inte så konstigt då sommaren nästan är här. Undrar vad som blir UV-rekordet i sommar..? Har svårt att tro att det stannar på "bara" 11 ändå då vi ännu bara är i maj månad..
 
 En suddig bild taget från bussen på väg hem från Santa Cruz i onsdags - tyckte det blev lite stämningsfullt trots den misslyckade kvaliteten :)
Taggar: Calima, Calima Kanarieöarna, Calima Teneriffa, La Calima Canarias, La Calima Tenerife;

Kommentarer :

#1: Lifejj

Såg att du skrev att vindarna kommer från Sahara, hade ingen aning om vart Teneriffa låg haha, men nu såg jag på kartan att det ju ligger väldigt nära Marocko/Västsahara! Häftigt, väldigt nära Algeriet ju! :) Eller ja, inte jättenära, men lite nära i alla fall ;)

Svar: Haha, nu vet du iallafall! :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :